Heerlijke crackers zonder gluten en helemaal vegan! Lekker met zowel zoet als hartig beleg. Deze vegan zadencrackers zijn eenvoudig te maken en snel klaar.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 165°C). Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Doe de zonnebloempitten (60 g), lijnzaad (60 g) en pompoenpitten (60 g) in de blender, hakmolen of keukenmachine. Hak de zaden grof.
Doe de zaden in een kom. Voeg de het Koopmans Zelfrijzend Amandelbakmeel (65 g), sesamzaad (20 g), water (150 ml) en zout (1 snufje) toe aan de zaden. Mix de ingrediënten tot een samenhangende deeg. Laat het deeg 5 minuten rusten.
Stort het deeg op de met bakpapier beklede bakplaat.
Leg een tweede vel bakpapier op de massa en rol het deeg uit. Verwijder het bovenste bakpapier. Snijd de plak in de gewenste maat met een mes (een pizza snijder is hiervoor ook erg handig!).
Bak de crackers in 25 tot 30 minuten goudbruin en gaar. Eet smakelijk!