🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.
Dan is de hoogste tijd om even achter in je keukenkastje te kijken of er nog een pak griesmeel, custard, of maizena staat. Zo maak je meteen je voorraad op. Want wist je dat je een super lekkere cake kunt maken als je de helft van de bloem vervangt door custard? Ook verrassend is de smeuïge griesmeelcake met appelmoes. En wat dacht je van koekjes zónder bloem? Ja, je leest het goed, GEEN bloem en toch koekjes bakken! Je maakt ze heel eenvoudig met custard, boter, ei, suiker en wat jam.
Geen gist in huis, maar wel zin in een zelf gebakken broodje? Je moet wel even serieus kneden, maar van zelfrijzend bakmeel kun je dus ook prima een brood bakken. Of je gaat voor de snelle naanbroodjes, ontzettend lekker. En je bakt ze gewoon in de koekenpan!
Zo maak jij je banketbakkersroom zelf! Doe de melk in een pan. Voeg een theelepel vanille-pasta toe (of gebruik de binnenkant van een vanillestokje). Breng de melk aan de kook. Doe in een ruime kom de eierdooiers, suiker en de maïzena bij elkaar. Klop dit op tot een schuimige massa. Haal de pan van de warmtebron en giet de kokende melk bij het eierdooiermengsel. Giet het terug in de pan. Breng de banketbakkersroom al roerend aan de kook. Kook de banketbakkersroom totdat deze dik genoeg is (± 2 a 3 minuten). Stort de banketbakkersroom in een platte schaal, dek het af met huishoudfolie en laat deze volledig afkoelen. Klaar is kees!
Echt verrassend lekker en smeuïg is deze griesmeelcake. Je hebt vast nog een pak staan, waar je nog steeds een puddingvan zou maken. Zonder al te veel bakgerei, maak je deze griesmeelcake. Even de boter smelten en dan is het vooral een kwestie van roeren. Als de cake in de oven staat, maak je nog een siroop die je direct na het bakken over de cake giet, zodat deze lekker kan intrekken.
Heb je nog een pak custard in je kast staan? Maak dan deze lekkere cake, ideaal als je net te weinig bloem (of zelfrijzend bakmeel) in huis hebt, maar wel een heerlijke luchtige cake wilt maken. En check die kleur, mooi he?
Balen, had je net bedacht koekjes te gaan bakken, is de bloem op! No worries: heb je nog wel custard in huis? Dan kun je mooi dit recept maken, brosse custardkoekjes met jam. Door de jam, wordt het deeg lekker kneedbaar en perfect om kleine koekjes van te bakken. Superbros en ze smelten op je tong!
Wist je dat je prima broodjes kan bakken zonder gist? Deze naanbroodjes maak je supersnel, ze hoeven niet te rijzen en je hebt weinig ingrediënten nodig, waaronder yoghurt. Je bakt ze het mooiste in een grillpan, maar mocht je die niet hebben, dan voldoet een koekenpan ook prima!
Even supersnel brood bakken zonder ‘m te laten rijzen? Neem gewoon bloem met bakpoeder! Je moet het deeg wel even flink doorkneden, maar na 5 minuten rusten kan ‘ie al in de oven! De structuur is een beetje steviger en het is lekker om er iets door heen te doen, bijvoorbeeld rozemarijn. Serveer er lekkere (extra virgin) olijfolie bij en wat grof zout, mjammie.