Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Kaasstengels van bladerdeeg

Kaasstengels van bladerdeeg

Dit recept is van: Koopmans

  1. kaasstengels van bladerdeeg
Item 1 of 1
Kaasstengels van bladerdeeg
info
Benodigdheden
Stappen

Zo makkelijk en zo lekker: de heerlijkste kaasstengels maak je in een handomdraai zelf, gewoon met wat roomboterbladerdeeg. Lekker vers en knapperig!

10 min.Bereidingstijd
20 min.Baktijd
Moeilijkheid
20Porties
KaasBladerdeegHartige receptenHapjesKindertraktatiesThema receptenBakken met kinderenBorrelhapjes

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bladerdeeg Roomboter (Koopmans)
    1 Pak
    Bladerdeeg Roomboter (Koopmans)
  • Ei
    1 Stuk(s)
    Ei
  • Geraspte kaas
    200 g
    Geraspte kaas

Keukenspullen

  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Kom
    Kom
    Bestel dit product online
  • Kwastje
    Kwastje
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Laat voor de kaasstengels de plakjes Koopmans Bladerdeeg Roomboter (1 pak) ontdooien. Verwijder het folie als het bladerdeeg bevroren is.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verwarm de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 200°C).

2. Kaasstengels maken

Snijd de plakjes bladerdeeg doormidden.

Rol de halve plakjes van de linkerpunt naar boven, naar de rechterpunt, zodat je een mooie spiraalvorm krijgt.

Klop in een kommetje het ei (1 stuks) los. Strooi de geraspte kaas (200 g) op een bord.

Bestrijk de bladerdeegstengels met behulp van een kwastje met het ei en haal ze vervolgens voorzichtig door de geraspte kaas.

Extra kruiden

Je kunt eindeloos variëren met kruiden: strooi bijvoorbeeld Italiaanse kruiden of een beetje gemberpoeder over de kaasstengels. Ook lekker: vervang de kaas door sesamzaad of komijn.

Bak de kaasstengels in de oven in ongeveer 20 minuten mooi goudbruin en knapperig.

Je kunt de kaasstengels warm of koud serveren en eten. Wat jij lekker vindt!

Bladerdeeg bewaren

Wil je meer weten over het bewaren van bladerdeeg? In ons artikel 'Bladerdeeg opnieuw invriezen' vind je alles wat je moet weten.

Over dit recept

Koopmans

Dit recept is van Koopmans

Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.