Bakken doe je Zo

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Gevulde bladerdeegpakketjes

Lekker hartig hapje van bladerdeeg met een Italiaans vleugje. Wij vullen 'm met spekreepjes,bosuitjes, mozzarella, zongedroogde tomaten en Italiaanse kruiden. Je kunt 'm natuurlijk vullen met alles wat je maar lekker vindt!

Bereiden

35 min

Baktijd

25 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

6 stuks

Voorbereiden

Elektrisch 180°C / Hetelucht 180°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Stap 2

    • 125 g spekreepjes (gerookt)

    Bak de spekreepjes circa 5 minuten.

Bladerdeegpakketjes vullen

  1. Stap 3

    • 100 g roomkaas

    Doe voor de vulling de roomkaas in een kommetje.

    Variatie

    Je kunt met de vulling eindeloos variëren. Gebruik bijvoorbeeld de restjes uit je keukenkastjes en koelkast.

  2. Stap 4

    • 3 bosui

    • 2 tl Italiaanse kruiden

    • 1 bol mozzarella (in kleine stukjes)

    • Peper

    • 4 zongedroogde tomaatjes (in fijne reepjes)

    Voeg aan de kom de gebakken, spekjes, bosui, zongedroogde tomaatjes, roomkaas en de mozzarella toe. Meng dit goed door. Breng op smaak met een beetje versgemalen peper en de Italiaanse kruiden.

  3. Stap 5

    • 1 pak Koopmans Bladerdeeg

    Leg de bladerdeegplakken op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de vullingen over de deegvierkantjes, een volle eetlepel vulling per vierkantje, en vorm ze naar boven toe als pakketjes.

Bladerdeegpakketjes bakken

  1. Stap 6

    • 1 ei (losgeklopt)

    Strijk een losgeklopt ei over de pakketjes, sprenkel daarover nog wat Italiaanse kruiden en bak ze in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

  2. Stap 7

    Serveer eventueel met een frisse tomaten salade.

    Opwarmen?

    Bladerdeegpakketjes over? Warm ze ongeveer tien minuten op in een voorverwarmde oven van 225°C.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.