Deze heerlijke appelbeignets passen ook in een glutenvrij dieet. Ze zijn uitgebreid geproefd en de uitslag is... dat ze net zo lekker zijn als de originele variant met gluten!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de friteuse of de zonnebloemolie in de diepe pan tot 190 graden. Doe de Pannenkoekmix glutenvrij (1 pak) in een beslagkom en voeg de melk (250 ml) en het ei (1 stuk) toe. Roer het geheel tot een gladde massa en laat 5 minuten staan.
Als de koude beignets straks in de olie gaan, kun je de oventemperatuur het beste constant houden op 180 graden.
Schil de appels (5 stuks) en verwijder de klokhuizen met de appelboor.
Snijd de appel in 4 à 5 dikke plakken en dep ze droog met keukenpapier. Meng de suiker (100 g) met de kaneel (2 tl).
Druk de appelschijven aan beide kanten in de kaneelsuiker.
Haal de gesuikerde appelschijven één voor één door het beslag en bak ze in de hete olie aan beide kanten goudbruin.
Schep ze uit de frituur met een schuimspaan of met een tang.
Laat ze uitlekken op keukenpapier. Haal de glutenvrije appelbeignets eventueel nog een keer door het suikermengsel of bestrooi met poedersuiker.