Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Hartige hapjes met geitenkaas en spek

Hartige hapjes met geitenkaas en spek

Dit recept is van: Koopmans

  1. Hartige hapjes met geitenkaas en spek recept
Item 1 of 1
Hartige hapjes met geitenkaas en spek
info
Benodigdheden
Stappen

Verse borrelhapjes zijn natuurlijk het allerlekkerst. Je maakt ze gemakkelijk zelf als je bladerdeeg als basis neemt. Plakjes laten ontdooien, vulling maken en bakken! Met dit recept maak je 40 borrelhapjes.

10 min.Bereidingstijd
40 min.Baktijd
Moeilijkheid
40Porties
BladerdeegHartige receptenBorrelhapjesGeitenkaasHapjesHigh tea

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bladerdeeg Roomboter (Koopmans)
    1 pak(ken)
    Bladerdeeg Roomboter (Koopmans)
  • Tomaten
    4 Stuk(s)
    Tomaten
  • Lente-ui
    2 Stuk(s)
    Lente-ui
  • Olijfolie
    1 el (eetlepels)
    Olijfolie
  • Peper
    1 snufje(s)
    Peper
  • Zout
    1 snufje(s)
    Zout

 

  • Geitenkaas
    100 g
    Geitenkaas
  • Geraspte kaas
    100 g
    Geraspte kaas
  • Ei (losgeklopt)
    1 Stuk(s)
    Ei (losgeklopt)
  • Spekreepjes
    50 g
    Spekreepjes
  • Verse tijm
    1 el (eetlepels)
    Verse tijm

Keukenspullen

  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Bakpapier
    Bakpapier

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Haal de plakjes bevroren bladerdeeg (1 pak) van elkaar en verwijder de folie. Laat de deegplakjes 5 tot 10 minuten ontdooien.

Snijd de plakjes in vieren en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Verwarm de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 180°C).

2. Borrelhapjes maken

Kerf de tomaten (4 stuks) in en leg ze 10 seconden in water. Verwijder de velletjes, snijd ze in partjes en verwijder de zaadlijsten. Snijd ze vervolgens in kleine stukjes.

Hak de lente-uitjes (2 stuks) fijn. Meng de stukjes tomaat met de lente-uitjes, olijfolie (1 el), peper en zout (snufje).

Bestrijk de bladerdeegvierkantjes met een losgeklopt ei (1 stuks). Leg op elk vierkantje een bergje tomaat, maar houd 1 cm van de zijkant vrij. Bestrooi de bladerdeegvierkantjes met tijm (1 el) en beleg elke vierkantje met 10 spekreepjes (50 g). Brokkel hier de verbrokkelde geitenkaas (100 g) over en bestrooi het met geraspte kaas (100 g).

3. Hartige hapjes bakken

Bak de bladerdeeghapjes in het midden van de oven in ongeveer 25 minuten gaar. Serveer koud of warm.

Over dit recept

Koopmans

Dit recept is van Koopmans

Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.

Meer bladerdeeghapjes recepten

  1. Bladerdeeg-ster met knakworstjes
    Makkelijk
    4
    25 min.
  2. Feestelijke eindejaars borrelhapjes
    Makkelijk
    4
    25 min.
  3. Gemarineerde garnaal in bladerdeeg
    Makkelijk
    5
    30 min.
  4. Bladerdeeghapjes met gekruid gehakt
    Makkelijk
    3
    20 min.
  5. Hartige hapjes met geitenkaas en spek
    Makkelijk
    4
    10 min.
Item 1 of 5

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.