🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Cake
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Moederdag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Regenboog
      • Seizoen bakken
        • Seizoen bakken
        • Lente
        • Zomer
        • Herfst
        • Winter
      • Geboorte
      • Verjaardag
      • Reisje door Europa
      • Brunch
      • Halloween
      • Sinterklaas
      • Kerst
      • Oud & Nieuw
      • Valentijn
      • Pasen
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Cake Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Moederdag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Regenboog
Seizoen bakken
Lente Zomer Herfst Winter
Geboorte Verjaardag Reisje door Europa Brunch Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw Valentijn Pasen
Baktips
Recepten
Amandelkoekjes glutenvrij

Amandelkoekjes glutenvrij

Dit recept is van: Koopmans

Amandelkoekjes-glutenvrij
Amandelkoekjes glutenvrij
Info Benodigdheden Stappen

Een lekker recept voor knapperige glutenvrije amandelkoekjes. Met dit eenvoudige recept bak je glutenvrije amandelkoekjes. Ze zijn zo al lekker, maar je kunt ze ook extra lekker maken met stukjes noot, glazuur, rozijnen of chocolade!

10 min. Bereidingstijd
18 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
35 Porties
Glutenvrij bakken Koekjes Amandelen

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling! Wat vind je van dit recept?
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (op kamertemperatuur)
    50 g
    Boter (op kamertemperatuur)
  • Suiker (kristalsuiker)
    100 g
    Suiker (kristalsuiker)
  • Ei
    1
    Ei
  • Koopmans Zelfrijzend Amandelbakmeel
    200 g
    Koopmans Zelfrijzend Amandelbakmeel

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken
    Productdetails
  • Bakplaat
    Bakplaat

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 160°C).

Leg bakpapier op de ovenbakplaat.

2. Glutenvrij koekjesdeeg maken

Roer de boter (50 g) zacht in een beslagkom en voeg suiker (100 g) toe. Mix het geheel met de mixer met tot een glad geheel.

Voeg het Koopmans Zelfrijzend Amandelbakmeel (200 g) en het ei (1 stuk) toe en kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend koekjesdeeg.

Maak een rol van 35 cm en verdeel deze in gelijke plakjes (dikte ca. 1 cm). Leg de deegplakjes op de bakplaat met een tussenruimten van 3-5 cm en druk de deegplakjes kort aan.

Wil je extra ingrediënten door het koekjesdeeg mengen zoals noten, stukjes chocolade of rozijnen? Kneed ze dan met de hand door het deeg, voordat je een rol maakt van het koekjesdeeg.

3. Glutenvrije amandelkoekjes bakken

Bak de koekjes van in het midden van de oven in ca. 18 minuten gaar.

De koekjes zijn zacht als ze uit de oven komen. Zodra ze afkoelen worden ze lekker knapperig.

Meer bakken?

Kijk voor marokkaanse amandelkoekjes op DeLeuksteTaartenShop.

Over dit recept

Koopmans

Dit recept is van Koopmans

Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2022 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.