Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Gevulde bladerdeegpakketjes

Gevulde bladerdeegpakketjes

Dit recept is van: Bakken doe je Zo

  1. gevulde-bladerdeeg-pakketjes
Item 1 of 1
Gevulde bladerdeegpakketjes
info
Benodigdheden
Stappen

Lekker hartig hapje van bladerdeeg met een Italiaans vleugje. Wij vullen 'm met spekreepjes, bosuitjes, mozzarella, zongedroogde tomaten en Italiaanse kruiden. Je kunt 'm natuurlijk vullen met alles wat je maar lekker vindt!

35 min.Bereidingstijd
25 min.Baktijd
Moeilijkheid
6Porties
HapjesBladerdeegTomatenKaasHartige recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Spekreepjes (gerookt)
    125 g
    Spekreepjes (gerookt)
  • Roomkaas
    100 g
    Roomkaas
  • Bosui
    3 Stuk(s)
    Bosui
  • Italiaanse kruiden
    2 tl (theelepels)
    Italiaanse kruiden
  • Mozzarella
    1 Bol
    Mozzarella

 

  • Peper
    Peper
  • Zongedroogde tomaatjes
    4 Stuk(s)
    Zongedroogde tomaatjes
  • Bladerdeeg (bijv. Koopmans)
    1 pak(ken)
    Bladerdeeg (bijv. Koopmans)
  • Ei (losgeklopt)
    1 Stuk(s)
    Ei (losgeklopt)

Keukenspullen

  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Bakpapier
    Bakpapier

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 180°C)

Bak de gerookte spekreepjes (125 g) circa 5 minuten.

2. Bladerdeegpakketjes vullen

Doe voor de vulling de roomkaas (100 g) in een kommetje.

Voeg aan de kom de gebakken spekjes, bosui (3 stuks), de in fijne reepjes gesneden gedroogde tomaatjes (4 stuks), roomkaas en de mozzarella (1 bol) toe. Meng dit goed door. Breng op smaak met een beetje versgemalen peper en de Italiaanse kruiden (2 tl).

Leg de plakken bladerdeeg (1 pak) op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de vullingen over de deegvierkantjes, een volle eetlepel vulling per vierkantje, en vorm ze naar boven toe als pakketjes.

Variatie

Je kunt met de vulling eindeloos variëren. Gebruik bijvoorbeeld de restjes uit je keukenkastjes en koelkast.

3. Bladerdeegpakketjes bakken

Strijk een losgeklopt ei (1 stuks) over de pakketjes, sprenkel daarover nog wat Italiaanse kruiden en bak ze in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

Serveer eventueel met een frisse tomatensalade.

Opwarmen?

Bladerdeegpakketjes over? Warm ze ongeveer tien minuten op in een voorverwarmde oven van 225°C.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.