Pistache smaakt heerlijk nootachtig met een zoetje en heeft een fijn boterachtig aroma. Hierdoor is de pistache in dit recept voor glutenvrije pistachesoezen perfect! Heerlijke luchtige soezen met romige nootachtige pistache crème. Super makkelijk om te maken en prachtig om te serveren!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Bekleed de bakplaat met bakpapier,
Verwarm de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 180°C).
Doe het water (125 ml), de boter (50g), het zout (snufje) en de suiker (20g) in een pan. Breng dit alles, al roerende, aan de kook.
Neem de pan van de warmtebron. Voeg direct het glutenvrije basismeel (75 g) toe. Roer dit mengsel glad met een houten lepel.
Zet de pan terug op de warmtebron om de glutenvrije meel te garen. De bloem is gaar als de bodem van de pan wit uitslaat. Doe het beslag vervolgens in een mengkom.
Roer de eieren (3 stuks) één voor één door het glutenvrije meelmengsel. Roer het mengsel totdat het glanst. Het soezendeeg is nu klaar.
Doe het soezenbeslag in een spuitzak. Spuit met de spuitzak soezen van ongeveer 4 cm doorsnee. Houd ongeveer 3 cm ruimte tussen de soezen.
Meng in een kom de bruine suiker (50g), het glutenvrije basismeel (50g) en de boter (45g) goed door elkaar.
Voeg als laatste een druppel groene voedingskleurstof toe.
Leg dit mengsel tussen 2 stukken bakpapier en druk het plat. Leg het deeg 30 minuten in de koelkast.
Rol het deeg na het koelen tussen het bakpapier dun uit en steek er rondjes uit van 5 cm doorsnee. Leg op elk hoopje soezendeeg een rondje. Bak de soezen in ongeveer 30 minuten gaar en bruin. Bak ze niet te licht, anders zullen de soezen instorten na het bakken!
Laat vervolgens de soezen volledig afkoelen.
Doe de volle melk (375 ml) in de pan en breng deze aan de kook.
Splits de eieren (3 stuks) en doe de eidooiers en de suiker (80g) in een kom en roer dit door elkaar. Voeg vervolgens de maizena (30g) en het glutenvrije basismeel (50g) toe en roer het door elkaar.
Voeg een gedeelte van de hete melk toe aan het eimengsel en roer dit goed door (familie maken). Voeg dan de resterende hete melk toe.
Doe alles weer terug in de pan en blijf het mengsel roeren tot het dikker wordt. Haal de pan van het vuur en roer tot slot de boter (20g) erdoor.
Laat de room volledig afkoelen, afgedekt met huishoudfolie.
Klop in een andere kom de boter (150g) luchtig. Voeg de pistachepasta (135g) in delen toe.
Tot slot: klop het roommengsel beetje bij beetje door de pistacheboter.
Snijd het bovenste gedeelte van de soes open.
Doe de crème in een spuitzak en spuit de pistache crème in het onderste deel van de soes.
Leg het bovenste deel van de soes bovenop de pistache crème.
Decoreer de soes eventueel met wat pistachenootjes en bestrooi met poedersuiker.