🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Cake
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Moederdag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Regenboog
      • Seizoen bakken
        • Seizoen bakken
        • Lente
        • Zomer
        • Herfst
        • Winter
      • Geboorte
      • Verjaardag
      • Reisje door Europa
      • Brunch
      • Halloween
      • Sinterklaas
      • Kerst
      • Oud & Nieuw
      • Valentijn
      • Pasen
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Cake Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Moederdag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Regenboog
Seizoen bakken
Lente Zomer Herfst Winter
Geboorte Verjaardag Reisje door Europa Brunch Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw Valentijn Pasen
Baktips
Recepten
Glutenvrije appelbeignets

Glutenvrije appelbeignets

Dit recept is van: Danna

Glutenvrije appelbeignets
Glutenvrije appelbeignets
Info Benodigdheden Stappen

Deze heerlijke appelbeignets passen ook in een glutenvrij dieet. Ze zijn uitgebreid geproefd en de uitslag is... dat ze net zo lekker zijn als de originele variant met gluten!

30 min. Bereidingstijd
3 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
12 Porties
Oud & Nieuw Appel Beignet Glutenvrij bakken Thema recepten

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling! Wat vind je van dit recept?
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Zonnebloemolie
    Zonnebloemolie
  • Ei
    1 stuk(s)
    Ei
  • Koopmans Pannenkoekmix glutenvrij
    1 Pak
    Koopmans Pannenkoekmix glutenvrij
  • Melk
    250 ml
    Melk

 

  • Appels (zachtzuur: bijvoorbeeld Elstar)
    5 stuk(s)
    Appels (zachtzuur: bijvoorbeeld Elstar)
  • Kaneel
    2 tl (theelepels)
    Kaneel
  • Suiker (kristalsuiker)
    100 g
    Suiker (kristalsuiker)

Keukenspullen

  • Appelboor
    Appelboor
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Friteuse (of diepe pan)
    Friteuse (of diepe pan)
  • Garde
    Garde
  •  
    Keukenpapier
  •  
    Schuimspaan

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de friteuse of de zonnebloemolie in de diepe pan tot 190 graden. Doe de Pannenkoekmix glutenvrij (1 pak) in een beslagkom en voeg de melk (250 ml) en het ei (1 stuk) toe. Roer het geheel tot een gladde massa en laat 5 minuten staan.

Oventemperatuur

Als de koude beignets straks in de olie gaan, kun je de oventemperatuur het beste constant houden op 180 graden.

2. Appelbeignets maken

Schil de appels (5 stuks) en verwijder de klokhuizen met de appelboor.

Snijd de appel in 4 à 5 dikke plakken en dep ze droog met keukenpapier. Meng de suiker (100 g) met de kaneel (2 tl).

Druk de appelschijven aan beide kanten in de kaneelsuiker.

3. Appelbeignets bakken

Haal de gesuikerde appelschijven één voor één door het beslag en bak ze in de hete olie aan beide kanten goudbruin.

Schep ze uit de frituur met een schuimspaan of met een tang.

Laat ze uitlekken op keukenpapier. Haal de glutenvrije appelbeignets eventueel nog een keer door het suikermengsel of bestrooi met poedersuiker.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2022 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.