Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Thuisbakkers Recepten
Gezonde Herfstkwarktaart

Gezonde Herfstkwarktaart

Dit recept is van: CoraHealth

  1. Gezonde Herfstkwarktaart
  2. Gezonde Herfstkwarktaart
  3. Gezonde Herfstkwarktaart
Item 1 of 3
Gezonde Herfstkwarktaart
info
Benodigdheden
Stappen
Gezonde kwartktaart met een heerlijk vleugje kaneel en herfstspecerijen op basis van sojakwark en eieren met een bodem van noten, dadels en havermout. Glutenvrij, melkvrij, suikervrij, keto
30 min.Bereidingstijd
25 min.Bak- of opstijftijd
Tips & Tricks
Vervang de noten eens door andere noten zoals cashewnoten, hazelnoten. Versier de taart met lichtgebakken amandelschaafsel en bestrooi met kaneel
Lifestyle receptenGlutenvrij bakkenLactosevrij bakkenVegetarisch bakkenThema receptenHigh teaWinterZoete receptenTaartKwarktaart

Benodigdheden

Ingrediënten

  • 250 gram havermout (gemalen)
  • 100 gram gemalen noten (amdendelen en walnoten)
  • 60 ml olie
  • 1 ei
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 0.5 theelepel zout
  • 750 gram sojakwark (ongezoet)

 

  • 3 eieren
  • 80 gram Keto abrikozenjam
  • Scheutje vanille aroma
  • 1 theelelel kaneel
  • 1 eetlepel speculaaskruiden
  • 60 gram gewelde dadels
  • Vloeibare zoetstof naar smaak

Keukenspullen

  • Springvorm (28-30 cm)
  • Mixer
  • Keukenweegschaal
  • Staafmixer of keukenmachine

Stappen

Stap: 1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Wel de fijngesneden dadelstukjes in heet water voor 10 minuten. Maal de noten en havermout fijn. Schep de speculaaskruiden, bakpoeder en zout er doorheen. Voeg dan het ei, dadels en olie toe en kneed tot een stevig deeg.

Stap: 2

Bekleed de springvorm met bakpapier. Verdeel het deeg over de bodem en druk goed aan.

Stap: 3

Doe de sojakwark, eieren, jam, kaneel en eventueel zoetstof in een kom. Mix tot een glad mengsel.

Stap: 4

Zet de taart in het midden van de oven en bak in ongeveer 30 minuten lichtbruin gaar.

Over dit recept

Dit recept is van CoraHealth

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.