🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Glutenvrije kruidkoek met yoghurt

Glutenvrije kruidkoek met yoghurt

Dit recept is van: Annet

Glutenvrije kruidkoek met yoghurt
Glutenvrije kruidkoek met yoghurt
Info Benodigdheden Stappen

Een heerlijk recept voor de klassieke kruidkoek, maar dan zonder gluten! Gevuld met rozijnen, sukade en sinaasappelrasp. Een gouden smaakcombinatie!

15 min. Bereidingstijd
55 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
20 plakjes Porties
Glutenvrij bakken Kruidcake Cake
4
2 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  •  
    2 el (eetlepels)
    Sesamzaad
  • Baksoda
    0.5 Zakje(s)
    Baksoda
  • Dr. Oetker Backin bakpoeder
    1 tl (theelepels)
    Dr. Oetker Backin bakpoeder
  • Speculaaskruiden
    15 g
    Speculaaskruiden
  • Koopmans Zelfrijzend Amandelbakmeel
    200 g
    Koopmans Zelfrijzend Amandelbakmeel
  • Zout
    snufje(s)
    Zout
  •  
    50 g
    Rozijnen (geweld)

 

  • Sinaasappel (biologisch)
    1
    Sinaasappel (biologisch)
  •  
    50 g
    Sukade (kan vervangen worden door rozijnen/cranberries)
  • Donkere basterdsuiker
    120 g
    Donkere basterdsuiker
  • Ei
    1
    Ei
  •  
    50 g
    Keukenstroop
  • Roomboter (op kamertemperatuur)
    50 g
    Roomboter (op kamertemperatuur)
  • Volle yoghurt
    150 g
    Volle yoghurt

Keukenspullen

  • Boter of bakspray om mee in te vetten
    Boter of bakspray om mee in te vetten
    Bestel dit product online
  • Cakeblik 30 cm
    Cakeblik 30 cm
  • Rasp
    Rasp
    Productdetails
  • Spatel
    Spatel
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 150°C).

Vet de cakevorm in met boter of met bakspray. Schud sesamzaad (2 el) door de cakevorm.

2. Glutenvrij kruidcakebeslag maken

Doe amandelmeel (200 g), speculaaskruiden (15 g), bakpoeder (1 tl), baking soda (0,5 zakje) en zout (snufje) bij elkaar in een kom en roer deze door elkaar.

Boen de sinaasappel (1 stuk) schoon en rasp de schil. Roer de gewelde rozijnen (50 g), sukade (50 g) en de sinaasappelrasp door het meelmengsel.

Voeg de roomboter (50 g), bruine basterdsuiker (120 g), keukenstroop (50 g), volle yoghurt (150 g) en een losgeklopt ei (1 stuk) toe. Roer alles tot een mooi glad kruidkoekbeslag.

3. Glutenvrije kruidkoek bakken

Giet het glutenvrije kruidkoekbeslag in de het bakblik en bak de kruidkoek in 55 minuten gaar.

Laat de kruidkoek 5 minuten afkoelen en stort de glutenvrije koek op een rooster en hem verder afkoelen.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.