Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Chocoladetaartjes (gâteau-chaud)

Chocoladetaartjes (gâteau-chaud)

Dit recept is van: Koopmans

  1. glutenvrije chocoladetaartjes gateau chaud
Item 1 of 1
Chocoladetaartjes (gâteau-chaud)
info
Benodigdheden
Stappen

Een smeuïg chocoladetaartje met een zachte kern. Heerlijk als dessert met een bolletje vanille-ijs of gewoon als overheerlijk verwenmomentje. Een glutenvrij chocoladetaartje.

20 min.Bereidingstijd
15 min.Baktijd
Moeilijkheid
4Porties
Glutenvrij bakkenTaartChocoladetaartDessertsChocoladeValentijnThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Pure chocolade
    150 g
    Pure chocolade
  • Ei
    1 Stuk(s)
    Ei
  • Eidooier
    2 Stuk(s)
    Eidooier
  • Poedersuiker
    25 g
    Poedersuiker
  • Koopmans Zelfrijzend Amandelbakmeel
    25 g
    Koopmans Zelfrijzend Amandelbakmeel

Keukenspullen

  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  •  
    4 Stuk(s)
    Soufflébakje
  • Spuitzak
    Spuitzak
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Chocolade smelten

Smelt de pure chocolade (150 g) au bain-marie. Dit doe je door een pan met water te verhitten en hier een kleiner pannetje of schaaltje in te zetten of te hangen. In dat kleine pannetje smelt je de chocolade.

2. Chocoladetaartjes maken

Breek het ei (1 stuks) in een aparte kom en voeg hier de eierdooiers (2 stuks) en de poedersuiker (25 g) aan toe. Klop dit met een mixer met garden tot een geheel. Zeef het amandelbakmeel (25 g) eroverheen en giet de gesmolten chocolade erbij. Spatel alles door elkaar tot een geheel.

Doe het beslag in een spuitzak en laat dit koud worden in de koelkast. Ondertussen verwarm je de oven voor op ongeveer 180 graden.

Vul de soufflébakjes en bak deze glutenvrije chocoladetaartjes in de voorverwarmde oven in ongeveer 15 minuten gaar.

Over dit recept

Koopmans

Dit recept is van Koopmans

Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.