Heb je nog inspiratie nodig voor lekkere borrelhapjes? Dan ben je hier op de juiste plek! Kies een paar favoriete smaken en maak een aantal van onze favoriete borrelrecepten.
Deze tien aanraders zijn speciaal gericht op de feestdagen, maar een aantal is ook zeer geschikt voor andere gelegenheden.
Lekker veel hapjes tegelijk en op en top Kerstig. Dat is deze bladerdeegster! Leuk om te maken met kinderen. Houd je niet van knakworst? Gebruik dan stukjes salami of maak een vegetarische variant met een vegetarische worstjes. Maak deze bladerdeegster
Een lekker knapperig kaaskoekje voor bij de Kerstborrel. Met dit recept maak je lekker veel borrelhapjes: 50 kaaskoekjes! Steek ze uit in jouw favoriete kerstfiguur: sterren, kerstbomen, kerstklokken, hartjes of wat jij maar leuk vindt en bakken maar!
Even snel een uniek borrelhapje maken? Kies dan voor deze bladerdeeghapjes met peer, gorgonzola en honing. Pittig, met een vleugje zoet. Houd je niet zo van blauwe kaas? Maak deze hapjes dan met een andere kaas, bijvoorbeeld een romige brie of zachte geitenkaas
Een gouden smaakcombinatie: pompoen, geitenkaas en pecannoten. Maak voor de borrel leuke receptkaartjes, zo weet iedereen waarmee de pakketjes gevuld zijn. Deze vegetarische snacks vallen sowieso in de smaak!
Pizza doet het altijd goed op een borrel. Deze pizza met zalm is gemaakt met een volkoren pizzabodem. Wil je even snel een pizza maken? Gebruik dan kant-en-klaar pizzadeeg uit de vriezer en varieer met je favoriete toppings.
Een kaasfondue, om helemaal op te eten. Je holt knapperig brood uit en vult dat met een zelfgemaakte kaasfondue. En de stukjes brood? Die gebruik je natuurlijk om in de kaasfondue te dippen. Serveer daarnaast wat extra groente, zoals champignons en bloemkool bij de kaasfondue.
Soezen zijn hartig ook erg lekker. Deze zijn gevuld met MonChou, Italiaanse kruiden en olijven. Een origineel en verfijnd borrelhapje voor iedere gelegenheid!
Een borrelhapje dat je prima van te voren kunt maken is plukbrood gevuld met knoflook, kaas en peterselie. Bak eerst een mooi rustiek brood, maak inkepingen in het brood en vul deze met ingrediënten als knoflook, kaas, peterselie en ui. Dit recept wordt sowieso een hit op de borreltafel!
Verse borrelhapjes zijn natuurlijk het allerlekkerst. Je maakt ze gemakkelijk zelf met bladerdeeg. Plakjes laten ontdooien, vulling maken en bakken maar! Met dit recept maak je 40 borrelhapjes met romige geitenkaas en zoute spek. Perfect voor bij een (speciaal)biertje!
En nummer 10 is ons borrelhapje met salami en basilicum. Deze hapjes maak je door de plakjes bladerdeeg te beleggen met salami, kaas, basilicum, rucola en tomatenketchup. Even oprollen, in plakjes snijden en bakken maar! Borrelhapjes met salami en rucola
Zat er een lekker borrelhapje voor je bij of was je toch op zoek naar wat anders? Kijk voor nog meer borrelinspiratie bij onze andere hartige hapjes en recepten. Er is altijd een reden voor een borrel met lekkere hapjes!