Danna

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Meringuerol met red velvet chocolade

Verwen jezelf of die ander en tover met dit laagje ruby chocolate en blauwe bessen de meringue in een liefdevolle smulrol. Vanaf nu is red velvet mijn lievelingschocolade! En nog glutenvrij ook.

Bereiden

40 min

Baktijd

25 min

Niveau

Uitdagend

Aantal

15 traktaties

Voorbereiden

Elektrisch 170°C / Hetelucht 170°C

  1. Stap 1

    Verwarm de over voor.

  2. Stap 2

    Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Meringuelaag maken

  1. Stap 3

    • 6 eiwitten

    Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom.

  2. Stap 4

    • 225 g lichtbruine basterdsuiker

    Voeg in kleine hoeveelheden de suiker toe en zorg dat alle suiker is opgenomen voor je de volgende schep toevoegd.

  3. Stap 5

    • 2 tl Koopmans Maizena

    • 1 tl witte wijnazijn

    • 120 g Koopmans Zelfrijzend Amandelbakmeel

    Spatel de maizena, azijn en het amandelbakmeel door de eiwitmassa.

  4. Stap 6

    • 2 zakjes Dr. Oetker Amandelschaafsel

    Smeer de massa uit over de met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi de bovenkant met geschaafde amandel.

  5. Stap 7

    Bak het eiwitschuim in ongeveer 20 minuten goudbruin.

  6. Stap 8

    • Handje poedersuiker

    Laat de meringue plak hierna afkoelen op een rooster en leg hem daarna met de amandelkant naar beneden op een met poedersuiker bestrooide schone theedoek.

Meringuerol maken

  1. Stap 9

    • 200 g ruby chocolade

    Smelt de ruby chocolade au bain-marie en smeer deze royaal over de afgekoelde plak biscuit

  2. Stap 10

    • 250 ml slagroom

    • 2 el suiker

    Klop met de mixer de slagroom met de suiker op en verdeel deze opgeklopte slagroom over de chocolade.

  3. Stap 11

    • 1 doosje blauwe bessen

    Strooi de blauwe bessen over de slagroom en rol de plak voorzichtig op met behulp van de theedoek.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.