Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Amandelkoekjes glutenvrij

Amandelkoekjes glutenvrij

Dit recept is van: Koopmans

  1. Amandelkoekjes-glutenvrij
Item 1 of 1
Amandelkoekjes glutenvrij
info
Benodigdheden
Stappen

Een lekker recept voor knapperige glutenvrije amandelkoekjes. Met dit eenvoudige recept bak je glutenvrije amandelkoekjes. Ze zijn zo al lekker, maar je kunt ze ook extra lekker maken met stukjes noot, glazuur, rozijnen of chocolade!

10 min.Bereidingstijd
18 min.Baktijd
Moeilijkheid
35Porties
Glutenvrij bakkenKoekjesAmandelen

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (op kamertemperatuur)
    50 g
    Boter (op kamertemperatuur)
  • Suiker (kristalsuiker)
    100 g
    Suiker (kristalsuiker)
  • Ei
    1 null
    Ei
  • Koopmans Zelfrijzend Amandelbakmeel
    200 g
    Koopmans Zelfrijzend Amandelbakmeel

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken
  • Bakplaat
    Bakplaat

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 160°C).

Leg bakpapier op de ovenbakplaat.

2. Glutenvrij koekjesdeeg maken

Roer de boter (50 g) zacht in een beslagkom en voeg suiker (100 g) toe. Mix het geheel met de mixer met tot een glad geheel.

Voeg het Koopmans Zelfrijzend Amandelbakmeel (200 g) en het ei (1 stuk) toe en kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend koekjesdeeg.

Maak een rol van 35 cm en verdeel deze in gelijke plakjes (dikte ca. 1 cm). Leg de deegplakjes op de bakplaat met een tussenruimten van 3-5 cm en druk de deegplakjes kort aan.

Wil je extra ingrediënten door het koekjesdeeg mengen zoals noten, stukjes chocolade of rozijnen? Kneed ze dan met de hand door het deeg, voordat je een rol maakt van het koekjesdeeg.

3. Glutenvrije amandelkoekjes bakken

Bak de koekjes van in het midden van de oven in ca. 18 minuten gaar.

De koekjes zijn zacht als ze uit de oven komen. Zodra ze afkoelen worden ze lekker knapperig.

Meer bakken?

Kijk voor marokkaanse amandelkoekjes op DeLeuksteTaartenShop.

Over dit recept

Koopmans

Dit recept is van Koopmans

Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.

  1. Torta Caprese (Amandel-chocoladetaart)
    Makkelijk
    3
    60 min.
  2. Glutenvrije appeltaart van amandelbakmeel
    Gemiddeld
    4
    40 min.
  3. Chocolade macarons met frambozencrème
    Erg moeilijk
    4
    30 min.
  4. Franse Appeltaart - glutenvrij
    Gemiddeld
    3
    30 min.
  5. Appel-rozijnencake - glutenvrij
    Gemiddeld
    3
    20 min.
  6. Glutenvrije cheesecake met lemoncurd
    Moeilijk
    4
    10 min.
Item 1 of 6

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.