Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Plukbrood met knoflook en kaas

Een lekker plukbrood, gevuld met kaas, peterselie en ui. Heerlijk als lunch, bij de borrel of bij een kopje soep.

Bereiden

55 min

Baktijd

25 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

1 brood

Brooddeeg maken

  1. Stap 1

    • 20 g boter (of olie)

    • 1 pak Koopmans Volkorenbrood

    • 300 ml water (handwarm)

    Houd 1 afgestreken eetlepel van de mix achter voor decoratie. Doe 300 ml handwarm water en boter of olie in een beslagkom voeg de broodmix toe.

  2. Stap 2

    Meng het geheel met de mixer met deeghaken op de 2e stand door elkaar een kneed het daarna op de hoogste stand in 2 minuten tot een egaal deeg. Laat het deeg in de kom, afgedekt met een dubbelgevouwen theedoek, 10 minuten rijzen bij kamertemperatuur.

  3. Stap 3

    Bekleed de bakplaat met bakpapier.

  4. Stap 4

    Kneed het deeg met de mixer op de hoogste stand in 30 seconden goed door.

  5. Stap 5

    Stort het deeg met behulp van een spatel op de bakplaat (druk het niet plat). Strooi de afgestreken eetlepel mix over het deeg zodat overal bloem zit. Leg de dubbelgevouwen theedoek over het deeg en laat het deeg 45 minuten narijzen.

Volkoren brood bakken

Elektrisch: 220°C / Hetelucht: 200°C

  1. Stap 6

    Verwarm ondertussen de oven voor. Haal de theedoek voorzichtig van het deeg en plaats de bakplaat iets onder het midden van de oven.

  2. Stap 7

    Bak het brood in circa 25 minuten gaar. Haal het volkoren brood na het bakken direct van de bakplaat en laat het brood op een rooster afkoelen.

Plukbrood maken

  1. Stap 8

    • 5 knoflook (teentjes)

    • 10 g peterselie

    • 1 rode ui

    Pel en pers de teentjes knoflook uit, hak de peterselie fijn en snijd de rode ui in flinterdunne ringen.

  2. Stap 9

    • 50 g boter

    Smelt de boter in een steelpan en verwarm de knoflook gedurende 4 minuten mee. De knoflook mag niet bruin kleuren.

  3. Stap 10

    • 100 g emmentaler

    Snijd het brood aan de bovenkant kruislings in en vul de inkepingen met de knoflookboter, de geraspte Emmentaler, de peterselie en de rode ui.

  4. Stap 11

    Plaats het plukbrood nog 10 minuten in het midden van de voorverwarmde oven (200°C) en serveer het knoflook plukbrood direct.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.