Een lekker recept voor knapperige glutenvrije amandelkoekjes. Met dit eenvoudige recept bak je glutenvrije amandelkoekjes. Ze zijn zo al lekker, maar je kunt ze ook extra lekker maken met stukjes noot, glazuur, rozijnen of chocolade!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 160°C).
Leg bakpapier op de ovenbakplaat.
Roer de boter (50 g) zacht in een beslagkom en voeg suiker (100 g) toe. Mix het geheel met de mixer met tot een glad geheel.
Voeg het Koopmans Zelfrijzend Amandelbakmeel (200 g) en het ei (1 stuk) toe en kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend koekjesdeeg.
Maak een rol van 35 cm en verdeel deze in gelijke plakjes (dikte ca. 1 cm). Leg de deegplakjes op de bakplaat met een tussenruimten van 3-5 cm en druk de deegplakjes kort aan.
Wil je extra ingrediënten door het koekjesdeeg mengen zoals noten, stukjes chocolade of rozijnen? Kneed ze dan met de hand door het deeg, voordat je een rol maakt van het koekjesdeeg.
Bak de koekjes van in het midden van de oven in ca. 18 minuten gaar.
De koekjes zijn zacht als ze uit de oven komen. Zodra ze afkoelen worden ze lekker knapperig.
Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.