Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Hartige taart met kip, courgette en paprika

Kip, courgette en paprika zijn de basis van deze hartige taart. Een heerlijk zomers tintje.

Bereiden

35 min

Baktijd

35 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

4 porties

Voorbereiden

Elektrische oven: 200 °C, Heteluchtoven: 180 °C

  1. Stap 1

    Plaats een rooster onder in de oven en verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Vet de springvorm in.

Hartig taartdeeg maken

  1. Stap 3

    • 1 pak Koopmans Hartige taart

    • 50 g boter (zacht)

    • 50 ml water

    Doe de mix voor de bodem, 50 g boter en het water in een hoge beslagkom. Kneed het geheel met een mixer met deeghaken tot een soepel deeg. Laat het deeg in de kom, afgedekt met plastic, 10 minuten staan bij kamertemperatuur.

  2. Stap 4

    Bekleed de ingevette springvorm met het deeg.

Hartige taartvulling maken

  1. Stap 5

    • 25 g boter

    • 400 g kipfilet (in blokjes gesneden)

    Smelt wat boter in een pan en bak de blokjes kip mooi bruin, breng op smaak met peper en zout.

  2. Stap 6

    • 1 courgette (in blokjes gesneden)

    • 1 rode paprika (zaadlijst verwijderd in blokjes gesneden)

    Roer de paprika en courgette erdoor en bak deze nog even mee.

  3. Stap 7

    • 150 g geraspte kaas (oude)

    Laat het mengsel een beetje afkoelen en verdeel het over de deegbodem. Strooi de helft van de kaas erover.

  4. Stap 8

    • 3 eieren

    • 150 ml melk

    Doe de melk, eieren en de sausmix in een beslagkom. Klop het geheel 1 minuut met de mixer met garden op de hoogste snelheid en giet het over de taartvulling. Strooi de rest van de kaas over de hartige taart. Druk met de vingertoppen het deeg tot aan de vulling.

Hartige taart bakken

  1. Stap 9

    Bak de hartige taart in de voorverwarmde oven in circa 35-40 minuten gaar en goudbruin.

    Opwarmen

    Heb je een stukje hartige taart over? Je kunt het ongeveer twee dagen bewaren in de koelkast. Wil je de hartige taart opwarmen? Verwarm de oven voor op 200°C en verwarm het stukje 10-15 minuten (afhankelijk) van de grootte van het stuk.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.