Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Glutenvrije appelkoeken

Glutenvrije appelkoeken

Dit recept is van: Saakje

  1. glutenvrije appelkoek
Item 1 of 1
Glutenvrije appelkoeken
info
Benodigdheden
Stappen

Bak je met appel, dan zit je altijd goed. Dit glutenvrije appelkoeken recept maak je op basis van zelfrijzend amandelbakmeel. Dit geeft een heerlijke smaak aan dit appelkoekenrecept.

20 min.Bereidingstijd
20 min.Baktijd
Moeilijkheid
12Porties
KoekjesAppelsGlutenvrij bakken

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (ongezouten roomboter)
    60 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Suiker (kristalsuiker)
    60 g
    Suiker (kristalsuiker)
  • Koopmans Zelfrijzend Amandelbakmeel
    100 g
    Koopmans Zelfrijzend Amandelbakmeel
  • Appels (zachtzuur: bijvoorbeeld Elstar)
    2.5 null
    Appels (zachtzuur: bijvoorbeeld Elstar)
  • Basterdsuiker
    30 g
    Basterdsuiker
  • Kaneel
    0.5 tl (theelepels)
    Kaneel

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Huishoudfolie
    Huishoudfolie
  • Uitsteekvormpje rond Ø7 cm
    Uitsteekvormpje rond Ø7 cm

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 160°C) en haal de bakplaat uit de oven.

Bekleed de bakplaat met bakpapier.

2. Glutenvrije appelkoeken bakken

Roer de boter (60 g) samen met de suiker (60 g) zacht in een beslagkom en voeg dan het Zelfrijzend Amandelbakmeel (100 g) toe. Meng dit met de mixer en kneed er een samenhangend koekdeeg van.

Verpak het koekdeeg in plasticfolie en laat het rusten in de koelkast.

Schil ondertussen de appels (2-3) en snijd ze in vieren. Verwijder de klokhuizen en snijd ze in parten. Meng de kaneel (0,5 tl) en basterdsuiker (30 g) door de appelpartjes.

Bestuif het aanrecht met een beetje Zelfrijzend Amandelbakmeel. Rol het deeg dun uit, tot ongeveer 2-3 mm en steek hier rondjes uit. Leg de deegplakjes op het bakpapier. Houd ten minste 3 cm afstand, want ze rijzen nog in de oven. Maak van de restjes glutenvrije koekdeeg weer een deegbol en rol dit weer uit. Steek hier ook rondjes uit, zodat je in totaal 12 koekjes hebt.

Verdeel de appelpartjes over de koekjes. Je hebt ongeveer 5 partjes nodig per appelkoek. Leg ze een beetje over elkaar heen.

Bak de glutenvrije appelkoeken in ongeveer 20-22 min gaar en goudbruin. Laat ze helemaal afkoelen op de bakplaat.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.