Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Pizza met zalm, rucola, rode ui en dille

Liefhebber van zalm? Dan moet je deze pizza echt eens maken. Belegd met zalm, pitte rucola, smaakvolle rode ui en natuurlijk een beetje dille. De bodem van deze pizza is volkoren.

Bereiden

30 min

Baktijd

20 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

1 pizza

Voorbereiden

Elektrisch 220°C / Hetelucht 200°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor en leg bakpapier op de bakplaat.

Volkoren pizzabodem maken

  1. Stap 2

    • 125 ml water (koud)

    • 1 el olie

    • 0,5 pak Koopmans Pizzabodem Volkoren

    Doe de volkoren pizzabodemmix in een beslagkom en voeg koud water en olijfolie toe.

    Plaatpizza maken

    Dit is een recept voor 1 ronde pizza. Wil je er liever een plaatpizza van maken? Verdubbel de ingredienten en bak de plaatpizza in ongeveer 25 minuten gaar.

  2. Stap 3

    Kneed dit met de mixer met deeghaken tot een soepel pizzadeeg en kneed daarna het pizzadeeg met de handen nog een paar keer goed door. Is het te plakkerig, voeg dan nog een wat extra bloem toe.

  3. Stap 4

    Leg het volkoren pizzadeeg op de bakplaat en bestrooi het met bloem. Druk of rol het deeg dun uit (ca ½ cm dik) tot een ronde pizza. Vorm een klein opstaand randje en bestrijk dit met olie.

Pizza beleggen

  1. Stap 5

    • 100 g

    Verdeel de tomatensaus met de bolle kant van een lepel over de volkoren pizzabodem.

  2. Stap 6

    • Handje dille

    • 0,5 rode ui (in ringen)

    • 100 g zalm (gerookt, in stukjes)

    Bedek de tomatensaus met de zalm, ui en dille.

  3. Stap 7

    Plaats de bakplaat iets onder het midden van de oven en bak de pizza in circa 18 minuten gaar.

  4. Stap 8

    • Handje rucola

    Strooi vlak voor het serveren rucola over de pizza.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.