Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Amandelkoekjes - glutenvrij

Een lekker recept voor knapperige glutenvrije amandelkoekjes. Met dit eenvoudige recept bak je glutenvrije amandelkoekjes. Ze zijn zo al lekker, maar ook extra lekker maken met stukjes noot, glazuur, rozijnen of chocolade!

Bereiden

10 min

Baktijd

18 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

35 koekjes

Voorbereiden

Elektrisch 170°C / Hetelucht 160°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor.  

  2. Stap 2

    Leg bakpapier op de ovenbakplaat.

Glutenvrij koekjesdeeg maken

  1. Stap 3

    • 50 g boter (kamertemperatuur)

    • 100 g suiker

    Roer de boter zacht in een beslagkom en voeg suiker toe. Mix het geheel met de mixer met tot een glad geheel.

  2. Stap 4

    • 1 ei

    • 200 g Koopmans Zelfrijzend Amandelbakmeel

    Voeg het Zelfrijzend Amandelbakmeel en het ei toe en kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend koekjesdeeg.

    Extra ingrediënten

    Wil je extra ingrediënten door het koekjesdeeg mengen zoals noten, stukjes chocolade of rozijnen? Kneed ze dan met de hand door het deeg, voordat je een rol maakt van het koekjesdeeg.

  3. Stap 5

    Maak een rol van 35 cm en verdeel deze in gelijke plakjes (dikte ca. 1 cm). Leg de deegplakjes op de bakplaat met een tussenruimten van circa 3-5 cm en druk de deegplakjes kort aan.

Glutenvrije amandelkoekjes bakken

  1. Stap 6

    Bak de koekjes van in het midden van de oven in circa 18 minuten gaar.

    Zacht

    De koekjes zijn zacht als ze uit de oven komen. Zodra ze afkoelen worden ze lekker knapperig.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.