Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Bladerdeeghapjes met geitenkaas, tijm en rode ui

Maak gemakkelijk een lekker borrelhapje met geitenkaas en een beetje pit van rode ui.

Bereiden

15 min

Baktijd

20 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

10 stuks

Voorbereiden

Elektrisch 225°C / Hetelucht 210°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor. Knip wat bakpapier in 10 vierkante velletjes en dus hiermee evenveel gaten in de muffinvorm.

  2. Stap 2

    • 1 pak Koopmans Bladerdeeg

    Haal de bevroren bladerdeegplakjes van elkaar en verwijder de folie. Laat het bladerdeeg 5 tot 10 minuten ontdooien.

    Overgebleven plakjes

    Zijn er plakjes over die je niet gebruikt? Leg deze direct in een plastic zakje terug in de vriezer.

Hapjes bereiden

  1. Stap 3

    Vouw een soort nestje van ieder plakje bladerdeeg en laat deze in een muffinvormpje zakken. Vouw voldoende open om goed te kunnen vullen.

  2. Stap 4

    • 80 g geitenkaas (zacht)

    • Tijm (blaadjes van 2 takjes)

    • 1 rode ui

    Snijd de rode ui in halve ringen en verdeel deze samen met de tijm en geitenkaas over de met bladerdeeg bekleedde vormpjes.  

  3. Stap 5

    • 1 ei (losgeklopt)

    Bestrijk de randen van de bladerdeeghapjes met het losgeklopte ei. 

Bladerdeeghapjes bakken

  1. Stap 6

    Plaats de muffinvorm met bladerdeeghapjes op de bakplaat in het midden van de oven en bak in zo'n 15 minuten gaar en goudbruin.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.