🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Artikelen
Help, de bloem (of gist) is op!
Help, de bloem (of gist) is op!

Help, de bloem (of gist) is op!

En nu? Zo kun je toch nog aan de bak

Dan is de hoogste tijd om even achter in je keukenkastje te kijken of er nog een pak griesmeel, custard, of maizena staat. Zo maak je meteen je voorraad op. Want wist je dat je een super lekkere cake kunt maken als je de helft van de bloem vervangt door custard? Ook verrassend is de smeuïge griesmeelcake met appelmoes. En wat dacht je van koekjes zónder bloem? Ja, je leest het goed, GEEN bloem en toch koekjes bakken! Je maakt ze heel eenvoudig met custard, boter, ei, suiker en wat jam. 

Wat moet ik zonder gist?

Geen gist in huis, maar wel zin in een zelf gebakken broodje? Je moet wel even serieus kneden, maar van zelfrijzend bakmeel kun je dus ook prima een brood bakken. Of je gaat voor de snelle naanbroodjes, ontzettend lekker. En je bakt ze gewoon in de koekenpan!

banketbakkersroom maken

Banketbakkersroom op?

Zo maak jij je banketbakkersroom zelf! Doe de melk in een pan. Voeg een theelepel vanille-pasta toe (of gebruik de binnenkant van een vanillestokje). Breng de melk aan de kook. Doe in een ruime kom de eierdooiers, suiker en de maïzena bij elkaar. Klop dit op tot een schuimige massa. Haal de pan van de warmtebron en giet de kokende melk bij het eierdooiermengsel. Giet het terug in de pan. Breng de banketbakkersroom al roerend aan de kook. Kook de banketbakkersroom totdat deze dik genoeg is (± 2 a 3 minuten). Stort de banketbakkersroom in een platte schaal, dek het af met huishoudfolie en laat deze volledig afkoelen. Klaar is kees!

De lekkerste recepten met banketbakkersroom

Griesmeelcake

Echt verrassend lekker en smeuïg is deze griesmeelcake. Je hebt vast nog een pak staan, waar je nog steeds een puddingvan zou maken. Zonder al te veel bakgerei, maak je deze griesmeelcake. Even de boter smelten en dan is het vooral een kwestie van roeren. Als de cake in de oven staat, maak je nog een siroop die je direct na het bakken over de cake giet, zodat deze lekker kan intrekken. 

Zo maak je griesmeelcake

griesmeelcake

brood

Custardcake

Heb je nog een pak custard in je kast staan? Maak dan deze lekkere cake, ideaal als je net te weinig bloem (of zelfrijzend bakmeel) in huis hebt, maar wel een heerlijke luchtige cake wilt maken. En check die kleur, mooi he?

Custardcake? Dat klinkt goed!

Custardkoekjes met jam

Balen, had je net bedacht koekjes te gaan bakken, is de bloem op! No worries: heb je nog wel custard in huis? Dan kun je mooi dit recept maken, brosse custardkoekjes met jam. Door de jam, wordt het deeg lekker kneedbaar en perfect om kleine koekjes van te bakken. Superbros en ze smelten op je tong!

Aan de bak!

custardkoekjes

naanbrood

Naanbrood

Wist je dat je prima broodjes kan bakken zonder gist? Deze naanbroodjes maak je supersnel, ze hoeven niet te rijzen en je hebt weinig ingrediënten nodig, waaronder yoghurt. Je bakt ze het mooiste in een grillpan, maar mocht je die niet hebben, dan voldoet een koekenpan ook prima!

Doe mij maar naanbrood

rozemarijnbrood

Rozemarijnbrood zonder gist

Even supersnel brood bakken zonder ‘m te laten rijzen? Neem gewoon bloem met bakpoeder! Je moet het deeg wel even flink doorkneden, maar na 5 minuten rusten kan ‘ie al in de oven! De structuur is een beetje steviger en het is lekker om er iets door heen te doen, bijvoorbeeld rozemarijn. Serveer er lekkere (extra virgin) olijfolie bij en wat grof zout, mjammie.

Rozemarijnbrood zonder gist


Deze recepten worden nog gebakken.
 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.