Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Glutenvrije oliebollen

Glutenvrije oliebollen

Dit recept is van: Cathy

  1. Glutenvrije oliebollen
Item 1 of 1
Glutenvrije oliebollen
info
Benodigdheden
Stappen

Geniet van deze glutenvrije oliebollen! Niet te onderscheiden van gewone oliebollen.

90 min.Bereidingstijd
4 min.Baktijd
Moeilijkheid
25Porties
Naturel

Je kunt de rozijnen ook weglaten en naturel oliebollen maken. Of je voegt iets anders aan het beslag toe, zoals appelblokjes.

OliebollenOud & NieuwGlutenvrij bakkenThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Gist
    2 Zakje(s)
    Dr. Oetker Gist
  •  
    500 g
    Schär Mix B
  • Suiker (kristalsuiker)
    50 g
    Suiker (kristalsuiker)
  • Zout
    1 snufje(s)
    Zout

 

  • Melk (lauwwarm 40°C)
    440 ml
    Melk (lauwwarm 40°C)
  • Water (lauwwarm)
    225 ml
    Water (lauwwarm)
  • Rozijnen
    250 g
    Rozijnen
  •  
    2 ml
    Zonnebloemolie (om in te bakken)

Keukenspullen

  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Friteuse (of diepe pan)
    Friteuse (of diepe pan)
  • Pan
    Pan
  •  
    Keukenpapier
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 50°C / hetelucht 50°C). In de oven kun je het beslag laten rijzen, maar het kan ook op een warme plek in huis.

2. Oliebollenbeslag maken

Doe de Schär Mix B (500 g) met het suiker (50 g), gist (2 zakjes) en een snufje zout in een beslagkom.

Voeg de melk (440 ml) en het warme water (200-250 ml) toe aan de Schär Mix. Mix dit met een mixer met garden tot een glad maar stevig beslag. Voeg niet gelijk al het water toe, maar voeg wat bij als het een droog en stug beslag is. De structuur lijkt op die van een gewone oliebollenmix.

3. Glutenvrije oliebollen bakken

Zet de ovenbestendige beslagkom in de oven om te rijzen tot de dubbele hoeveelheid. Dit duurt ongeveer 45 minuten.

Wel de rozijnen (250 g) minimaal 10 min. in lauwwarm water. Dep ze daarna goed droog. Spatel de rozijnen door het gerezen beslag.

Laat in een diepe pan of friteuse de olie heet worden, totdat er wat damp afkomt (circa 180 graden). Vorm met twee lepels of een ijsbollentang bolletjes beslag. Laat de bolletjes in de hete olie glijden en bak ze gedurende 3 min. gaar en goudbruin.

Neem de oliebollen met een schuimspaan uit de olie. Laat ze in een vergiet of op keukenpapier uitlekken.

Serveer de oliebollen met poedersuiker.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.