Lekker hartig hapje van bladerdeeg met een Italiaans vleugje. Wij vullen 'm met spekreepjes, bosuitjes, mozzarella, zongedroogde tomaten en Italiaanse kruiden. Je kunt 'm natuurlijk vullen met alles wat je maar lekker vindt!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 180°C)
Bak de gerookte spekreepjes (125 g) circa 5 minuten.
Doe voor de vulling de roomkaas (100 g) in een kommetje.
Voeg aan de kom de gebakken spekjes, bosui (3 stuks), de in fijne reepjes gesneden gedroogde tomaatjes (4 stuks), roomkaas en de mozzarella (1 bol) toe. Meng dit goed door. Breng op smaak met een beetje versgemalen peper en de Italiaanse kruiden (2 tl).
Leg de plakken bladerdeeg (1 pak) op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de vullingen over de deegvierkantjes, een volle eetlepel vulling per vierkantje, en vorm ze naar boven toe als pakketjes.
Je kunt met de vulling eindeloos variëren. Gebruik bijvoorbeeld de restjes uit je keukenkastjes en koelkast.
Strijk een losgeklopt ei (1 stuks) over de pakketjes, sprenkel daarover nog wat Italiaanse kruiden en bak ze in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.
Serveer eventueel met een frisse tomatensalade.
Bladerdeegpakketjes over? Warm ze ongeveer tien minuten op in een voorverwarmde oven van 225°C.