🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Cake
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Moederdag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Regenboog
      • Seizoen bakken
        • Seizoen bakken
        • Lente
        • Zomer
        • Herfst
        • Winter
      • Geboorte
      • Verjaardag
      • Reisje door Europa
      • Brunch
      • Halloween
      • Sinterklaas
      • Kerst
      • Oud & Nieuw
      • Valentijn
      • Pasen
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Cake Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Moederdag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Regenboog
Seizoen bakken
Lente Zomer Herfst Winter
Geboorte Verjaardag Reisje door Europa Brunch Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw Valentijn Pasen
Baktips
Recepten
Glutenvrije pompoentaart

Glutenvrije pompoentaart

Dit recept is van: Bakken.nl team

glutenvrije pompoentaart
Glutenvrije pompoentaart
Info Benodigdheden Stappen

Deze pompoentaart is glutenvrij en bevat minder suikers. Heerlijk gezond alternatief voor als je toch wilt genieten van een lekkere taart!

30 min. Bereidingstijd
50 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
6-10 Porties
Pompoen Glutenvrij bakken Taart Hartige taart Lifestyle recepten Herfst

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling! Wat vind je van dit recept?
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dadel (zonder pit)
    30 g
    Dadel (zonder pit)
  •  
    70 g
    Pompoenzaadje
  • Amandelen
    250 g
    Amandelen
  • Dr. Oetker Backin bakpoeder
    0.5 Zakje(s)
    Dr. Oetker Backin bakpoeder
  • Boter (ongezouten roomboter)
    70 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Ei
    5 stuk(s)
    Ei

 

  •  
    1 stuk(s)
    Pompoen (bv. Hokkaido)
  •  
    90 ml
    Agavesiroop
  • Gember
    15 g
    Gember
  •  
    1 el (eetlepels)
    Maisbloem
  •  
    1 stuk(s)
    Sinaasappelrasp
  • Griekse yoghurt
    400 g
    Griekse yoghurt

Keukenspullen

  • Blender
    Blender
  • Pan
    Pan
  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Zeefje
    Zeefje

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 150°C / hetelucht 125°C) en vet de springvorm in.

Maak de bodem door de pompoenzaadjes (70 g) en dadels (30 g) in de blender te malen.

Kneed dit samen met de boter (70 g), amandelen (250 g), ei (1 stuks) en bakpoeder (0,5 zakje) in een beslagkom.

2. Pompoentaart maken

Verdeel de bodem gelijkmatig over de ingevette springvorm. Dek af en zet het voor ongeveer 20 minuten in de koelkast.

Was in de tussentijd de pompoen (1 stuks), snijd in kleine stukjes en kook de pompoen gedurende 10 minuten. Daarna kun je het water afgieten.

Pel en rasp de gember (15 g). Pureer de gekookte pompoen, geraspte sinaasappelschil (1 stuks), gember, yoghurt (400 g), eieren (4 stuks), agavesiroop (90 ml) en maisbloem (1 el) in de blender.

Verdeel het pompoenmengsel over de bodem en bak de taart in het midden van de oven in 50 minuten gaar. Serveer lauwwarm.

Te bruin?

Word de bovenkant te bruin? Leg er dan een bakpapiertje op of aluminiumfolie.

Over dit recept

Bakken.nl team

Dit recept is van Bakken.nl team

De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.

Meer recepten met pompoen

Pompoen meringue taart
Vegan cheesecake met pompoen
Bladerdeeg pakketje met pompoen, geitenkaas en tijm
Glutenvrije pompoentaart
 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2022 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.