Een smeuïg chocoladetaartje met een zachte kern. Heerlijk als dessert met een bolletje vanille-ijs of gewoon als overheerlijk verwenmomentje. Een glutenvrij chocoladetaartje.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Smelt de pure chocolade (150 g) au bain-marie. Dit doe je door een pan met water te verhitten en hier een kleiner pannetje of schaaltje in te zetten of te hangen. In dat kleine pannetje smelt je de chocolade.
Breek het ei (1 stuks) in een aparte kom en voeg hier de eierdooiers (2 stuks) en de poedersuiker (25 g) aan toe. Klop dit met een mixer met garden tot een geheel. Zeef het amandelbakmeel (25 g) eroverheen en giet de gesmolten chocolade erbij. Spatel alles door elkaar tot een geheel.
Doe het beslag in een spuitzak en laat dit koud worden in de koelkast. Ondertussen verwarm je de oven voor op ongeveer 180 graden.
Vul de soufflébakjes en bak deze glutenvrije chocoladetaartjes in de voorverwarmde oven in ongeveer 15 minuten gaar.
Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.