Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Glutenvrije kruidkoek met yoghurt

Glutenvrije kruidkoek met yoghurt

Dit recept is van: Annet

  1. Glutenvrije kruidkoek met yoghurt
Item 1 of 1
Glutenvrije kruidkoek met yoghurt
info
Benodigdheden
Stappen

Een heerlijk recept voor de klassieke kruidkoek, maar dan zonder gluten! Gevuld met rozijnen, sukade en sinaasappelrasp. Een gouden smaakcombinatie!

15 min.Bereidingstijd
55 min.Baktijd
Moeilijkheid
20 plakjesPorties
Glutenvrij bakkenKruidcakeCake

Benodigdheden

Ingrediënten

  •  
    2 el (eetlepels)
    Sesamzaad
  • Baksoda
    0.5 Zakje(s)
    Baksoda
  • Dr. Oetker Backin bakpoeder
    1 tl (theelepels)
    Dr. Oetker Backin bakpoeder
  • Speculaaskruiden
    15 g
    Speculaaskruiden
  • Koopmans Zelfrijzend Amandelbakmeel
    200 g
    Koopmans Zelfrijzend Amandelbakmeel
  • Zout
    null snufje(s)
    Zout
  •  
    50 g
    Rozijnen (geweld)

 

  • Sinaasappel (biologisch)
    1 null
    Sinaasappel (biologisch)
  •  
    50 g
    Sukade (kan vervangen worden door rozijnen/cranberries)
  • Donkere basterdsuiker
    120 g
    Donkere basterdsuiker
  • Ei
    1 null
    Ei
  •  
    50 g
    Keukenstroop
  • Roomboter (op kamertemperatuur)
    50 g
    Roomboter (op kamertemperatuur)
  • Volle yoghurt
    150 g
    Volle yoghurt

Keukenspullen

  • Boter of bakspray om mee in te vetten
    Boter of bakspray om mee in te vetten
    Bestel dit product online
  • Cakeblik 30 cm
    Cakeblik 30 cm
  • Rasp
    Rasp
  • Spatel
    Spatel
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 150°C).

Vet de cakevorm in met boter of met bakspray. Schud sesamzaad (2 el) door de cakevorm.

2. Glutenvrij kruidcakebeslag maken

Doe amandelmeel (200 g), speculaaskruiden (15 g), bakpoeder (1 tl), baking soda (0,5 zakje) en zout (snufje) bij elkaar in een kom en roer deze door elkaar.

Boen de sinaasappel (1 stuk) schoon en rasp de schil. Roer de gewelde rozijnen (50 g), sukade (50 g) en de sinaasappelrasp door het meelmengsel.

Voeg de roomboter (50 g), bruine basterdsuiker (120 g), keukenstroop (50 g), volle yoghurt (150 g) en een losgeklopt ei (1 stuk) toe. Roer alles tot een mooi glad kruidkoekbeslag.

3. Glutenvrije kruidkoek bakken

Giet het glutenvrije kruidkoekbeslag in de het bakblik en bak de kruidkoek in 55 minuten gaar.

Laat de kruidkoek 5 minuten afkoelen en stort de glutenvrije koek op een rooster en hem verder afkoelen.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.