🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Plukbrood met knoflook en kaas

Plukbrood met knoflook en kaas

Dit recept is van: Koopmans

Plukbrood Knoflook en Kaas
Plukbrood met knoflook en kaas
Info Benodigdheden Stappen

Een lekker plukbrood, gevuld met kaas, peterselie en ui. Heerlijk als lunch, bij de borrel of bij een kopje soep.

55 min. Bereidingstijd
25 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
20 Porties
Kaas Knoflook Hartige recepten Hapjes Brood Borrelhapjes
4
2 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  •  
    20 g
    Boter (of olie om te bakken)
  • Koopmans Volkorenbrood
    1 Pak
    Koopmans Volkorenbrood
  • Water (handwarm)
    300 ml
    Water (handwarm)
  • Knoflook
    5 Teentje(s)
    Knoflook

 

  •  
    10 g
    Peterselie
  • Rode ui
    1 Stuk(s)
    Rode ui
  • Boter (ongezouten roomboter)
    50 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  •  
    100 g
    Emmentaler

Keukenspullen

  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  •  
    Knoflookpers
  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken
    Productdetails
  • Theedoek
    Theedoek
  • Steelpan
    Steelpan

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Receptvideo Plukbrood met knoflook en kaas

2. Brooddeeg maken

Houd 1 afgestreken eetlepel van de mix achter voor decoratie. Doe het water (handwarm, 300 ml) en de boter of olie (20 g/ml) in een beslagkom. Voeg vervolgens de broodmix toe.

Meng het geheel met de mixer met deeghaken op de 2e stand door elkaar een kneed het daarna op de hoogste stand in 2 minuten tot een egaal deeg. Laat het deeg in de kom, afgedekt met een dubbelgevouwen theedoek, 10 minuten rijzen bij kamertemperatuur.

Bekleed de bakplaat met bakpapier.

Kneed het deeg met de mixer op de hoogste stand in 30 seconden goed door.

Stort het deeg met behulp van een spatel op de bakplaat (druk het niet plat). Strooi de afgestreken eetlepel mix over het deeg zodat overal bloem zit. Leg de dubbelgevouwen theedoek over het deeg en laat het deeg 45 minuten narijzen.

3. Volkoren brood bakken

Verwarm ondertussen de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C ). Haal de theedoek voorzichtig van het deeg en plaats de bakplaat iets onder het midden van de oven.

Bak het brood in circa 25 minuten gaar. Haal het volkoren brood na het bakken direct van de bakplaat en laat het brood op een rooster afkoelen.

4. Plukbrood maken

Pel en pers de knoflook (5 teentjes) uit, hak de peterselie (10 g) fijn en snijd de rode ui (1 stuk) in flinterdunne ringen.

Smelt de boter (50 g) in een steelpan en verwarm de knoflook gedurende 4 minuten mee. De knoflook mag niet bruin kleuren.

Snijd het brood aan de bovenkant kruislings in en vul de inkepingen met de knoflookboter, de geraspte Emmentaler (100 g), de peterselie en de rode ui.

Plaats het plukbrood nog 10 minuten in het midden van de voorverwarmde oven (200°C) en serveer het knoflook plukbrood direct.

Over dit recept

Koopmans

Dit recept is van Koopmans

Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.

Meer borrelbrood recepten

Kaasfondue in brood
Moeilijk
3
65 min.
Borrelbierbrood
Makkelijk
3
60 min.
Gevuld gehaktbrood
Moeilijk
-
45 min.
Rozemarijnbrood zonder gist
Makkelijk
3
15 min.
Stokbrood
Erg moeilijk
4
30 min.
 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.