Verse borrelhapjes zijn natuurlijk het allerlekkerst. Je maakt ze gemakkelijk zelf als je bladerdeeg als basis neemt. Plakjes laten ontdooien, vulling maken en bakken! Met dit recept maak je 40 borrelhapjes.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Haal de plakjes bevroren bladerdeeg (1 pak) van elkaar en verwijder de folie. Laat de deegplakjes 5 tot 10 minuten ontdooien.
Snijd de plakjes in vieren en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Verwarm de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 180°C).
Kerf de tomaten (4 stuks) in en leg ze 10 seconden in water. Verwijder de velletjes, snijd ze in partjes en verwijder de zaadlijsten. Snijd ze vervolgens in kleine stukjes.
Hak de lente-uitjes (2 stuks) fijn. Meng de stukjes tomaat met de lente-uitjes, olijfolie (1 el), peper en zout (snufje).
Bestrijk de bladerdeegvierkantjes met een losgeklopt ei (1 stuks). Leg op elk vierkantje een bergje tomaat, maar houd 1 cm van de zijkant vrij. Bestrooi de bladerdeegvierkantjes met tijm (1 el) en beleg elke vierkantje met 10 spekreepjes (50 g). Brokkel hier de verbrokkelde geitenkaas (100 g) over en bestrooi het met geraspte kaas (100 g).
Bak de bladerdeeghapjes in het midden van de oven in ongeveer 25 minuten gaar. Serveer koud of warm.
Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.