Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Glutenvrije appelbeignets

Glutenvrije appelbeignets

Dit recept is van: Danna

  1. Glutenvrije appelbeignets
Item 1 of 1
Glutenvrije appelbeignets
info
Benodigdheden
Stappen

Deze heerlijke appelbeignets passen ook in een glutenvrij dieet. Ze zijn uitgebreid geproefd en de uitslag is... dat ze net zo lekker zijn als de originele variant met gluten!

30 min.Bereidingstijd
3 min.Baktijd
Moeilijkheid
12Porties
Oud & NieuwAppelsBeignetGlutenvrij bakkenThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Zonnebloemolie
    Zonnebloemolie
  • Ei
    1 Stuk(s)
    Ei
  • Koopmans Pannenkoekmix glutenvrij
    220 g (gram)
    Koopmans Pannenkoekmix glutenvrij
  • Melk
    250 ml
    Melk

 

  • Appels (zachtzuur: bijvoorbeeld Elstar)
    5 Stuk(s)
    Appels (zachtzuur: bijvoorbeeld Elstar)
  • Kaneel
    2 tl (theelepels)
    Kaneel
  • Suiker (kristalsuiker)
    100 g
    Suiker (kristalsuiker)

Keukenspullen

  • Appelboor
    Appelboor
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Friteuse (of diepe pan)
    Friteuse (of diepe pan)
  • Garde
    Garde
  •  
    Keukenpapier
  •  
    Schuimspaan

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de friteuse of de zonnebloemolie in de diepe pan tot 190 graden. Doe de Pannenkoekmix glutenvrij (1 pak) in een beslagkom en voeg de melk (250 ml) en het ei (1 stuk) toe. Roer het geheel tot een gladde massa en laat 5 minuten staan.

Oventemperatuur

Als de koude beignets straks in de olie gaan, kun je de oventemperatuur het beste constant houden op 180 graden.

2. Appelbeignets maken

Schil de appels (5 stuks) en verwijder de klokhuizen met de appelboor.

Snijd de appel in 4 à 5 dikke plakken en dep ze droog met keukenpapier. Meng de suiker (100 g) met de kaneel (2 tl).

Druk de appelschijven aan beide kanten in de kaneelsuiker.

3. Appelbeignets bakken

Haal de gesuikerde appelschijven één voor één door het beslag en bak ze in de hete olie aan beide kanten goudbruin.

Schep ze uit de frituur met een schuimspaan of met een tang.

Laat ze uitlekken op keukenpapier. Haal de glutenvrije appelbeignets eventueel nog een keer door het suikermengsel of bestrooi met poedersuiker.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.