Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Bladerdeeghapjes met spinazie en feta

Bladerdeeghapjes met spinazie en feta

Dit recept is van: Koopmans

  1. bladerdeeghapjes met spinazie en fetakaas
Item 1 of 1
Bladerdeeghapjes met spinazie en feta
info
Benodigdheden
Stappen

De combinatie feta en spinazie is altijd goed, dus ook lekker in bladerdeeg. Deze hapjes zijn heerlijk bij de borrel, brunch en lunch!

20 min.Bereidingstijd
20 min.Baktijd
Moeilijkheid
12Porties
BladerdeegBrunchHapjesPasenSpinazieFetaHartige receptenVegetarisch bakkenThema receptenBorrelhapjes

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bladerdeeg (bijv. Koopmans)
    4 Plakje(s)
    Bladerdeeg (bijv. Koopmans)
  • Spinazie
    200 g
    Spinazie
  •  
    100 g
    Feta
  • Ei (losgeklopt)
    1 Stuk(s)
    Ei (losgeklopt)

Keukenspullen

  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Zeefje
    Zeefje

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 180°C). Leg bakpapier op de bakplaat of vet de bakplaat in met boter.

Laat de Koopmans bladerdeeg (4 plakjes) ontdooien en verwijder de folie.

Liever zelf bladerdeeg maken?

In het artikel 'Zelf bladerdeeg maken' leggen wij je uit hoe je dit doet.

2. Spinazievulling maken

Snijd de spinazie (200 g) klein en bak het even, totdat het is geslonken.

Duw met behulp van een zeefje het vocht uit de spinazie.

Verbrokkel de feta (100 g) door de spinazie.

3. Bladerdeeghapjes maken

Leg de plakjes bladerdeeg op een werkblad en leg in het midden wat spinazievulling.

Rol de bladerdeegplakjes met vulling op en smeer ze in met losgeklopte ei (1 stuk). Snijd de rolletjes in drieën.

Leg de bladerdeeghapjes op de bakplaat met de plakrand naar beneden.

Bak ze in ongeveer 20 minuten goudbruin in de oven.

Bladerdeeg bewaren

Wil je meer weten over het bewaren van bladerdeeg? In ons artikel 'Bladerdeeg opnieuw invriezen' vind je alles wat je moet weten.

Over dit recept

Koopmans

Dit recept is van Koopmans

Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.