Deze pompoentaart is glutenvrij en bevat minder suikers. Heerlijk gezond alternatief voor als je toch wilt genieten van een lekkere taart!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrisch 150°C / hetelucht 125°C) en vet de springvorm in.
Maak de bodem door de pompoenzaadjes (70 g) en dadels (30 g) in de blender te malen.
Kneed dit samen met de boter (70 g), amandelen (250 g), ei (1 stuks) en bakpoeder (0,5 zakje) in een beslagkom.
Verdeel de bodem gelijkmatig over de ingevette springvorm. Dek af en zet het voor ongeveer 20 minuten in de koelkast.
Was in de tussentijd de pompoen (1 stuks), snijd in kleine stukjes en kook de pompoen gedurende 10 minuten. Daarna kun je het water afgieten.
Pel en rasp de gember (15 g). Pureer de gekookte pompoen, geraspte sinaasappelschil (1 stuks), gember, yoghurt (400 g), eieren (4 stuks), agavesiroop (90 ml) en maisbloem (1 el) in de blender.
Verdeel het pompoenmengsel over de bodem en bak de taart in het midden van de oven in 50 minuten gaar. Serveer lauwwarm.
Word de bovenkant te bruin? Leg er dan een bakpapiertje op of aluminiumfolie.
De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.