Zo makkelijk en zo lekker: de heerlijkste kaasstengels maak je in een handomdraai zelf, gewoon met wat roomboterbladerdeeg. Lekker vers en knapperig!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Laat voor de kaasstengels de plakjes Koopmans Bladerdeeg Roomboter (1 pak) ontdooien. Verwijder het folie als het bladerdeeg bevroren is.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verwarm de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 200°C).
Snijd de plakjes bladerdeeg doormidden.
Rol de halve plakjes van de linkerpunt naar boven, naar de rechterpunt, zodat je een mooie spiraalvorm krijgt.
Klop in een kommetje het ei (1 stuks) los. Strooi de geraspte kaas (200 g) op een bord.
Bestrijk de bladerdeegstengels met behulp van een kwastje met het ei en haal ze vervolgens voorzichtig door de geraspte kaas.
Je kunt eindeloos variëren met kruiden: strooi bijvoorbeeld Italiaanse kruiden of een beetje gemberpoeder over de kaasstengels. Ook lekker: vervang de kaas door sesamzaad of komijn.
Bak de kaasstengels in de oven in ongeveer 20 minuten mooi goudbruin en knapperig.
Je kunt de kaasstengels warm of koud serveren en eten. Wat jij lekker vindt!
Wil je meer weten over het bewaren van bladerdeeg? In ons artikel 'Bladerdeeg opnieuw invriezen' vind je alles wat je moet weten.
Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.