Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Chocoladetaartjes (gâteau-chaud)

Een smeuïg chocolade taartje met een zachte kern. Heerlijk als dessert met een bolletje vanille-ijs of gewoon als overheerlijk verwenmomentje. Een glutenvrij chocoladetaartje.

Bereiden

20 min

Baktijd

15 min

Niveau

Uitdagend

Aantal

4 taartjes

Chocolade smelten

  1. Stap 1

    • 150 g pure chocolade

    Smelt de pure chocolade au bain-marie. Dit doe je door een pan met water te verhitten en hier een kleiner pannetje of schaaltje in te zetten of te hangen. In dat kleine pannetje smelt je de chocolade.

Chocoladetaartjes maken

  1. Stap 2

    • 1 ei

    • 2 eidooiers

    • 25 g poedersuiker

    Breek het ei in een aparte kom en voeg hier de eierdooiers en de poedersuiker aan toe. Klop dit met een mixer met garden tot een geheel. Zeef het amandelbakmeel eroverheen en giet de gesmolten chocolade erbij. Spatel alles door elkaar tot een geheel.

  2. Stap 3

    • 25 g Koopmans Zelfrijzend Amandelbakmeel

    Zeef het amandelbakmeel eroverheen en giet de gesmolten chocolade erbij. Spatel alles door elkaar tot een geheel.

  3. Stap 4

    Doe het beslag in een spuitzak en laat dit koud worden in de koelkast. Ondertussen verwarm je de oven voor op ongeveer 180 graden.

  4. Stap 5

    Vervolgens vul je 3 tot 4 soufflébakjes en bak je deze glutenvrije chocoladetaartjes in de voorverwarmde oven in ongeveer 15 minuten gaar.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.