Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Thuisbakkers Recepten
Pompoen meringue

Pompoen meringue

Dit recept is van: Cheyenne7230

  1. Pompoen meringue
Item 1 of 1
Pompoen meringue
info
Benodigdheden
Stappen
Deze super makkelijke meringue is onwijs leuk om te maken voor de herfst of met Halloween!
15 min.Bereidingstijd
55 min.Bak- of opstijftijd
Tips & Tricks
Gebruik citroensap om je mixer te ontvetten, zodat je zeker weet dat je eiwit goed zal opkloppen. Maak de meringue de avond van te voren en zet als ze klaar zijn de oven uit, laat ze de hele nacht verder drogen in de oven.
Lifestyle receptenGlutenvrij bakkenLactosevrij bakkenThema receptenFeestdagenHalloweenZoete receptenDesserts

Benodigdheden

Ingrediënten

  • 3 eiwitten
  • 200g fijne kristalsuiker
  • Groene kleurstof
  • Oranje kleurstof

Keukenspullen

  • Spuitzak x2
  • Spuitmond 6B
  • Spuitmond 5
  • Krabber
  • Mixer
  • Bakje
  • Bakplaat
  • Bakpapier

Stappen

Stap: 1

Verwarm de oven voor op 110 graden Celsius. Splits je eiwitten van je eigeel en weeg de suiker alvast af in een bakje.

Stap: 2

Ontvet je beslagkom goed voordat je gaat beginnen, dit kan je doen door middel van bijvoorbeeld wat citroensap op een keukenrol. Haal deze goed door je kom en over je garde heen. Doe je niet niet, heb je kans dat je eiwitten niet goed opkloppen.

Stap: 3

Doe je eiwitten in de mixer en begin op de hoogste stand op te kloppen, voeg als het begint te schuimen langzaam de suiker al draaiend toe. Blijf kloppen tot er stevige pieken gevormd worden.

Stap: 4

Doe met een krabber een klein beetje van het schuim in een bakje en kleur deze groen. Het andere deel kleur je oranje. De groene schuim gaat in de spuitzak met spuitmondje 5. Het oranje deel gaat in de spuitzak met spuitmondje 6B.

Stap: 5

Leg een bakplaat klaar met een bakpapiertje en spuit daar met oranje mooie toefjes op van ongeveer 3cm doorsnee. Hou wel wat ruimte tussen elk toefje, ze zetten iets uit in de oven. Maak vervolgens een groen puntje op elk oranje toefje.

Stap: 6

Droog in het midden van de oven voor ongeveer 40-50 minuten. Hoe groter je toefjes, des te langer ze moeten droger.

Over dit recept

Dit recept is van Cheyenne7230

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.