Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Borrelhapjes met salami en basilicum

Borrelhapjes met salami en basilicum

Dit recept is van: Koopmans

  1. borrelhapjes met salami
Item 1 of 1
Borrelhapjes met salami en basilicum
info
Benodigdheden
Stappen

Hoe leuk en lekker om zelf verse borrelhapjes te maken voor bij de borrel. Met bladerdeeg maak je heel eenvoudig borrelhapjes. Deze zijn gevuld met salami en basilicum.

15 min.Bereidingstijd
20 min.Baktijd
Moeilijkheid
10Porties
HapjesHartige receptenBladerdeegSalamiBorrelhapjesBasilicum

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bladerdeeg Roomboter (Koopmans)
    1 Pak
    Bladerdeeg Roomboter (Koopmans)
  • Salami
    10 Plakje(s)
    Salami
  •  
    20 g
    Basilicum
  • Geraspte kaas
    50 g
    Geraspte kaas

 

  •  
    20 g
    Rucola
  •  
    4 el (eetlepels)
    Tomatenketchup
  • Ei
    1 null
    Ei

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 180°C). Bekleed de bakplaat met bakpapier.

2. Borrelhapjes maken

Snijd de plakjes bladerdeeg per plak in 3 gelijke stroken. Plak deze drie stroken aan elkaar tot een lange strook.

Rol de salami (10 plakjes) op en snijd het salamirolletje in fijne reepjes.

Bestrijk elke strook roomboterbladerdeeg met een beetje tomatenketchup (4 el) en verdeel daarover wat geraspte kaas, salamireepjes, de basilicum en rucola.

Rol de bladerdeegstroken voorzichtig op en druk de uiteinden vast. Bestrijk elk rolletje met een beetje eigeel en plaats de rolletjes op de met bakpapier beklede bakplaat.

Liever zelf bladerdeeg maken?

In het artikel 'Zelf bladerdeeg maken' leggen wij je uit hoe je dit doet.

Bladerdeeg bewaren

Wil je meer weten over het bewaren van bladerdeeg? In ons artikel 'Bladerdeeg opnieuw invriezen' vind je alles wat je moet weten.

3. Bladerdeeghapjes bakken

Bak de borrelhapjes in 20 minuten goudbruin in het midden van een voorverwarmde oven.

Serveer de borrelhapjes met salami en basilicum op een mooie schaal.

Over dit recept

Koopmans

Dit recept is van Koopmans

Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.