Cathy

Decoratie- en bakster van Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Glutenvrije oliebollen

Geniet van deze glutenvrije oliebollen! Niet te onderscheiden van gewone oliebollen.

Bereiden

90 min

Baktijd

4 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

25 oliebollen

Voorbereiden

Elektrisch 50°C / Hetelucht 50°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor. In de oven kun je het beslag laten rijzen, maar het kan ook op een warme plek in huis.

Oliebollenbeslag maken

  1. Stap 2

    • 2 zakjes Dr. Oetker Gist

    • 500 g Schär Mix B

    • 50 g suiker

    • Snufje zout

    Doe de mix met het suiker, gist en een snufje zout in een beslagkom.

  2. Stap 3

    • 440 ml melk (warm)

    • 200-250 ml water (warm)

    Voeg de melk en het warme water toe aan de Schär Mix. Mix dit met een mixer met garden tot een glad maar stevig beslag. Voeg niet gelijk al het water toe maar voeg wat bij als het een droog en stug beslag is. De structuur lijkt op die van een gewone oliebollenmix.

Glutenvrije oliebollen bakken

  1. Stap 4

    Zet de ovenbestendige beslagkom in de oven om te rijzen tot de dubbele hoeveelheid. Dit duurt ongeveer 45 minuten.

  2. Stap 5

    • 250 g rozijnen

    Wel de rozijnen minimaal 10 min. in lauwwarm water. Dep ze daarna goed droog.

    Naturel

    Je kunt de rozijnen ook weglaten en naturel oliebollen maken. Of je voegt iets anders aan het beslag toe zoals appelblokjes.

  3. Stap 6

    Spatel de rozijnen door het gerezen beslag.

  4. Stap 7

    • 2 liter zonnebloemolie

    Laat in een diepe pan of friteuse de olie heet worden, totdat er iets damp afkomt (circa 180 graden). Vorm met twee lepels of een ijsbollentang bolletjes beslag. Laat de bolletjes in de hete olie glijden en bak ze gedurende 3 min. gaar en goudbruin.

  5. Stap 8

    Neem de oliebollen met een schuimspaan uit de olie. Laat ze in een vergiet of op keukenpapier uitlekken.

  6. Stap 9

    Serveer de oliebollen met poedersuiker.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.