Annet

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Glutenvrije kruidkoek met yoghurt

Een heerlijk recept voor de klassieke kruidkoek, maar dan zonder gluten! Gevuld met rozijnen, sukade en sinaasappelrasp. Een gouden smaak combinatie!

Bereiden

15 min

Baktijd

55 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

20 plakjes

Glutenvrij kruidcake beslag maken

Elektrisch 160°C / Hetelucht 150°C

  1. Stap 1

    • 2 el sesamzaad

    Vet de cakevorm in met boter of met bakspray. Schud sesamzaad door de cakevorm.

  2. Stap 2

    • 0,5 zakje Dr. Oetker Baksoda

    • 1 tl Dr. Oetker Backin (bakpoeder)

    • 15 g speculaaskruiden

    • 200 g Koopmans Zelfrijzend Amandelbakmeel

    • Snufje zout

    Doe amandelmeel, speculaaskruiden, bakpoeder, baking soda en zout bij elkaar in een kom en roer deze door elkaar.

  3. Stap 3

    • 50 g rozijnen (geweld)

    • 1 sinaasappel (biologisch)

    • 50 g sukade

    Boen de sinaasappel schoon en rasp de schil. Roer de rozijnen, sukade en de sinaasappelrasp door het meelmengsel.

  4. Stap 4

    • 120 g bruine basterdsuiker

    • 1 ei (losgeklopt)

    • 50 g keukenstroop

    • 50 g roomboter (op kamertemperatuur)

    • 150 g volle yoghurt

    Voeg de roomboter, bruine basterdsuiker, keukenstroop, volle yoghurt en ei toe. Roer alles tot een mooi glad kruidkoek beslag.

Glutenvrije kruidkoek bakken

  1. Stap 5

    Giet het glutenvrije kruidkoek beslag in de het bakblik en bak de kruidkoek in 55 minuten gaar.

  2. Stap 6

    Laat de kruidkoek 5 minuten afkoelen en stort de glutenvrije koek op een rooster en hem verder afkoelen.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.