Danna

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Glutenvrije appelbeignets

Deze heerlijke appelbeignets passen ook in een glutenvrij dieet. Ze zijn uitgebreid geproefd en de uitslag is...dat ze net zo lekker zijn als de originele variant met gluten!

Bereiden

30 min

Baktijd

3 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

12 beignets

Voorbereiden

  1. Stap 1

    • Zonnebloemolie

    Verwarm de friteuse of de olie in de diepe pan tot 190 graden.

    Temperatuur

    Als straks de koude beignets in de olie gaan, houd je de constante temperatuur het beste op 180 graden.

  2. Stap 2

    • 1 ei

    • 1 pak Koopmans Pannenkoekmix glutenvrij

    • 250 ml melk

    Doe de mix in een beslagkom en voeg de melk en het ei toe. Roer het geheel tot een gladde massa en laat 5 minuten staan.

Appelbeignets maken

  1. Stap 3

    • 5 appels (zachtzuur, bijvoorbeeld Elstar)

    Schil de appels en verwijder de klokhuizen met de appelboor. Snijdt de appel in 4-5 dikke plakken en dep ze droog met keukenpapier.

  2. Stap 4

    • 2 tl kaneel

    • 100 g suiker

    Meng de suiker met de kaneel. Druk de appelschijven aan beide kanten in de kaneelsuiker.

Appelbeignets bakken

  1. Stap 5

    Haal de gesuikerde appelschijven 1 voor 1 door het beslag en bak ze in de hete olie aan beide kanten goudbruin. Schep ze uit de frituur met een schuimspaan of met een tang. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

  2. Stap 6

    Haal de glutenvrije appelbeignets eventueel nog een keer door het suikermengsel of bestrooi met poedersuiker.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.