🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Glutenvrije pistachesoezen

Glutenvrije pistachesoezen

met romige pistache crème

Dit recept is van: Karin

Glutenvrije pistache soezen
Glutenvrije pistachesoezen
Info Benodigdheden Stappen

Pistache smaakt heerlijk nootachtig met een zoetje en heeft een fijn boterachtig aroma. Hierdoor is de pistache in dit recept voor glutenvrije pistachesoezen perfect! Heerlijke luchtige soezen met romige nootachtige pistache crème. Super makkelijk om te maken en prachtig om te serveren!

60 min. Bereidingstijd
30 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
12-16 Porties
Soezen Glutenvrij bakken Lifestyle recepten
5
1 beoordeling Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koopmans Glutenvrij Basismeel
    125 g (gram)
    Koopmans Glutenvrij Basismeel
  • Water
    125 ml
    Water
  • Boter
    115 g (gram)
    Boter
  • Zout
    1 snufje(s)
    Zout
  • Suiker (fijne)
    100 g (gram)
    Suiker (fijne)
  •  
    6 Stuk(s)
    Ei (M)
  • Bruine Suiker
    50 g (gram)
    Bruine Suiker

 

  • Groene voedingskleurstof
    1 Druppel(s)
    Groene voedingskleurstof
  • Volle melk
    375 ml
    Volle melk
  • Maizena (bijv. Koopmans)
    30 g (gram)
    Maizena (bijv. Koopmans)
  •  
    135 g (gram)
    Pistachepasta
  • Pistachenoten (gepeld)
    Pistachenoten (gepeld)
  • Poedersuiker
    Poedersuiker

Keukenspullen

  • Steelpan
    Steelpan
  • Houten lepel
    Houten lepel
  • Spuitzak(ken) met rond en vulmondje
    Spuitzak(ken) met rond en vulmondje
  • Spatel
    Spatel
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  •  
    Uitsteekvormpje (Ø5 cm)
  • Deegroller
    Deegroller
    Bestel dit product online
  • Bakplaat met bakpapier
    Bakplaat met bakpapier
  • Huishoudfolie
    Huishoudfolie

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Bekleed de bakplaat met bakpapier,

Verwarm de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 180°C).

2. Glutenvrije soezendeeg maken

Doe het water (125 ml), de boter (50g), het zout (snufje) en de suiker (20g) in een pan. Breng dit alles, al roerende, aan de kook.

Neem de pan van de warmtebron. Voeg direct het glutenvrije basismeel (75 g) toe. Roer dit mengsel glad met een houten lepel.

Zet de pan terug op de warmtebron om de glutenvrije meel te garen. De bloem is gaar als de bodem van de pan wit uitslaat. Doe het beslag vervolgens in een mengkom.

Roer de eieren (3 stuks) één voor één door het glutenvrije meelmengsel. Roer het mengsel totdat het glanst. Het soezendeeg is nu klaar.

Doe het soezenbeslag in een spuitzak. Spuit met de spuitzak soezen van ongeveer 4 cm doorsnee. Houd ongeveer 3 cm ruimte tussen de soezen.

3. Tijgerkost maken

Meng in een kom de bruine suiker (50g), het glutenvrije basismeel (50g) en de boter (45g) goed door elkaar.

Voeg als laatste een druppel groene voedingskleurstof toe.

Leg dit mengsel tussen 2 stukken bakpapier en druk het plat. Leg het deeg 30 minuten in de koelkast.

Rol het deeg na het koelen tussen het bakpapier dun uit en steek er rondjes uit van 5 cm doorsnee. Leg op elk hoopje soezendeeg een rondje. Bak de soezen in ongeveer 30 minuten gaar en bruin. Bak ze niet te licht, anders zullen de soezen instorten na het bakken!

Laat vervolgens de soezen volledig afkoelen.

4. Maak een romige pistache crème

Doe de volle melk (375 ml) in de pan en breng deze aan de kook.

Splits de eieren (3 stuks) en doe de eidooiers en de suiker (80g) in een kom en roer dit door elkaar. Voeg vervolgens de maizena (30g) en het glutenvrije basismeel (50g) toe en roer het door elkaar.

Voeg een gedeelte van de hete melk toe aan het eimengsel en roer dit goed door (familie maken). Voeg dan de resterende hete melk toe.

Doe alles weer terug in de pan en blijf het mengsel roeren tot het dikker wordt. Haal de pan van het vuur en roer tot slot de boter (20g) erdoor.

Laat de room volledig afkoelen, afgedekt met huishoudfolie.

Klop in een andere kom de boter (150g) luchtig. Voeg de pistachepasta (135g) in delen toe.

Tot slot: klop het roommengsel beetje bij beetje door de pistacheboter.

5. Soezen vullen

Snijd het bovenste gedeelte van de soes open.

Doe de crème in een spuitzak en spuit de pistache crème in het onderste deel van de soes.

Leg het bovenste deel van de soes bovenop de pistache crème.

Decoreer de soes eventueel met wat pistachenootjes en bestrooi met poedersuiker.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.