Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Glutenvrije appeltaart van amandelbakmeel

Glutenvrije appeltaart van amandelbakmeel

Dit recept is van: Koopmans

  1. Glutenvrije appeltaart van amandelbakmeel
Item 1 of 1
Glutenvrije appeltaart van amandelbakmeel
info
Benodigdheden
Stappen

Deze glutenvrij appeltaart heeft een heerlijke notensmaak. Niet voor niets, want de basis van deze appeltaart is zelfrijzend amandelbakmeel van Koopmans. Dit bijzondere meel is een geweldige optie voor mensen die op zoek zijn naar een glutenvrij alternatief. Zelfrijzend amandelbakmeel is gemaakt van gemalen amandelen en is van nature vrij van gluten. Het zorgt voor een heerlijk luchtige textuur en voegt een rijke, nootachtige smaak toe aan de appeltaart. Deze verrukkelijke appeltaart met amandelmeel is een ware smaaksensatie die je niet wilt missen!

40 min.Bereidingstijd
50 min.Baktijd
Moeilijkheid
10-12Porties
Voorkom een vochtige bodem

Strooi voordat je het appelmengsel in de vorm doet eventueel 3 eetlepels custard, 3 eetlepels paneermeel of 3 verkruimelde beschuiten over de appeltaartbodem. Zo voorkom je een vochtige bodem. Custard geeft een lekker vanillesmaak aan de taart, paneermeel of beschuit geeft geen smaak af.

Appelsoorten

Kies voor een appeltaart altijd voor friszure, stevige appels: Cox-Oranje, Jonagold, Elstar of Granny Smith.

Appeltaart bewaren

De appeltaart kun je ongeveer drie dagen in de koelkast bewaren. Je kunt de appeltaart ook invriezen, dan blijft hij 3 weken goed.

AppeltaartGlutenvrij bakkenAppelsNotenLifestyle receptenTaart

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Rozijnen
    25 g
    Rozijnen
  • Boter (ongezouten roomboter)
    200 g (gram)
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Witte basterdsuiker
    160 g (gram)
    Witte basterdsuiker
  • Koopmans Zelfrijzend Amandelbakmeel
    400 g (gram)
    Koopmans Zelfrijzend Amandelbakmeel
  • Zout
    null snufje(s)
    Zout

 

  • Ei (losgeklopt)
    1 Stuk(s)
    Ei (losgeklopt)
  • Appel (bijv. Elstar of Jonagold)
    1 Kg
    Appel (bijv. Elstar of Jonagold)
  • Suiker (fijne)
    50 g (gram)
    Suiker (fijne)
  • Kaneel
    3 tl (theelepels)
    Kaneel

Keukenspullen

  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken
  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Wel de rozijnen (25 g) in lauwwarm water (circa 15 minuten) en dep ze droog.

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 160°C).

2. Appeltaartdeeg maken van amandelbakmeel

Houd een halve eetlepel zelfrijzend amandelbakmeel apart om het aanrecht mee te bestuiven. Neem een beslagkom en roer de boter (200 g) zacht totdat het romig is. Voeg zelfrijzend amandelbakmeel (400 g), witte basterdsuiker (160 g), een snufje zout en 2/3 van het losgeklopte ei toe aan de beslagkom. Meng het geheel goed door elkaar met een mixer met deeghaken of kneed het met de hand, totdat er een samenhangend appeltaartdeeg ontstaat. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het ongeveer 10 minuten rusten in de koelkast.

3. Appeltaartvulling maken

Schil de appels (1 kg), verwijder de klokhuizen en snijd de appels in kleine blokjes.

Meng de appelblokjes met de suiker (50 g), kaneel (2-3 tl) en de rozijnen.

4. Glutenvrije appeltaart maken

Neem ¾ van het appeltaartdeeg en gebruik dit om de bodem en de rand van de springvorm te bekleden.

Vul de vorm met het appelmengsel en druk dit stevig aan.

Bestuif het aanrecht met het achtergehouden amandelmeel en vorm van het resterende deeg dunne rolletjes, druk deze iets plat en leg deze kruislings over het appelmengsel.

Bestrijk de reepjes en de rand van de appeltaart met de rest van het losgeklopte ei.

Bak de glutenvrije appeltaart in circa 50 minuten gaar en goudbruin.

Over dit recept

Koopmans

Dit recept is van Koopmans

Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.