Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Appeltaart van zelfrijzend amandelbakmeel (glutenvrij)

Deze appeltaart heeft een heerlijke notensmaak. Niet voor niets want de basis van deze appeltaart is zelfrijzend amandelbakmeel. Een leuke bijkomstigheid: de appeltaart is glutenvrij.

Bereiden

40 min

Baktijd

50 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

10-12 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch 170°C / Hetelucht 160°C

  1. Stap 1

    • 25 g rozijnen

    Wel de rozijnen in lauwwarm water (circa 15 minuten) en dep ze droog.

  2. Stap 2

    Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.

  3. Stap 3

    Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.

Appeltaart deeg maken van amandelbakmeel

  1. Stap 4

    • 200 g boter

    • 160 g witte basterdsuiker

    • 400 g Koopmans Zelfrijzend Amandelbakmeel

    • Snufje zout

    • 2/3 ei (losgeklopt)

    Houd een halve eetlepel Zelfrijzend Amandelbakmeel achter om het aanrecht mee te bestuiven. Roer de boter zacht in de beslagkom en voeg Zelfrijzend Amandelbakmeel, witte basterdsuiker, snufje zout en 2/3 van het losgeklopte ei toe.

  2. Stap 5

    Kneed het geheel met de mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend appeltaartdeeg. Laat het deeg van amandelmeel circa 10 minuten in de koelkast rusten.

Appeltaart vulling maken

  1. Stap 6

    • 1 kg appels (bijv. Elstar of Jonagold)

    Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in kleine blokjes.

  2. Stap 7

    • 50 g suiker

    • 2-3 tl kaneel

    Meng de appelblokjes met de suiker, 2 à 3 theelepels kaneel en de rozijnen.

  3. Stap 8

Glutenvrije appeltaart maken

  1. Stap 9

    Bekleed met ¾ van het appeltaart deeg de bodem en de rand van de springvorm.

  2. Stap 10

    Vul de vorm met het appelmengsel en druk dit aan.

  3. Stap 11

    Bestuif het aanrecht met het achtergehouden amandelmeel en vorm van het resterende deeg dunne rolletjes, druk deze iets plat en leg deze kruislings over het appelmengsel.

  4. Stap 12

    Bestrijk de reepjes en de rand van de appeltaart met de rest van het losgeklopte ei.

  5. Stap 13

    Bak de glutenvrije appeltaart in circa 50 minuten gaar en goudbruin.

    Afkoelen!

    Laat de appeltaart van amandelbakmeel circa 1 uur afkoelen voordat je de springvorm verwijdert. Als de appeltaart nog warm is, is de kans groot dat de appeltaart rand breekt en dat is natuurlijk zonde!

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.