🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Hartige hapjes met geitenkaas en spek

Hartige hapjes met geitenkaas en spek

Dit recept is van: Koopmans

Hartige hapjes met geitenkaas en spek recept
Hartige hapjes met geitenkaas en spek
Info Benodigdheden Stappen

Verse borrelhapjes zijn natuurlijk het allerlekkerst. Je maakt ze gemakkelijk zelf als je bladerdeeg als basis neemt. Plakjes laten ontdooien, vulling maken en bakken! Met dit recept maak je 40 borrelhapjes.

10 min. Bereidingstijd
40 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
40 Porties
Bladerdeeg Hartige recepten Borrelhapjes Geitenkaas Hapjes High tea
4
5 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bladerdeeg Roomboter (Koopmans)
    1 pak(ken)
    Bladerdeeg Roomboter (Koopmans)
  • Tomaten
    4 Stuk(s)
    Tomaten
  • Lente-ui
    2 Stuk(s)
    Lente-ui
  • Olijfolie
    1 el (eetlepels)
    Olijfolie
  • Peper
    1 snufje(s)
    Peper
  • Zout
    1 snufje(s)
    Zout

 

  • Geitenkaas
    100 g
    Geitenkaas
  • Geraspte kaas
    100 g
    Geraspte kaas
  • Ei (losgeklopt)
    1 Stuk(s)
    Ei (losgeklopt)
  • Spekreepjes
    50 g
    Spekreepjes
  • Verse tijm
    1 el (eetlepels)
    Verse tijm

Keukenspullen

  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Bakpapier
    Bakpapier

Stappen

1. Voorbereiden

Haal de plakjes bevroren bladerdeeg (1 pak) van elkaar en verwijder de folie. Laat de deegplakjes 5 tot 10 minuten ontdooien.

Snijd de plakjes in vieren en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Verwarm de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 180°C).

2. Borrelhapjes maken

Kerf de tomaten (4 stuks) in en leg ze 10 seconden in water. Verwijder de velletjes, snijd ze in partjes en verwijder de zaadlijsten. Snijd ze vervolgens in kleine stukjes.

Hak de lente-uitjes (2 stuks) fijn. Meng de stukjes tomaat met de lente-uitjes, olijfolie (1 el), peper en zout (snufje).

Bestrijk de bladerdeegvierkantjes met een losgeklopt ei (1 stuks). Leg op elk vierkantje een bergje tomaat, maar houd 1 cm van de zijkant vrij. Bestrooi de bladerdeegvierkantjes met tijm (1 el) en beleg elke vierkantje met 10 spekreepjes (50 g). Brokkel hier de verbrokkelde geitenkaas (100 g) over en bestrooi het met geraspte kaas (100 g).

3. Hartige hapjes bakken

Bak de bladerdeeghapjes in het midden van de oven in ongeveer 25 minuten gaar. Serveer koud of warm.

Over dit recept

Koopmans

Dit recept is van Koopmans

Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.

Meer bladerdeeghapjes recepten

Bladerdeeg-ster met knakworstjes
Makkelijk
4
25 min.
Feestelijke eindejaars borrelhapjes
Makkelijk
4
25 min.
Gemarineerde garnaal in bladerdeeg
Makkelijk
5
30 min.
Bladerdeeghapjes met gekruid gehakt
Makkelijk
3
20 min.
Hartige hapjes met geitenkaas en spek
Makkelijk
4
10 min.
 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.