Hoe leuk en lekker om zelf verse borrelhapjes te maken voor bij de borrel. Met bladerdeeg maak je heel eenvoudig borrelhapjes. Deze zijn gevuld met salami en basilicum.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 180°C). Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Snijd de plakjes bladerdeeg per plak in 3 gelijke stroken. Plak deze drie stroken aan elkaar tot een lange strook.
Rol de salami (10 plakjes) op en snijd het salamirolletje in fijne reepjes.
Bestrijk elke strook roomboterbladerdeeg met een beetje tomatenketchup (4 el) en verdeel daarover wat geraspte kaas, salamireepjes, de basilicum en rucola.
Rol de bladerdeegstroken voorzichtig op en druk de uiteinden vast. Bestrijk elk rolletje met een beetje eigeel en plaats de rolletjes op de met bakpapier beklede bakplaat.
In het artikel 'Zelf bladerdeeg maken' leggen wij je uit hoe je dit doet.
Wil je meer weten over het bewaren van bladerdeeg? In ons artikel 'Bladerdeeg opnieuw invriezen' vind je alles wat je moet weten.
Bak de borrelhapjes in 20 minuten goudbruin in het midden van een voorverwarmde oven.
Serveer de borrelhapjes met salami en basilicum op een mooie schaal.
Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.