🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Glutenvrije appelkoeken

Glutenvrije appelkoeken

Dit recept is van: Saakje

glutenvrije appelkoek
Glutenvrije appelkoeken
Info Benodigdheden Stappen

Bak je met appel, dan zit je altijd goed. Dit glutenvrije appelkoeken recept maak je op basis van zelfrijzend amandelbakmeel. Dit geeft een heerlijke smaak aan dit appelkoekenrecept.

20 min. Bereidingstijd
20 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
12 Porties
Koekjes Appel Glutenvrij bakken
3
6 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (ongezouten roomboter)
    60 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Suiker (kristalsuiker)
    60 g
    Suiker (kristalsuiker)
  • Koopmans Zelfrijzend Amandelbakmeel
    100 g
    Koopmans Zelfrijzend Amandelbakmeel
  • Appels (zachtzuur: bijvoorbeeld Elstar)
    2.5
    Appels (zachtzuur: bijvoorbeeld Elstar)
  • Basterdsuiker
    30 g
    Basterdsuiker
  • Kaneel
    0.5 tl (theelepels)
    Kaneel

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  • Huishoudfolie
    Huishoudfolie
  • Uitsteekvormpje rond Ø7 cm
    Uitsteekvormpje rond Ø7 cm

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 160°C) en haal de bakplaat uit de oven.

Bekleed de bakplaat met bakpapier.

2. Glutenvrije appelkoeken bakken

Roer de boter (60 g) samen met de suiker (60 g) zacht in een beslagkom en voeg dan het Zelfrijzend Amandelbakmeel (100 g) toe. Meng dit met de mixer en kneed er een samenhangend koekdeeg van.

Verpak het koekdeeg in plasticfolie en laat het rusten in de koelkast.

Schil ondertussen de appels (2-3) en snijd ze in vieren. Verwijder de klokhuizen en snijd ze in parten. Meng de kaneel (0,5 tl) en basterdsuiker (30 g) door de appelpartjes.

Bestuif het aanrecht met een beetje Zelfrijzend Amandelbakmeel. Rol het deeg dun uit, tot ongeveer 2-3 mm en steek hier rondjes uit. Leg de deegplakjes op het bakpapier. Houd ten minste 3 cm afstand, want ze rijzen nog in de oven. Maak van de restjes glutenvrije koekdeeg weer een deegbol en rol dit weer uit. Steek hier ook rondjes uit, zodat je in totaal 12 koekjes hebt.

Verdeel de appelpartjes over de koekjes. Je hebt ongeveer 5 partjes nodig per appelkoek. Leg ze een beetje over elkaar heen.

Bak de glutenvrije appelkoeken in ongeveer 20-22 min gaar en goudbruin. Laat ze helemaal afkoelen op de bakplaat.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.