Een grote gemarineerde garnaal in een lekker krokant jasje! Met madraskruiden, knoflook en bladerdeeg maak je op eigen wijze krokante Japanse snack of hapje op een stokje.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Laat de grote garnalen (20 stuks) indien nodig eerst ontdooien. Pel vervolgens de garnalen en verwijder het darmkanaal.
Meng de zonnebloemolie (50 ml) met de madraskruiden (2 el) en de knoflook (1 teen) en laat de garnalen hierin ongeveer 15 minuten marineren.
Laat intussen het Koopmans Bladerdeeg Roomboter (3 plakjes) ontdooien en verwarm de oven voor ( elektrisch 200°C / hetelucht 180°C).
Snijd het bladerdeeg in reepjes van ongeveer 0.5 cm.
Spies elke garnaal aan een prikker en vouw om elke garnaal een reepje bladerdeeg. Het bladerdeeg mag een beetje overlappen en net voor de staart stoppen.
Leg de garnalen op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ongeveer 15 minuten gaar en goudbruin.
Serveer de gemarineerde garnaalspiesjes in bladerdeeg vlak na het bakken met een dipsaus naar keuze. Zoals bijvoorbeeld met griekse yoghurt, wat verse koriander, zout en peper. Erg lekker!