🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Glutenvrije oliebollen

Glutenvrije oliebollen

Dit recept is van: Cathy

Glutenvrije oliebollen
Glutenvrije oliebollen
Info Benodigdheden Stappen

Geniet van deze glutenvrije oliebollen! Niet te onderscheiden van gewone oliebollen.

90 min. Bereidingstijd
4 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
25 Porties
Naturel

Je kunt de rozijnen ook weglaten en naturel oliebollen maken. Of je voegt iets anders aan het beslag toe, zoals appelblokjes.

Oliebollen Oud & Nieuw Glutenvrij bakken Thema recepten
4
1 beoordeling Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Gist
    2 Zakje(s)
    Dr. Oetker Gist
  •  
    500 g
    Schär Mix B
  • Suiker (kristalsuiker)
    50 g
    Suiker (kristalsuiker)
  • Zout
    1 snufje(s)
    Zout

 

  • Melk (lauwwarm 40°C)
    440 ml
    Melk (lauwwarm 40°C)
  • Water (lauwwarm)
    225 ml
    Water (lauwwarm)
  • Rozijnen
    250 g
    Rozijnen
  •  
    2 Liter(s)
    Zonnebloemolie (om in te bakken)

Keukenspullen

  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Friteuse (of diepe pan)
    Friteuse (of diepe pan)
  • Pan
    Pan
  •  
    Keukenpapier
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 50°C / hetelucht 50°C). In de oven kun je het beslag laten rijzen, maar het kan ook op een warme plek in huis.

2. Oliebollenbeslag maken

Doe de Schär Mix B (500 g) met het suiker (50 g), gist (2 zakjes) en een snufje zout in een beslagkom.

Voeg de melk (440 ml) en het warme water (200-250 ml) toe aan de Schär Mix. Mix dit met een mixer met garden tot een glad maar stevig beslag. Voeg niet gelijk al het water toe, maar voeg wat bij als het een droog en stug beslag is. De structuur lijkt op die van een gewone oliebollenmix.

3. Glutenvrije oliebollen bakken

Zet de ovenbestendige beslagkom in de oven om te rijzen tot de dubbele hoeveelheid. Dit duurt ongeveer 45 minuten.

Wel de rozijnen (250 g) minimaal 10 min. in lauwwarm water. Dep ze daarna goed droog. Spatel de rozijnen door het gerezen beslag.

Laat in een diepe pan of friteuse de olie heet worden, totdat er wat damp afkomt (circa 180 graden). Vorm met twee lepels of een ijsbollentang bolletjes beslag. Laat de bolletjes in de hete olie glijden en bak ze gedurende 3 min. gaar en goudbruin.

Neem de oliebollen met een schuimspaan uit de olie. Laat ze in een vergiet of op keukenpapier uitlekken.

Serveer de oliebollen met poedersuiker.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.