Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Bladerdeegster met pesto en Gruyère

Steel de show met een prachtige en lekkere bladerdeegster. Heerlijk om te maken en te delen.

Bereiden

30 min

Baktijd

20 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

6-8 stuks

Voorbereiden

Elektrisch 200°C / Hetelucht 200°C

  1. Stap 1

    • 2 pakjes Koopmans Bladerdeeg

    Verwarm de oven voor. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.

Bladerdeegster maken

  1. Stap 2

    Kneed het bladerdeeg uit de twee pakken tot twee bollen deeg. Bestuif het werkoppervlak met een beetje bloem en rol de bollen uit tot twee ronde plakken van ongeveer 20 cm.

  2. Stap 3

    • 100 g Gruyère (geraspt)

    • 150 g pesto

    Leg één ronde plak op een met bakpapier beklede bakplaat. Smeer deze in met de pesto en strooi de Gruyère eroverheen. Leg de tweede ronde plak erop. Plaats een glas in het midden van de cirkel en snijd vanaf het glas naar de rand twaalf gelijke stroken.

  3. Stap 4

    Pak twee stroken die naast elkaar liggen en draai deze twee keer naar buiten. Plak de uiteindes aan elkaar zodat er zes punten ontstaan en het deeg een ster vormt.

  4. Stap 5

    • 1 ei

    • 2 el venkelzaad

    Kluts het ei in een kom. Bestrijk het sterbrood hiermee en strooi het venkelzaad erover. Bak het sterbrood 15-20 minuten in de oven.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.