🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Meringuerol met red velvet chocolade

Meringuerol met red velvet chocolade

Dit recept is van: Danna

meringuerol met red velvet chocolade W
Meringuerol met red velvet chocolade
Info Benodigdheden Stappen

Verwen jezelf of die ander en tover met dit laagje ruby chocolate en blauwe bessen de meringue om in een liefdevolle smulrol. Vanaf nu is red velvet mijn lievelingschocolade! En nog glutenvrij ook.

40 min. Bereidingstijd
25 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
15 Porties
Meringue Chocolade Red velvet Glutenvrij bakken Valentijn Thema recepten
4
5 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Eiwit
    6
    Eiwit
  • Lichtbruine basterdsuiker
    225 g
    Lichtbruine basterdsuiker
  • Maizena (bijv. Koopmans)
    2 tl (theelepels)
    Maizena (bijv. Koopmans)
  • Witte wijnazijn
    2 tl (theelepels)
    Witte wijnazijn
  • Koopmans Zelfrijzend Amandelbakmeel
    120 g
    Koopmans Zelfrijzend Amandelbakmeel
  • Amandelschaafsel (bijv. Dr. Oetker)
    2 Zakje(s)
    Amandelschaafsel (bijv. Dr. Oetker)

 

  • Poedersuiker
    1 handje(s)
    Poedersuiker
  •  
    200 g
    Ruby chocolade
  • Slagroom (ongezoet)
    250 ml
    Slagroom (ongezoet)
  • Suiker (fijne)
    2 el (eetlepels)
    Suiker (fijne)
  • Blauwe bessen
    150 g
    Blauwe bessen

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  • Spatel
    Spatel
    Bestel dit product online
  • Steelpan
    Steelpan

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 170°C).

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Meringuelaag maken

Klop de eiwitten (6 stuks) stijf in een vetvrije kom.

Voeg in kleine hoeveelheden de lichtbruine basterdsuiker (225 g) toe en zorg dat alle suiker is opgenomen voor je de volgende schep toevoegt.

Spatel de maizena (2 tl), azijn (1 tl) en het Koopmans Zelfrijzend Amandelbakmeel (120 g) door de eiwitmassa.

Smeer de massa uit over de met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi de bovenkant met Dr. Oetker Amandelschaafsel (2 zakjes).

Bak het eiwitschuim in ongeveer 20 minuten goudbruin.

Laat de meringue plak hierna afkoelen op een rooster en leg hem daarna met de amandelkant naar beneden op een met poedersuiker (handje) bestrooide schone theedoek.

3. Meringuerol maken

Smelt de ruby chocolade (200 g) au bain-marie en smeer deze royaal over de afgekoelde plak biscuit.

Klop met de mixer de slagroom (250 ml) met de suiker (2 el) op en verdeel deze opgeklopte slagroom over de chocolade.

Strooi de blauwe bessen (150 g) over de slagroom en rol de plak voorzichtig op met behulp van de theedoek.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.