Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Hartige hapjes met geitenkaas en spek

Verse borrelhapjes zijn natuurlijk het allerlekkerst. Je maakt ze gemakkelijk zelf als je bladerdeeg als basis neemt. Plakjes laten ontdooien, vulling maken en bakken! Met dit recept maak je 40 borrelhapjes.

Bereiden

10 min

Baktijd

40 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

40 stuks

Voorbereiden

Elektrisch 200°C / Hetelucht 180°C

  1. Stap 1

    • 1 pak Koopmans Bladerdeeg Roomboter

    Haal de bevroren deeglapjes van elkaar en verwijder de folie. Laat de deegplakjes 5 tot 10 minuten ontdooien.

  2. Stap 2

    Snijd de plakjes in vieren en leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Verwarm de oven voor.

Borrelhapjes maken

  1. Stap 3

    • 4 tomaat

    Kerf de tomaten in en leg ze 10 seconden in water. Verwijder de velletjes, snijd ze in partjes en verwijder de zaadlijsten. Snijd ze vervolgens in kleine stukjes.

  2. Stap 4

    • 2 lente-uitjes

    • 1 el olijfolie

    • Peper

    • Zout

    Hak de lente-uitjes fijn. Meng de stukjes tomaat met de lente-uitjes, olijfolie, peper en zout.

  3. Stap 5

    • 100 g geitenkaas (verbrokkeld)

    • 100 g geraspte kaas

    • Ei (losgeklopt)

    • 50 g spekreepjes

    • 1 el verse tijm

    Bestrijk de bladerdeegvierkantjes met ei. Leg op elk vierkantje een bergje tomaat, maar houd 1 cm van de zijkant vrij. Bestrooi de bladerdeegvierkantjes met tijm en beleg elke vierkantje met 10 spekreepjes. Brokkel hier de geitenkaas over en bestrooi het met geraspte kaas.

Hartige hapjes bakken

  1. Stap 6

    Bak de bladerdeeghapjes in het midden van de oven in ongeveer 25 minuten gaar. Serveer koud of warm.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.