Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Plukbrood met knoflook en kaas

Plukbrood met knoflook en kaas

Dit recept is van: Koopmans

  1. Plukbrood Knoflook en Kaas
Item 1 of 1
Plukbrood met knoflook en kaas
info
Benodigdheden
Stappen

Een lekker plukbrood, gevuld met kaas, peterselie en ui. Heerlijk als lunch, bij de borrel of bij een kopje soep.

55 min.Bereidingstijd
25 min.Baktijd
Moeilijkheid
20Porties
KaasKnoflookHartige receptenHapjesBroodBorrelhapjes

Benodigdheden

Ingrediënten

  •  
    20 g
    Boter (of olie om te bakken)
  • Koopmans Volkorenbrood
    1 Pak
    Koopmans Volkorenbrood
  • Water (handwarm)
    300 ml
    Water (handwarm)
  • Knoflook
    5 Teentje(s)
    Knoflook

 

  •  
    10 g
    Peterselie
  • Rode ui
    1 Stuk(s)
    Rode ui
  • Boter (ongezouten roomboter)
    50 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  •  
    100 g
    Emmentaler

Keukenspullen

  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  •  
    Knoflookpers
  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken
  • Theedoek
    Theedoek
  • Steelpan
    Steelpan

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Receptvideo Plukbrood met knoflook en kaas

2. Brooddeeg maken

Houd 1 afgestreken eetlepel van de mix achter voor decoratie. Doe het water (handwarm, 300 ml) en de boter of olie (20 g/ml) in een beslagkom. Voeg vervolgens de broodmix toe.

Meng het geheel met de mixer met deeghaken op de 2e stand door elkaar een kneed het daarna op de hoogste stand in 2 minuten tot een egaal deeg. Laat het deeg in de kom, afgedekt met een dubbelgevouwen theedoek, 10 minuten rijzen bij kamertemperatuur.

Bekleed de bakplaat met bakpapier.

Kneed het deeg met de mixer op de hoogste stand in 30 seconden goed door.

Stort het deeg met behulp van een spatel op de bakplaat (druk het niet plat). Strooi de afgestreken eetlepel mix over het deeg zodat overal bloem zit. Leg de dubbelgevouwen theedoek over het deeg en laat het deeg 45 minuten narijzen.

3. Volkoren brood bakken

Verwarm ondertussen de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C ). Haal de theedoek voorzichtig van het deeg en plaats de bakplaat iets onder het midden van de oven.

Bak het brood in circa 25 minuten gaar. Haal het volkoren brood na het bakken direct van de bakplaat en laat het brood op een rooster afkoelen.

4. Plukbrood maken

Pel en pers de knoflook (5 teentjes) uit, hak de peterselie (10 g) fijn en snijd de rode ui (1 stuk) in flinterdunne ringen.

Smelt de boter (50 g) in een steelpan en verwarm de knoflook gedurende 4 minuten mee. De knoflook mag niet bruin kleuren.

Snijd het brood aan de bovenkant kruislings in en vul de inkepingen met de knoflookboter, de geraspte Emmentaler (100 g), de peterselie en de rode ui.

Plaats het plukbrood nog 10 minuten in het midden van de voorverwarmde oven (200°C) en serveer het knoflook plukbrood direct.

Over dit recept

Koopmans

Dit recept is van Koopmans

Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.

Meer borrelbrood recepten

  1. Kaasfondue in brood
    Moeilijk
    3
    65 min.
  2. Borrelbierbrood
    Makkelijk
    3
    60 min.
  3. Gevuld gehaktbrood
    Moeilijk
    0
    45 min.
  4. Rozemarijnbrood zonder gist
    Moeilijk
    3
    15 min.
  5. Stokbrood
    Erg moeilijk
    3
    30 min.
Item 1 of 5

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.