Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Glutenvrije pompoentaart

Naast glutenvrij, is deze pompoentaart ook vrij van onnatuurlijke suikers! Heerlijk gezond alternatief als je toch wilt genieten van een lekkere taart.

Bereiden

30 min

Baktijd

50 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

6-10 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch 150°C / Hetelucht 125°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor en vet de springvorm in.

  2. Stap 2

    • 30 g dadels (zonder pit)

    • 70 g pompoenzaadjes

    Maak de bodem door de pompoenzaadjes en dadels in de blender te malen.

  3. Stap 3

    • 250 g amandelen

    • 1/2 zakje Dr. Oetker Backin (bakpoeder)

    • 70 g boter

    • 1 ei

    Kneed dit samen met de boter (snijd deze eerst in kleine stukjes), amandelen, ei en bakpoeder in een beslagkom.

Pompoentaart maken

  1. Stap 4

    Verdeel de bodem gelijkmatig over de ingevette springvorm. Dek af en zet het voor ongeveer 20 minuten in de koelkast.

  2. Stap 5

    • Pompoen (bij voorkeur Hokkaido)

    Was in de tussentijd de pompoen, snijd in kleine stukjes en kook de pompoen gedurende 10 minuten. Daarna kun je het water afgieten.

  3. Stap 6

    • 90 ml Agave siroop

    • 4 eieren

    • 1 el bloem (maisbloem)

    • Sinaasappel (geraspt )

    • 400 g Griekse yoghurt (10% vet)

    Pel rasp de gember. Pureer de gekookte pompoen, geraspte schil van 1 sinaasappel, gember, yoghurt, eieren, agave siroop en maisbloem in de blender.

  4. Stap 7

    Verdeel het pompoenmengsel over de bodem en bak de taart in het midden van de oven in 50 minuten gaar. Serveer lauwwarm.

    Te bruin?

    Word de bovenkant te bruin? Leg er dan een bakpapiertje op of aluminiumfolie.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.