Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Bladerdeegster met pesto en Gruyère

Bladerdeegster met pesto en Gruyère

Dit recept is van: Koopmans

  1. bladerdeegster met pesto en kaas
Item 1 of 1
Bladerdeegster met pesto en Gruyère
info
Benodigdheden
Stappen

Steel de show met een prachtige en lekkere bladerdeegster. Heerlijk om te maken en te delen!

30 min.Bereidingstijd
20 min.Baktijd
Moeilijkheid
6-8Porties
Oud & NieuwBorrelhapjesBladerdeegThema receptenFeestdagen

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bladerdeeg (bijv. Koopmans)
    2 pak(ken)
    Bladerdeeg (bijv. Koopmans)
  •  
    100 g
    Gruyère
  • Pesto
    150 g
    Pesto
  • Ei
    1 null
    Ei
  •  
    2 el (eetlepels)
    Venkelzaad

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Bloem om te bestuiven
    Bloem om te bestuiven
  • Glas
    Glas
  • Mes
    Mes

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 200°C).

Laat de plakjes bladerdeeg (2 pakken Koopmans Bladerdeeg) ontdooien.

2. Bladerdeegster maken

Kneed het bladerdeeg uit de twee pakken tot twee bollen deeg. Bestuif het werkoppervlak met een beetje bloem en rol de bollen uit tot twee ronde plakken van ongeveer 20 cm.

Leg één ronde plak op een met bakpapier beklede bakplaat. Smeer deze in met de pesto (150 g) en strooi de Gruyère (100 g) eroverheen. Leg de tweede ronde plak erop. Plaats een glas in het midden van de cirkel en snijd vanaf het glas naar de rand twaalf gelijke stroken.

Pak twee stroken die naast elkaar liggen en draai deze twee keer naar buiten. Plak de uiteindes aan elkaar, zodat er zes punten ontstaan en het deeg een ster vormt.

Kluts het ei in een kom. Bestrijk het sterbrood hiermee en strooi het venkelzaad (2 el) erover.

Bak het sterbrood 15-20 minuten in de oven.

Over dit recept

Koopmans

Dit recept is van Koopmans

Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.