Een heerlijk recept voor de klassieke kruidkoek, maar dan zonder gluten! Gevuld met rozijnen, sukade en sinaasappelrasp. Een gouden smaakcombinatie!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 150°C).
Vet de cakevorm in met boter of met bakspray. Schud sesamzaad (2 el) door de cakevorm.
Doe amandelmeel (200 g), speculaaskruiden (15 g), bakpoeder (1 tl), baking soda (0,5 zakje) en zout (snufje) bij elkaar in een kom en roer deze door elkaar.
Boen de sinaasappel (1 stuk) schoon en rasp de schil. Roer de gewelde rozijnen (50 g), sukade (50 g) en de sinaasappelrasp door het meelmengsel.
Voeg de roomboter (50 g), bruine basterdsuiker (120 g), keukenstroop (50 g), volle yoghurt (150 g) en een losgeklopt ei (1 stuk) toe. Roer alles tot een mooi glad kruidkoekbeslag.
Giet het glutenvrije kruidkoekbeslag in de het bakblik en bak de kruidkoek in 55 minuten gaar.
Laat de kruidkoek 5 minuten afkoelen en stort de glutenvrije koek op een rooster en hem verder afkoelen.