🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.
Deze appeltaart heeft een heerlijke notensmaak. Niet voor niets, want de basis van deze appeltaart is zelfrijzend amandelbakmeel. Een leuke bijkomstigheid: de appeltaart is glutenvrij!
Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.
Bedankt voor je beoordeling!Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Wel de rozijnen (25 g) in lauwwarm water (circa 15 minuten) en dep ze droog.
Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 160°C).
Houd een halve eetlepel Zelfrijzend Amandelbakmeel achter om het aanrecht mee te bestuiven. Roer de boter (200 g) zacht in de beslagkom en voeg Zelfrijzend Amandelbakmeel (400 g), witte basterdsuiker (160 g), zout (snufje) en 2/3 van het losgeklopte ei toe.
Kneed het geheel met de mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend appeltaartdeeg. Laat het deeg van amandelmeel circa 10 minuten in de koelkast rusten.
Schil de appels (1 kg), verwijder de klokhuizen en snijd de appels in kleine blokjes.
Meng de appelblokjes met de suiker (50 g), kaneel (2-3 tl) en de rozijnen.
Bekleed met ¾ van het appeltaart deeg de bodem en de rand van de springvorm.
Vul de vorm met het appelmengsel en druk dit aan.
Bestuif het aanrecht met het achtergehouden amandelmeel en vorm van het resterende deeg dunne rolletjes, druk deze iets plat en leg deze kruislings over het appelmengsel.
Bestrijk de reepjes en de rand van de appeltaart met de rest van het losgeklopte ei.
Bak de glutenvrije appeltaart in circa 50 minuten gaar en goudbruin.
Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.