Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Hartige oliebollen met tomaatjes en feta

Hartige oliebollen met tomaatjes en feta

Dit recept is van: Bakken.nl team

  1. Hartige oviebollen met zongedroogde tomaatjes en feta
Item 1 of 1
Hartige oliebollen met tomaatjes en feta
info
Benodigdheden
Stappen

Maak van oviebollen een heerlijk hartig hapje voor bij de borrel. Oviebollen met zongedroogde tomaatjes, oregano en feta.

10 min.Bereidingstijd
20 min.Baktijd
Moeilijkheid
12Porties
Oud & NieuwHartige receptenHapjesTomatenFetaThema receptenOviebollen

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Zongedroogde tomaatjes
    75 g
    Zongedroogde tomaatjes
  •  
    75 g
    Feta
  • Water (handwarm)
    240 ml
    Water (handwarm)
  • Koopmans Oviebollen
    1 pak(ken)
    Koopmans Oviebollen

 

  •  
    1 tl (theelepels)
    Oregano
  • Zonnebloemolie
    Zonnebloemolie
  • Bloem
    1 handje(s)
    Bloem

Keukenspullen

  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Muffin bakvorm
    Muffin bakvorm
  • Huishoudfolie
    Huishoudfolie

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Snijd de zongedroogde tomaatjes (75 g) in stukjes en verkruimel de fetakaas (75 g).

2. Hartig oviebollen beslag maken

Doe het water (240 ml) in een beslagkom en voeg eerst het zakje gist (1 pak Koopmans Oviebollen) en vervolgens de oviebollenmix toe.

Meng het geheel met een mixer met garden op de hoogste stand in 1 minuut tot een glad beslag. Roer de zongedroogde tomaatjes (75 g), de verkruimelde feta (75 g) en de oregano (1 tl) door het beslag.

Laat het oviebollen beslag in de kom, goed afgedekt met wat huishoudfolie, ongeveer 30 minuten rijzen bij kamertemperatuur.

Handwarm water

De temperatuur van het water is belangrijk om de gist te activeren zodat het beslag goed luchtig rijst. Het wat moet minimaal 37°C zijn, oftewel douchetemperatuur.

3. Oliebol in de oven

Verwarm de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 190°C).

Vet de muffinvorm licht in met olie. Bestrooi daarna de muffinvorm met een beetje bloem (handje). Zorg dat alles holtes goed bebloemd zijn maar tik het overtollige bloem uit de vorm.

Verdeel met twee lepels of een ijslepel het beslag over de 12 holtes van de muffinvorm. Roer het beslag hierbij niet onnodig door.

Giet daarna over iedere holte met beslag één theelepel olie.

Bak de hartige oviebollen iets onder het midden van de oven in 20 minuten gaar en goudbruin. Laat vervolgens de hartige oviebollen afkoelen op een rooster.

Over dit recept

Bakken.nl team

Dit recept is van Bakken.nl team

De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.