Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Bladerdeeghapjes met stoofvlees

Bladerdeeghapjes met stoofvlees

Dit recept is van: Danna

  1. Stoofvlees flapjes van danna
Item 1 of 1
Bladerdeeghapjes met stoofvlees
info
Benodigdheden
Stappen

Ben jij gek op stoofvlees? Dan is dit stoofvlees recept zeker de moeite waard! Zeer smaakvol stoofvlees maken is zo in een handomdraai gebeurd!

180 min.Bereidingstijd
20 min.Baktijd
Moeilijkheid
20Porties
BladerdeegHapjesHartige receptenBorrelhapjes

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (ongezouten roomboter)
    50 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  •  
    500 g
    Runderriblap
  •  
    1 Blik(ken)
    Tomatenpuree
  • Balsamico azijn
    50 ml
    Balsamico azijn
  • Bloem
    1 el (eetlepels)
    Bloem
  •  
    300 ml
    Rode wijn
  •  
    200 ml
    Runderbouillon

 

  • Verse tijm
    8 takje(s)
    Verse tijm
  • Koopmans Allesbinder
    1 el (eetlepels)
    Koopmans Allesbinder
  • Koopmans Hartige Taartdeeg
    2 pak(ken)
    Koopmans Hartige Taartdeeg
  • Ei
    1 null
    Ei
  •  
    Paprikapoeder
  •  
    Sesamzaad
  • Zout
    Zout

Keukenspullen

  • Kwastje
    Kwastje
    Bestel dit product online
  •  
    Stoofpan
  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Bakpapier
    Bakpapier

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Stoofvlees maken

Snij de riblappen (500 g) in grote dobbelstenen en bak ze aan in de roomboter (50 g). Voeg dan de tomatenpuree (1 blik) toe en bak een minuutje mee op klein vuur. Dan mag de bloem (1 el), wijn (300 ml) en aceto balsamico (50 ml) erbij. Laat dit even inkoken. Voeg de bouillon (200 ml) en de tijm (8 takjes) toe en laat dit zeker 3 uur op een zacht vuur (liefst op een sudderplaatje) pruttelen. Na 3 uur haal je de takjes tijm eruit en bind je het stoofpotje met de Allesbinder (1 el). Laat nu je stoofpotje goed afkoelen in een ondiepe schaal, dat gaat het snelst.

Azijn

De aceto ofwel azijn zorgt voor die extra malsheid van stoofvlees.

2. Bladerdeeghapjes maken

Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 180°C). Bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.

Leg de velletjes deeg voor hartige taart (2 pakken, uit de vriezer) op het werkblad. Schep een flinke eetlepel vulling op het plakje hartige taart deeg en maak de randen van het deeg nat met een kwastje en wat water. Vouw de flapjes dicht en druk de randen aan met een vork. Bestrijk de bovenkant met wat losgeklopt ei en garneer met zeezout, sesamzaad of paprikapoeder.

3. Flapjes Bakken

Bak de flapjes in ongeveer 20-25 minuten goudbruin in het midden van de oven.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.