Saakje

Bakmeisje bij bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Appelkoeken - glutenvrij

Bak je met appel, dan zit je altijd goed. Dit glutenvrije appelkoeken recept maak je op basis van zelfrijzend amandelbakmeel. Dit geeft een heerlijke smaak aan dit appelkoeken recept.

Bereiden

20 min

Baktijd

20 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

12 stuks

Voorbereiden

Elektrisch 180°C / Hetelucht 160°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor en haal de bakplaat uit de oven.

  2. Stap 2

    Bekleed de bakplaat met bakpapier.

Glutenvrije appelkoeken bakken

  1. Stap 3

    • 60 g boter

    • 60 g suiker

    • 100 g Koopmans Zelfrijzend Amandelbakmeel (+ extra voor te bestuiven)

    Roer de boter samen met de suiker zacht in een beslagkom en voeg dan 100 g Zelfrijzend Amandelbakmeel toe. Meng dit met de mixer en kneed er een samenhangend koekdeeg van.

  2. Stap 4

    Verpak het koekdeeg in plasticfolie en laat het rusten in de koelkast.

  3. Stap 5

    • 2-3 appels (Elstar)

    • 30 g basterdsuiker

    • 0,5 tl kaneel

    Schil ondertussen de appels en snijd ze in vieren. Verwijder de klokhuizen en snijd ze in parten. Meng de kaneel en basterdsuiker door de appelpartjes.

  4. Stap 6

    Rol het deeg dun uit, tot ongeveer 2-3 mm en steek hier rondjes uit. Leg de deegplakjes op het bakpapier. Houd tenminste 3 cm afstand, want ze rijzen nog in de oven. Maak van de restjes glutenvrije koekdeeg weer een deegbol en rol dit weer uit. Steek hier ook rondjes uit, zodat je in totaal 12 koekjes hebt.

  5. Stap 7

    Verdeel de appelpartjes over de koekjes. Je hebt ongeveer 5 nodig per appelkoek, leg ze een beetje over elkaar heen.

  6. Stap 8

    Bak de glutenvrije appelkoeken in ongeveer 20-22 min gaar en goudbruin. Laat ze helemaal afkoelen op de bakplaat.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.