Steel de show met een prachtige en lekkere bladerdeegster. Heerlijk om te maken en te delen!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 200°C).
Laat de plakjes bladerdeeg (2 pakken Koopmans Bladerdeeg) ontdooien.
Kneed het bladerdeeg uit de twee pakken tot twee bollen deeg. Bestuif het werkoppervlak met een beetje bloem en rol de bollen uit tot twee ronde plakken van ongeveer 20 cm.
Leg één ronde plak op een met bakpapier beklede bakplaat. Smeer deze in met de pesto (150 g) en strooi de Gruyère (100 g) eroverheen. Leg de tweede ronde plak erop. Plaats een glas in het midden van de cirkel en snijd vanaf het glas naar de rand twaalf gelijke stroken.
Pak twee stroken die naast elkaar liggen en draai deze twee keer naar buiten. Plak de uiteindes aan elkaar, zodat er zes punten ontstaan en het deeg een ster vormt.
Kluts het ei in een kom. Bestrijk het sterbrood hiermee en strooi het venkelzaad (2 el) erover.
Bak het sterbrood 15-20 minuten in de oven.
Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.