Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Borrelhapjes met salami en basilicum

Hoe leuk en lekker om zelf verse borrelhapjes te maken voor bij de borrel. Met bladerdeeg maak je heel eenvoudig borrelhapjes. Deze zijn gevuld met salami en basilicum.

Bereiden

15 min

Baktijd

20 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

10 stuks

Voorbereiden

Elektrisch 200°C / Hetelucht 180°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor. Bekleed de bakplaat met bakpapier.

Borrelhapjes maken

  1. Stap 2

    • 1 pak Koopmans Bladerdeeg Roomboter

    Snijd de plakjes bladerdeeg per plak in 3 gelijke stroken. Plak deze drie stroken aan elkaar tot een lange strook.

  2. Stap 3

    • 10 plakjes salami

    Rol de salami op en snijd het salamirolletje in fijne reepjes.

  3. Stap 4

    • 20 g basilicum

    • 50 g geraspte kaas

    • 20 g rucola

    • 4 el tomatenketchup

    Bestrijk elke strook roomboter bladerdeeg met een beetje tomatenketchup en verdeel daarover wat geraspte kaas, salamireepjes, de basilicum en rucola.

  4. Stap 5

    • 1 ei

    Rol de bladerdeeg stroken voorzichtig op en druk de uiteinden vast. Bestrijk elk rolletje met een beetje eigeel en plaats de rolletjes op de met bakpapier beklede bakplaat.

Bladerdeeghapjes bakken

  1. Stap 6

    Bak de bladerdeeg borrelhapjes in 20 minuten goudbruin in het midden van een voorverwarmde oven.

  2. Stap 7

    Serveer de borrelhapjes met salami en basilicum op een mooie schaal.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.