Ben jij gek op stoofvlees? Dan is dit stoofvlees recept zeker de moeite waard! Zeer smaakvol stoofvlees maken is zo in een handomdraai gebeurd!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Snij de riblappen (500 g) in grote dobbelstenen en bak ze aan in de roomboter (50 g). Voeg dan de tomatenpuree (1 blik) toe en bak een minuutje mee op klein vuur. Dan mag de bloem (1 el), wijn (300 ml) en aceto balsamico (50 ml) erbij. Laat dit even inkoken. Voeg de bouillon (200 ml) en de tijm (8 takjes) toe en laat dit zeker 3 uur op een zacht vuur (liefst op een sudderplaatje) pruttelen. Na 3 uur haal je de takjes tijm eruit en bind je het stoofpotje met de Allesbinder (1 el). Laat nu je stoofpotje goed afkoelen in een ondiepe schaal, dat gaat het snelst.
De aceto ofwel azijn zorgt voor die extra malsheid van stoofvlees.
Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 180°C). Bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
Leg de velletjes deeg voor hartige taart (2 pakken, uit de vriezer) op het werkblad. Schep een flinke eetlepel vulling op het plakje hartige taart deeg en maak de randen van het deeg nat met een kwastje en wat water. Vouw de flapjes dicht en druk de randen aan met een vork. Bestrijk de bovenkant met wat losgeklopt ei en garneer met zeezout, sesamzaad of paprikapoeder.
Bak de flapjes in ongeveer 20-25 minuten goudbruin in het midden van de oven.