Maak van oviebollen een heerlijk hartig hapje voor bij de borrel. Oviebollen met zongedroogde tomaatjes, oregano en feta.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Snijd de zongedroogde tomaatjes (75 g) in stukjes en verkruimel de fetakaas (75 g).
Doe het water (240 ml) in een beslagkom en voeg eerst het zakje gist (1 pak Koopmans Oviebollen) en vervolgens de oviebollenmix toe.
Meng het geheel met een mixer met garden op de hoogste stand in 1 minuut tot een glad beslag. Roer de zongedroogde tomaatjes (75 g), de verkruimelde feta (75 g) en de oregano (1 tl) door het beslag.
Laat het oviebollen beslag in de kom, goed afgedekt met wat huishoudfolie, ongeveer 30 minuten rijzen bij kamertemperatuur.
De temperatuur van het water is belangrijk om de gist te activeren zodat het beslag goed luchtig rijst. Het wat moet minimaal 37°C zijn, oftewel douchetemperatuur.
Verwarm de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 190°C).
Vet de muffinvorm licht in met olie. Bestrooi daarna de muffinvorm met een beetje bloem (handje). Zorg dat alles holtes goed bebloemd zijn maar tik het overtollige bloem uit de vorm.
Verdeel met twee lepels of een ijslepel het beslag over de 12 holtes van de muffinvorm. Roer het beslag hierbij niet onnodig door.
Giet daarna over iedere holte met beslag één theelepel olie.
Bak de hartige oviebollen iets onder het midden van de oven in 20 minuten gaar en goudbruin. Laat vervolgens de hartige oviebollen afkoelen op een rooster.
De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.