Danna

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Gemarineerde garnaal in bladerdeeg

Een grote gemarineerde garnaal in een lekker krokant jasje! Met madraskruiden, knoflook en bladerdeeg maak je op eigen wijze krokante Japanse snack of hapje op een stokje.

Bereiden

30 min

Baktijd

15 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

20 hapjes

Voorbereiden

Elektrisch 200°C / Hetelucht 180°C

  1. Stap 1

    • 20 grote garnalen

    Laat de garnalen indien nodig eerst ontdooien. Pel vervolgens de garnalen en ontdoe ze van het darmkanaal.

  2. Stap 2

    • 50 ml zonnebloemolie

    • 2 el madraskruiden

    • 1 teen knoflook

    Meng de olie met de madraskruiden en de knoflook en laat de garnalen hierin ongeveer 15 minuten marineren.

  3. Stap 3

    • 3 plakjes Koopmans Bladerdeeg Roomboter

    Laat intussen de velletjes bladerdeeg ontdooien en verwarm de oven voor op 200 graden.

Bladerdeeg garnaalspiesjes maken

  1. Stap 4

    Snijd het bladerdeeg in reepjes van ongeveer 0,5 cm.

  2. Stap 5

    Spies elke garnaal aan een prikker en vouw om elke garnaal een reepje bladerdeeg. Het bladerdeeg mag een beetje overlappen en net voor de staart gestopt.

  3. Stap 6

    Leg de garnalen op een met bakpapier beklede bakplaat en bak gaar en goudbruin in ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Serveer met of zonder dipsaus

  1. Stap 7

    Serveer de gemarineerde garnaalspiesjes in bladerdeeg vlak na het bakken met bijvoorbeeld een dipsaus naar keuze. Zoals hier met griekse yoghurt met wat verse koriander. Erg lekker!

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.