Dunne reepjes kip met heerlijke roomkaas, lekker krokant in bladerdeeg gebakken. Een heerlijk hartig bladerdeeghapje voor bij de borrel, brunch of lunch!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 180°C). Leg een vel bakpapier op de bakplaat.
Haal de bevroren plakjes bladerdeeg (6 stuks) van elkaar, verwijder de folie en laat de plakjes eerst 5 tot 10 minuten ontdooien.
Snijd de kip (300 g) in dunne reepjes en bestrooi met peper (snufje) en zout (snufje).
Meng de kip en roomkaas (100 g) door elkaar en verdeel over de plakjes bladerdeeg.
Vouw er mooie pakketjes van en bestrijk de bovenkant met een losgeklopte ei (1 stuk).
Bak de bladerdeegflapjes met kip en roomkaas in de voorverwarmde oven in ongeveer 20 minuten gaar en goudbruin.
Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.