🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Shop Recepten

Shop

Naar de shop Profiel Winkelwagen

Meer van bakken.nl

Recepten Bak & spaar shop
Brood Brownies
Cake
Bananenbrood Cupcakes Kruidcake Kwarkcake Stroopwafelcake
Hartig
Borrelhapjes Bladerdeeg Hartige taart
Koekjes
No Bake
Kwarktaart MonChoutaart
Pannenkoeken
American Pancakes
Taart
Appeltaart Cheesecake Chocoladetaart Kwarktaart Lemon Meringue Mini taartjes MonChoutaart
Toetjes
Thema's
Sinterklaas Kerst Bakken met kinderen Kindertraktaties Oud & Nieuw Rainbow Unicorn Verjaardag Valentijn Pasen Moederdag Halloween
Recepten
Bladerdeeghapjes met stoofvlees

Bladerdeeghapjes met stoofvlees

Dit recept is van: Danna

Stoofvlees flapjes van danna

Bladerdeeghapjes met stoofvlees

Info Benodigdheden Stappen

Ben jij gek op stoofvlees? Dan is dit stoofvlees recept zeker de moeite waard! Zeer smaakvol stoofvlees maken is zo in een handomdraai gebeurd!

180 min. Bereidingstijd
20 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
20 Porties
Bladerdeeg Hapjes Hartig
Log in om je favoriete recepten te bewaren

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (ongezouten roomboter)
    50 g (gram)
    Boter (ongezouten roomboter)
  •  
    500 g (gram)
    Runderriblap
  •  
    1 Blik(ken)
    Tomatenpuree
  • Balsamico azijn
    50 g (gram)
    Balsamico azijn
  • Bloem
    1 el (eetlepels)
    Bloem
    Bekijk in de shop
  •  
    300 g (gram)
    Rode wijn
  •  
    200 g (gram)
    Runderbouillon

 

  •  
    8 Takje(s)
    Verse tijm
  • Koopmans Allesbinder
    1 el (eetlepels)
    Koopmans Allesbinder
  • Koopmans Hartige Taartdeeg
    2 Gram
    Koopmans Hartige Taartdeeg
  • Ei
    1
    Ei
  •  
    Paprikapoeder
  •  
    Sesamzaad
  • Zout
    Zout

Keukenspullen

  • Kwastje
    Kwastje
    Bekijk in de shop
  •  
    Stoofpan
  • Bakplaat
    Bakplaat
    Bekijk in de shop
  • Bakpapier
    Bakpapier

Stappen

1. Stoofvlees maken

Snij de riblappen (500 g) in grote dobbelstenen en bak ze aan in de roomboter (50 g). Voeg dan de tomatenpuree (1 blik) toe en bak een minuutje mee op klein vuur. Dan mag de bloem (1 el), wijn (300 ml) en aceto balsamico (50 ml) erbij. Laat dit even inkoken. Voeg de bouillon (200 ml) en de tijm (8 takjes) toe en laat dit zeker 3 uur op een zacht vuur (liefst op een sudderplaatje) pruttelen. Na 3 uur haal je de takjes tijm eruit en bind je het stoofpotje met de Allesbinder (1 el). Laat nu je stoofpotje goed afkoelen in een ondiepe schaal, dat gaat het snelst.

Azijn

De aceto ofwel azijn zorgt voor die extra malsheid van stoofvlees.

2. Bladerdeeghapjes maken

Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 180°C). Bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.

Leg de velletjes deeg voor hartige taart (2 pakken, uit de vriezer) op het werkblad. Schep een flinke eetlepel vulling op het plakje hartige taart deeg en maak de randen van het deeg nat met een kwastje en wat water. Vouw de flapjes dicht en druk de randen aan met een vork. Bestrijk de bovenkant met wat losgeklopt ei en garneer met zeezout, sesamzaad of paprikapoeder.

3. Flapjes Bakken

Bak de flapjes in ongeveer 20-25 minuten goudbruin in het midden van de oven.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

 

 

Voor 23:00 besteld? Dezelfde werkdag op de bus.

 

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

WhatsApp

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2021 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.