Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Kip in bladerdeeg

Dunne reepjes kip met heerlijke roomkaas lekker krokant in bladerdeeg gebakken. Een heerlijk hartig bladerdeeghapje voor bij de borrel, brunch of lunch.

Bereiden

15 min

Baktijd

20 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

6 hapjes

Voorbereiden

Elektrisch 200°C / Hetelucht 180°C

  1. Stap 1

    Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor. Leg een vel bakpapier op de bakplaat.

  2. Stap 2

    • 6 plakjes Koopmans Bladerdeeg Roomboter

    Haal de bevroren plakjes bladerdeeg van elkaar, verwijder de folie en laat de plakjes eerst 5 tot 10 minuten ontdooien.

    Leg ongebruikte plakjes bladerdeeg direct in een afgesloten plastic zakje terug in de vriezer.

Kipvulling bereiden

  1. Stap 3

    • 300 g kipfilet

    • Snufje peper

    • Snufje zout

    Snijd de kip in dunne reepjes en bestrooi met peper en zout.

  2. Stap 4

    • 100 g roomkaas

    Meng de kip en roomkaas door elkaar en verdeel over de plakjes bladerdeeg.

  3. Stap 5

    • 1 ei

    Vouw er mooie pakketjes van en bestrijk de bovenkant met een losgeklopte ei.

Bladerdeeghapjes bakken

  1. Stap 6

    Bak de bladerdeegflapjes met kip en roomkaas in de voorverwarmde oven in ongeveer 20 minuten gaar en goudbruin.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.