Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Gemarineerde garnaal in bladerdeeg

Gemarineerde garnaal in bladerdeeg

Dit recept is van: Danna

  1. Gemarineerde garnaal in bladerdeeg recept
Item 1 of 1
Gemarineerde garnaal in bladerdeeg
info
Benodigdheden
Stappen

Een grote gemarineerde garnaal in een lekker krokant jasje! Met madraskruiden, knoflook en bladerdeeg maak je op eigen wijze krokante Japanse snack of hapje op een stokje.

30 min.Bereidingstijd
15 min.Baktijd
Moeilijkheid
20Porties
BladerdeegBorrelhapjesHartige receptenKnoflookVaderdag

Benodigdheden

Ingrediënten

  •  
    20 Stuk(s)
    Grote garnalen
  • Zonnebloemolie
    50 ml
    Zonnebloemolie
  •  
    2 el (eetlepels)
    Madraskruiden
  • Knoflook
    1 Teentje(s)
    Knoflook
  • Bladerdeeg Roomboter (Koopmans)
    3 Plakje(s)
    Bladerdeeg Roomboter (Koopmans)

Keukenspullen

  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Bakpapier
    Bakpapier
  •  
    20 Stuk(s)
    Prikkers

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Laat de grote garnalen (20 stuks) indien nodig eerst ontdooien. Pel vervolgens de garnalen en verwijder het darmkanaal.

Meng de zonnebloemolie (50 ml) met de madraskruiden (2 el) en de knoflook (1 teen) en laat de garnalen hierin ongeveer 15 minuten marineren.

Laat intussen het Koopmans Bladerdeeg Roomboter (3 plakjes) ontdooien en verwarm de oven voor ( elektrisch 200°C / hetelucht 180°C).

2. Bladerdeeg garnaalspiesjes maken

Snijd het bladerdeeg in reepjes van ongeveer 0.5 cm.

Spies elke garnaal aan een prikker en vouw om elke garnaal een reepje bladerdeeg. Het bladerdeeg mag een beetje overlappen en net voor de staart stoppen.

Leg de garnalen op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ongeveer 15 minuten gaar en goudbruin.

Dipsaus

Serveer de gemarineerde garnaalspiesjes in bladerdeeg vlak na het bakken met een dipsaus naar keuze. Zoals bijvoorbeeld met griekse yoghurt, wat verse koriander, zout en peper. Erg lekker!

Meer bladerdeeghapjes recepten

  1. Bladerdeeg-ster met knakworstjes
    Makkelijk
    4
    25 min.
  2. Feestelijke eindejaars borrelhapjes
    Makkelijk
    4
    25 min.
  3. Gemarineerde garnaal in bladerdeeg
    Makkelijk
    5
    30 min.
  4. Bladerdeeghapjes met gekruid gehakt
    Makkelijk
    3
    20 min.
  5. Hartige hapjes met geitenkaas en spek
    Makkelijk
    4
    10 min.
Item 1 of 5

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.