🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Shop Recepten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Shop

Naar de shop Profiel Winkelwagen

Meer van bakken.nl

Recepten Bak & spaar shop
Brood Brownies
Cake
De beste bananenbrood recepten Cupcakes Kruidcake Kwarkcake Stroopwafelcake
Hartig
Borrelhapjes Bladerdeeg Hartige taart
Koekjes
No Bake
Kwarktaart MonChoutaart
Pannenkoeken
American Pancakes
Taart
Appeltaart Cheesecake Chocoladetaart Kwarktaart Lemon Meringue Mini taartjes MonChoutaart
Toetjes
Thema's
Valentijn Pasen Bakken met kinderen: kidsproof recepten voor jonge bakkers Rainbow Unicorn Kindertraktaties Moederdag Verjaardag Sinterklaas Oud & Nieuw Halloween Kerst
Baktips
Recepten
Plukbrood met knoflook en kaas

Plukbrood met knoflook en kaas

Dit recept is van: Koopmans

Plukbrood Knoflook en Kaas
Plukbrood met knoflook en kaas
Info Benodigdheden Stappen

Een lekker plukbrood, gevuld met kaas, peterselie en ui. Heerlijk als lunch, bij de borrel of bij een kopje soep.

55 min. Bereidingstijd
25 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
1 Porties
Kaas Knoflook Hartig Hapjes Brood
Log in om je favoriete recepten te bewaren

Benodigdheden

Ingrediënten

  •  
    20 g
    Boter (of olie om te bakken)
  • Koopmans Volkorenbrood
    1 Pak
    Koopmans Volkorenbrood
  • Water (handwarm)
    300 ml
    Water (handwarm)
  • Knoflook
    5 Teentje(s)
    Knoflook

 

  •  
    10 g
    Peterselie
  • Rode ui
    1 stuks
    Rode ui
  • Boter (ongezouten roomboter)
    50 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  •  
    100 g
    Emmentaler

Keukenspullen

  • Bakplaat
    Bakplaat
    Productdetails
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Mengkom
    Mengkom
    Productdetails
    ${ error }
    € 11,99
  •  
    Knoflookpers
  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken
    Productdetails
    ${ error }
    € 49,00
  • Theedoek
    Theedoek
  • Steelpan
    Steelpan

Stappen

1. Brooddeeg maken

Houd 1 afgestreken eetlepel van de mix achter voor decoratie. Doe handwarm water (300 ml) en boter of olie (20 g/ml) in een beslagkom voeg de broodmix uit het pak Koopmans Volkorenbrood toe. Meng het geheel met de mixer met deeghaken op de 2e stand door elkaar een kneed het daarna op de hoogste stand in 2 minuten tot een egaal deeg. Laat het deeg in de kom, afgedekt met een dubbelgevouwen theedoek, 10 minuten rijzen bij kamertemperatuur. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Kneed het deeg met de mixer op de hoogste stand in 30 seconden goed door. Stort het deeg met behulp van een spatel op de bakplaat (druk het niet plat). Strooi de afgestreken eetlepel mix over het deeg zodat overal bloem zit. Leg de dubbelgevouwen theedoek over het deeg en laat het deeg 45 minuten narijzen.

2. Volkoren brood bakken

Verwarm ondertussen de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C ). Haal de theedoek voorzichtig van het deeg en plaats de bakplaat iets onder het midden van de oven. Bak het brood in circa 25 minuten gaar. Haal het volkoren brood na het bakken direct van de bakplaat en laat het brood op een rooster afkoelen.

3. Plukbrood maken

Pel en pers de knoflook (5 teentjes) uit, hak de peterselie (10 g) fijn en snijd de rode ui (1 stuk) in flinterdunne ringen. Smelt de boter (50 g) in een steelpan en verwarm de knoflook gedurende 4 minuten mee. De knoflook mag niet bruin kleuren. Snijd het brood aan de bovenkant kruislings in en vul de inkepingen met de knoflookboter, de geraspte Emmentaler (100 g), de peterselie en de rode ui. Plaats het plukbrood nog 10 minuten in het midden van de voorverwarmde oven (200°C) en serveer het knoflook plukbrood direct.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

 

 

Voor 23:00 besteld? Dezelfde werkdag op de bus.

 

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

WhatsApp

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2021 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.