Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Kaasstengels van bladerdeeg

Zo makkelijk en zo lekker: de heerlijkste kaasstengels maak je in een handomdraai zelf... gewoon met roomboter bladerdeeg. Lekker vers en knapperig!

Bereiden

10 min

Baktijd

20 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

20 stengels

Voorbereiden

200 Elektrisch °C / Hetelucht 200°C

  1. Stap 1

    • 1 pak Koopmans Bladerdeeg Roomboter

    Laat voor de kaasstengels de bladerdeeg plakjes ontdooien. Verwijder het folie als het bladerdeeg bevroren is.

  2. Stap 2

    Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verwarm de oven voor.

Kaasstengels maken

  1. Stap 3

    Snijd de plakjes bladerdeeg doormidden.

  2. Stap 4

    Rol de halve plakjes van de linkerpunt naar boven, naar de rechterpunt, zodat je een mooie spiraalvorm krijgt.

  3. Stap 5

    • 1 ei

    • 200 g geraspte kaas

    Klop in een kommetje het ei los. Strooi de kaas op een bord.

  4. Stap 6

    Bestrijk de bladerdeegstengels met behulp van een kwarstje met het ei en haal ze vervolgens voorzichtig door de geraspte kaas.

    Extra kruiden

    Je kunt eindeloos variëren met kruiden: strooi bijvoorbeeld Italiaanse kruiden of een beetje gemberpoeder over de kaasstengels. Ook lekker: vervang de kaas door sesamzaad of komijn.

  5. Stap 7

    Bak de kaasstengels in de oven in ongeveer 20 minuten mooi goudbruin en knapperig.

    Je kunt de kaasstengels warm of koud serveren en eten. Wat jij lekker vindt!

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.