Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Meringuerol met red velvet chocolade

Meringuerol met red velvet chocolade

Dit recept is van: Danna

  1. meringuerol met red velvet chocolade W
Item 1 of 1
Meringuerol met red velvet chocolade
info
Benodigdheden
Stappen

Verwen jezelf of die ander en tover met dit laagje ruby chocolate en blauwe bessen de meringue om in een liefdevolle smulrol. Vanaf nu is red velvet mijn lievelingschocolade! En nog glutenvrij ook.

40 min.Bereidingstijd
25 min.Baktijd
Moeilijkheid
15Porties
MeringueChocoladeRed velvetGlutenvrij bakkenValentijnThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Eiwit
    6 null
    Eiwit
  • Lichtbruine basterdsuiker
    225 g
    Lichtbruine basterdsuiker
  • Maizena (bijv. Koopmans)
    2 tl (theelepels)
    Maizena (bijv. Koopmans)
  • Witte wijnazijn
    2 tl (theelepels)
    Witte wijnazijn
  • Koopmans Zelfrijzend Amandelbakmeel
    120 g
    Koopmans Zelfrijzend Amandelbakmeel
  • Amandelschaafsel (bijv. Dr. Oetker)
    2 Zakje(s)
    Amandelschaafsel (bijv. Dr. Oetker)

 

  • Poedersuiker
    1 handje(s)
    Poedersuiker
  •  
    200 g
    Ruby chocolade
  • Slagroom (ongezoet)
    250 ml
    Slagroom (ongezoet)
  • Suiker (fijne)
    2 el (eetlepels)
    Suiker (fijne)
  • Blauwe bessen
    150 g
    Blauwe bessen

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Spatel
    Spatel
    Bestel dit product online
  • Steelpan
    Steelpan

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 170°C).

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Meringuelaag maken

Klop de eiwitten (6 stuks) stijf in een vetvrije kom.

Voeg in kleine hoeveelheden de lichtbruine basterdsuiker (225 g) toe en zorg dat alle suiker is opgenomen voor je de volgende schep toevoegt.

Spatel de maizena (2 tl), azijn (1 tl) en het Koopmans Zelfrijzend Amandelbakmeel (120 g) door de eiwitmassa.

Smeer de massa uit over de met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi de bovenkant met Dr. Oetker Amandelschaafsel (2 zakjes).

Bak het eiwitschuim in ongeveer 20 minuten goudbruin.

Laat de meringue plak hierna afkoelen op een rooster en leg hem daarna met de amandelkant naar beneden op een met poedersuiker (handje) bestrooide schone theedoek.

3. Meringuerol maken

Smelt de ruby chocolade (200 g) au bain-marie en smeer deze royaal over de afgekoelde plak biscuit.

Klop met de mixer de slagroom (250 ml) met de suiker (2 el) op en verdeel deze opgeklopte slagroom over de chocolade.

Strooi de blauwe bessen (150 g) over de slagroom en rol de plak voorzichtig op met behulp van de theedoek.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.