🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Cake
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Moederdag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Regenboog
      • Seizoen bakken
        • Seizoen bakken
        • Lente
        • Zomer
        • Herfst
        • Winter
      • Geboorte
      • Verjaardag
      • Reisje door Europa
      • Brunch
      • Halloween
      • Sinterklaas
      • Kerst
      • Oud & Nieuw
      • Valentijn
      • Pasen
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Cake Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Moederdag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Regenboog
Seizoen bakken
Lente Zomer Herfst Winter
Geboorte Verjaardag Reisje door Europa Brunch Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw Valentijn Pasen
Baktips
Recepten
Zadencrackers

Zadencrackers

Dit recept is van: Annet

Zadencrackers
Zadencrackers
Info Benodigdheden Stappen

Heerlijke crackers zonder gluten en helemaal vegan! Lekker met zowel zoet als hartig beleg. Deze vegan zadencrackers zijn eenvoudig te maken en snel klaar.

10 min. Bereidingstijd
25 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
16 Porties
Glutenvrij bakken Vegan bakken Lactosevrij bakken Lifestyle recepten Brunch Brood Lactosevrij bakken

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling! Wat vind je van dit recept?
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  •  
    60 g
    zonnebloempitten
  •  
    60 g
    lijnzaad
  •  
    1 el (eetlepels)
    Pompoenpitten
  • Koopmans Zelfrijzend Amandelbakmeel
    65 g
    Koopmans Zelfrijzend Amandelbakmeel

 

  •  
    20 g
    Sesamzaad
  • Water
    150 ml
    Water
  • Zout
    1 snufje(s)
    Zout

Keukenspullen

  •  
    Hakmolen
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Deegroller
    Deegroller
    Bestel dit product online
  • Mes (scherp)
    Mes (scherp)

Stappen

1. Voorbereiding

Verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 165°C). Bekleed de bakplaat met bakpapier.

2. Vegan zadendeeg maken

Doe de zonnebloempitten (60 g), lijnzaad (60 g) en pompoenpitten (60 g) in de blender, hakmolen of keukenmachine. Hak de zaden grof.

Doe de zaden in een kom. Voeg de het Koopmans Zelfrijzend Amandelbakmeel (65 g), sesamzaad (20 g), water (150 ml) en zout (1 snufje) toe aan de zaden. Mix de ingrediënten tot een samenhangende deeg. Laat het deeg 5 minuten rusten.

3. Vegan zadencrackers bakken

Stort het deeg op de met bakpapier beklede bakplaat.

Leg een tweede vel bakpapier op de massa en rol het deeg uit. Verwijder het bovenste bakpapier. Snijd de plak in de gewenste maat met een mes (een pizza snijder is hiervoor ook erg handig!).

Bak de crackers in 25 tot 30 minuten goudbruin en gaar. Eet smakelijk!

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2022 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.