Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Glutenvrije pistachesoezen

Glutenvrije pistachesoezen

met romige pistache crème

Dit recept is van: Karin

  1. Glutenvrije pistache soezen
Item 1 of 1
Glutenvrije pistachesoezen
info
Benodigdheden
Stappen

Pistache smaakt heerlijk nootachtig met een zoetje en heeft een fijn boterachtig aroma. Hierdoor is de pistache in dit recept voor glutenvrije pistachesoezen perfect! Heerlijke luchtige soezen met romige nootachtige pistache crème. Super makkelijk om te maken en prachtig om te serveren!

60 min.Bereidingstijd
30 min.Baktijd
Moeilijkheid
12-16Porties
SoezenGlutenvrij bakkenLifestyle recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koopmans Glutenvrij Basismeel
    125 g (gram)
    Koopmans Glutenvrij Basismeel
  • Water
    125 ml
    Water
  • Boter
    115 g (gram)
    Boter
  • Zout
    1 snufje(s)
    Zout
  • Suiker (fijne)
    100 g (gram)
    Suiker (fijne)
  •  
    6 Stuk(s)
    Ei (M)
  • Bruine Suiker
    50 g (gram)
    Bruine Suiker

 

  • Groene voedingskleurstof
    1 Druppel(s)
    Groene voedingskleurstof
  • Volle melk
    375 ml
    Volle melk
  • Maizena (bijv. Koopmans)
    30 g (gram)
    Maizena (bijv. Koopmans)
  •  
    135 g (gram)
    Pistachepasta
  • Pistachenoten (gepeld)
    Pistachenoten (gepeld)
  • Poedersuiker
    Poedersuiker

Keukenspullen

  • Steelpan
    Steelpan
  • Houten lepel
    Houten lepel
  • Spuitzak(ken) met rond en vulmondje
    Spuitzak(ken) met rond en vulmondje
  • Spatel
    Spatel
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  •  
    Uitsteekvormpje (Ø5 cm)
  • Deegroller
    Deegroller
    Bestel dit product online
  • Bakplaat met bakpapier
    Bakplaat met bakpapier
  • Huishoudfolie
    Huishoudfolie

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Bekleed de bakplaat met bakpapier,

Verwarm de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 180°C).

2. Glutenvrije soezendeeg maken

Doe het water (125 ml), de boter (50g), het zout (snufje) en de suiker (20g) in een pan. Breng dit alles, al roerende, aan de kook.

Neem de pan van de warmtebron. Voeg direct het glutenvrije basismeel (75 g) toe. Roer dit mengsel glad met een houten lepel.

Zet de pan terug op de warmtebron om de glutenvrije meel te garen. De bloem is gaar als de bodem van de pan wit uitslaat. Doe het beslag vervolgens in een mengkom.

Roer de eieren (3 stuks) één voor één door het glutenvrije meelmengsel. Roer het mengsel totdat het glanst. Het soezendeeg is nu klaar.

Doe het soezenbeslag in een spuitzak. Spuit met de spuitzak soezen van ongeveer 4 cm doorsnee. Houd ongeveer 3 cm ruimte tussen de soezen.

3. Tijgerkost maken

Meng in een kom de bruine suiker (50g), het glutenvrije basismeel (50g) en de boter (45g) goed door elkaar.

Voeg als laatste een druppel groene voedingskleurstof toe.

Leg dit mengsel tussen 2 stukken bakpapier en druk het plat. Leg het deeg 30 minuten in de koelkast.

Rol het deeg na het koelen tussen het bakpapier dun uit en steek er rondjes uit van 5 cm doorsnee. Leg op elk hoopje soezendeeg een rondje. Bak de soezen in ongeveer 30 minuten gaar en bruin. Bak ze niet te licht, anders zullen de soezen instorten na het bakken!

Laat vervolgens de soezen volledig afkoelen.

4. Maak een romige pistache crème

Doe de volle melk (375 ml) in de pan en breng deze aan de kook.

Splits de eieren (3 stuks) en doe de eidooiers en de suiker (80g) in een kom en roer dit door elkaar. Voeg vervolgens de maizena (30g) en het glutenvrije basismeel (50g) toe en roer het door elkaar.

Voeg een gedeelte van de hete melk toe aan het eimengsel en roer dit goed door (familie maken). Voeg dan de resterende hete melk toe.

Doe alles weer terug in de pan en blijf het mengsel roeren tot het dikker wordt. Haal de pan van het vuur en roer tot slot de boter (20g) erdoor.

Laat de room volledig afkoelen, afgedekt met huishoudfolie.

Klop in een andere kom de boter (150g) luchtig. Voeg de pistachepasta (135g) in delen toe.

Tot slot: klop het roommengsel beetje bij beetje door de pistacheboter.

5. Soezen vullen

Snijd het bovenste gedeelte van de soes open.

Doe de crème in een spuitzak en spuit de pistache crème in het onderste deel van de soes.

Leg het bovenste deel van de soes bovenop de pistache crème.

Decoreer de soes eventueel met wat pistachenootjes en bestrooi met poedersuiker.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.