Verwen jezelf of die ander en tover met dit laagje ruby chocolate en blauwe bessen de meringue om in een liefdevolle smulrol. Vanaf nu is red velvet mijn lievelingschocolade! En nog glutenvrij ook.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 170°C).
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Klop de eiwitten (6 stuks) stijf in een vetvrije kom.
Voeg in kleine hoeveelheden de lichtbruine basterdsuiker (225 g) toe en zorg dat alle suiker is opgenomen voor je de volgende schep toevoegt.
Spatel de maizena (2 tl), azijn (1 tl) en het Koopmans Zelfrijzend Amandelbakmeel (120 g) door de eiwitmassa.
Smeer de massa uit over de met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi de bovenkant met Dr. Oetker Amandelschaafsel (2 zakjes).
Bak het eiwitschuim in ongeveer 20 minuten goudbruin.
Laat de meringue plak hierna afkoelen op een rooster en leg hem daarna met de amandelkant naar beneden op een met poedersuiker (handje) bestrooide schone theedoek.
Smelt de ruby chocolade (200 g) au bain-marie en smeer deze royaal over de afgekoelde plak biscuit.
Klop met de mixer de slagroom (250 ml) met de suiker (2 el) op en verdeel deze opgeklopte slagroom over de chocolade.
Strooi de blauwe bessen (150 g) over de slagroom en rol de plak voorzichtig op met behulp van de theedoek.