Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Hartige oviebollen met tomaatjes en feta

Maak van oviebollen een heerlijk hartig hapje voor bij de borrel. Oviebollen met zongedroogde tomaatjes, oregano en feta.

Bereiden

10 min

Baktijd

20 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

12 stuks

Voorbereiden

 1. Stap 1

  • 75 g zongedroogde tomaatjes

  • 75 g feta

  Snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes en verkruimel de fetakaas.

Hartig oviebollen beslag

 1. Stap 2

  • 240 ml water (handwarm = 37°C)

  • 1 pak Koopmans Oviebollen

  Doe het water in een beslagkom en voeg eerst het zakje gist (inbegrepen in de verpakking) en vervolgens de oviebollenmix toe.

  Handwarm water

  De temperatuur van het water is belangrijk om de gist te activeren zodat het beslag goed luchtig rijst. Het wat moet minimaal 37°C zijn, oftewel douchetemperatuur.

 2. Stap 3

  • 1 tl oregano

  Meng het geheel met een mixer met garden op de hoogste stand in 1 minuut tot een glad beslag. Roer de zondgedroogde tomaatjes, de verkruimelde feta en de oregano door het beslag.

 3. Stap 4

  Laat het oviebollen beslag in de kom, goed afgedekt met wat huishoudfolie, ongeveer 30 minuten rijzen bij kamertemperatuur.

Oliebol in de oven

Elektrisch 200°C / Hetelucht 190°C

 1. Stap 5

  Verwarm de oven voor.

 2. Stap 6

  • Zonnebloemolie (of arachide-)

  • Handje bloem

  Vet de muffinvorm licht in met olie. Bestrooi daarna de muffinvorm met een beetje bloem. Zorg dat alles holtes goed bebloemd zijn maar tik het overtollige bloem uit de vorm.

 3. Stap 7

  Verdeel met twee lepels of een ijslepel het beslag over de 12 holtes van de muffinvorm. Roer het beslag hierbij niet onnodig door.

 4. Stap 8

  Giet daarna over iedere holte met beslag één theelepel olie.

 5. Stap 9

  Bak de hartige oviebollen iets onder het midden van de oven in 20 minuten gaar en goudbruin. Laat vervolgens de hartige oviebollen afkoelen op een rooster.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.