🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Cake
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Moederdag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Regenboog
      • Seizoen bakken
        • Seizoen bakken
        • Lente
        • Zomer
        • Herfst
        • Winter
      • Geboorte
      • Verjaardag
      • Reisje door Europa
      • Brunch
      • Halloween
      • Sinterklaas
      • Kerst
      • Oud & Nieuw
      • Valentijn
      • Pasen
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Cake Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Moederdag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Regenboog
Seizoen bakken
Lente Zomer Herfst Winter
Geboorte Verjaardag Reisje door Europa Brunch Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw Valentijn Pasen
Baktips
Recepten
Gemarineerde garnaal in bladerdeeg

Gemarineerde garnaal in bladerdeeg

Dit recept is van: Danna

Gemarineerde garnaal in bladerdeeg recept
Gemarineerde garnaal in bladerdeeg
Info Benodigdheden Stappen

Een grote gemarineerde garnaal in een lekker krokant jasje! Met madraskruiden, knoflook en bladerdeeg maak je op eigen wijze krokante Japanse snack of hapje op een stokje.

30 min. Bereidingstijd
15 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
20 Porties
Bladerdeeg Garnalen Borrelhapjes Hartige recepten Knoflook Vaderdag

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling! Wat vind je van dit recept?
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  •  
    20 stuk(s)
    Grote garnalen
  • Zonnebloemolie
    50 ml
    Zonnebloemolie
  •  
    2 el (eetlepels)
    Madraskruiden
  • Knoflook
    1 Teentje(s)
    Knoflook
  • Bladerdeeg Roomboter (Koopmans)
    3 Plakje(s)
    Bladerdeeg Roomboter (Koopmans)

Keukenspullen

  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Bakpapier
    Bakpapier
  •  
    20 stuk(s)
    Prikkers

Stappen

1. Voorbereiden

Laat de grote garnalen (20 stuks) indien nodig eerst ontdooien. Pel vervolgens de garnalen en verwijder het darmkanaal.

Meng de zonnebloemolie (50 ml) met de madraskruiden (2 el) en de knoflook (1 teen) en laat de garnalen hierin ongeveer 15 minuten marineren.

Laat intussen het Koopmans Bladerdeeg Roomboter (3 plakjes) ontdooien en verwarm de oven voor ( elektrisch 200°C / hetelucht 180°C).

2. Bladerdeeg garnaalspiesjes maken

Snijd het bladerdeeg in reepjes van ongeveer 0.5 cm.

Spies elke garnaal aan een prikker en vouw om elke garnaal een reepje bladerdeeg. Het bladerdeeg mag een beetje overlappen en net voor de staart stoppen.

Leg de garnalen op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ongeveer 15 minuten gaar en goudbruin.

Dipsaus

Serveer de gemarineerde garnaalspiesjes in bladerdeeg vlak na het bakken met een dipsaus naar keuze. Zoals bijvoorbeeld met griekse yoghurt, wat verse koriander, zout en peper. Erg lekker!

Meer bladerdeeghapjes recepten

Bladerdeeg-ster met knakworstjes
Feestelijke eindejaars borrelhapjes
Gemarineerde garnaal in bladerdeeg
Bladerdeeghapjes met gekruid gehakt
Hartige hapjes met geitenkaas en spek
 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2022 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.