Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Glutenvrije pompoentaart

Glutenvrije pompoentaart

Dit recept is van: Bakken.nl team

  1. glutenvrije pompoentaart
Item 1 of 1
Glutenvrije pompoentaart
info
Benodigdheden
Stappen

Deze pompoentaart is glutenvrij en bevat minder suikers. Heerlijk gezond alternatief voor als je toch wilt genieten van een lekkere taart!

30 min.Bereidingstijd
50 min.Baktijd
Moeilijkheid
6-10Porties
PompoenGlutenvrij bakkenTaartHartige taartLifestyle receptenHerfst

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dadel (zonder pit)
    30 g
    Dadel (zonder pit)
  •  
    70 g
    Pompoenzaadje
  • Amandelen
    250 g
    Amandelen
  • Dr. Oetker Backin bakpoeder
    0.5 Zakje(s)
    Dr. Oetker Backin bakpoeder
  • Boter (ongezouten roomboter)
    70 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Ei
    5 Stuk(s)
    Ei

 

  •  
    1 Stuk(s)
    Pompoen (bv. Hokkaido)
  •  
    90 ml
    Agavesiroop
  • Gember
    15 g
    Gember
  •  
    1 el (eetlepels)
    Maisbloem
  •  
    1 Stuk(s)
    Sinaasappelrasp
  • Griekse yoghurt
    400 g
    Griekse yoghurt

Keukenspullen

  • Blender
    Blender
  • Pan
    Pan
  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Zeefje
    Zeefje

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 150°C / hetelucht 125°C) en vet de springvorm in.

Maak de bodem door de pompoenzaadjes (70 g) en dadels (30 g) in de blender te malen.

Kneed dit samen met de boter (70 g), amandelen (250 g), ei (1 stuks) en bakpoeder (0,5 zakje) in een beslagkom.

2. Pompoentaart maken

Verdeel de bodem gelijkmatig over de ingevette springvorm. Dek af en zet het voor ongeveer 20 minuten in de koelkast.

Was in de tussentijd de pompoen (1 stuks), snijd in kleine stukjes en kook de pompoen gedurende 10 minuten. Daarna kun je het water afgieten.

Pel en rasp de gember (15 g). Pureer de gekookte pompoen, geraspte sinaasappelschil (1 stuks), gember, yoghurt (400 g), eieren (4 stuks), agavesiroop (90 ml) en maisbloem (1 el) in de blender.

Verdeel het pompoenmengsel over de bodem en bak de taart in het midden van de oven in 50 minuten gaar. Serveer lauwwarm.

Te bruin?

Word de bovenkant te bruin? Leg er dan een bakpapiertje op of aluminiumfolie.

Over dit recept

Bakken.nl team

Dit recept is van Bakken.nl team

De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.

Meer recepten met pompoen

  1. Pompoen meringue taart
    Erg moeilijk
    0
    90 min.
  2. Vegan cheesecake met pompoen
    Moeilijk
    4
    30 min.
  3. Bladerdeeg pakketje met pompoen, geitenkaas en tijm
    Makkelijk
    5
    25 min.
  4. Glutenvrije pompoentaart
    Moeilijk
    0
    30 min.
Item 1 of 4

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.