Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Zadencrackers

Zadencrackers

Dit recept is van: Annet

  1. Zadencrackers
Item 1 of 1
Zadencrackers
info
Benodigdheden
Stappen

Heerlijke crackers zonder gluten en helemaal vegan! Lekker met zowel zoet als hartig beleg. Deze vegan zadencrackers zijn eenvoudig te maken en snel klaar.

10 min.Bereidingstijd
25 min.Baktijd
Moeilijkheid
16Porties
Glutenvrij bakkenVegan bakkenLactosevrij bakkenLifestyle receptenBrunchBroodLactosevrij bakken

Benodigdheden

Ingrediënten

  •  
    60 g
    zonnebloempitten
  •  
    60 g
    lijnzaad
  •  
    1 el (eetlepels)
    Pompoenpitten
  • Koopmans Zelfrijzend Amandelbakmeel
    65 g
    Koopmans Zelfrijzend Amandelbakmeel

 

  •  
    20 g
    Sesamzaad
  • Water
    150 ml
    Water
  • Zout
    1 snufje(s)
    Zout

Keukenspullen

  •  
    Hakmolen
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Deegroller
    Deegroller
    Bestel dit product online
  • Mes (scherp)
    Mes (scherp)

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiding

Verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 165°C). Bekleed de bakplaat met bakpapier.

2. Vegan zadendeeg maken

Doe de zonnebloempitten (60 g), lijnzaad (60 g) en pompoenpitten (60 g) in de blender, hakmolen of keukenmachine. Hak de zaden grof.

Doe de zaden in een kom. Voeg de het Koopmans Zelfrijzend Amandelbakmeel (65 g), sesamzaad (20 g), water (150 ml) en zout (1 snufje) toe aan de zaden. Mix de ingrediënten tot een samenhangende deeg. Laat het deeg 5 minuten rusten.

3. Vegan zadencrackers bakken

Stort het deeg op de met bakpapier beklede bakplaat.

Leg een tweede vel bakpapier op de massa en rol het deeg uit. Verwijder het bovenste bakpapier. Snijd de plak in de gewenste maat met een mes (een pizza snijder is hiervoor ook erg handig!).

Bak de crackers in 25 tot 30 minuten goudbruin en gaar. Eet smakelijk!

Meer bewuste recepten

  1. Zadencrackers
    Makkelijk
    5
    10 min.
  2. Banana pancakes
    Makkelijk
    5
    15 min.
  3. Naanbrood
    Makkelijk
    4
    10 min.
  4. Kruidige broodknopen
    Makkelijk
    5
    80 min.
  5. Gezonde brownies
    Gemiddeld
    3
    25 min.
Item 1 of 5

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.