Danna

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Bladerdeeghapjes met stoofvlees

Ben jij gek op stoofvlees? Dan is dit stoofvlees recept zeker de moeite waard! Zeer smaakvol stoofvlees maken is zo in een handomdraai gebeurd!

Bereiden

180 min

Baktijd

20 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

20 stuks

Stoofvlees maken

  1. Stap 1

    • 50 g roomboter

    • 500 g runderriblap

    Snij de riblappen in grote dobbelstenen en bak ze aan in de roomboter.

  2. Stap 2

    • 1 blik tomatenpuree

    Voeg dan de tomatenpuree toe en bak een minuutje mee op klein vuur.

  3. Stap 3

    • 50 ml aceto (balsamico)

    • 1 el bloem

    • 300 ml wijn (rood)

    Dan mag de bloem, wijn en aceto erbij. Laat dit even inkoken. 

    Aceto

    De aceto ofwel azijn zorgt voor die extra malsigheid van stoofvlees.

  4. Stap 4

    • 200 ml runderbouilon (gemaakt van 1 blokje)

    • 8 takjes verse tijm

    Voeg de bouillon en de tijm toe en laat dit zeker 3 uur op een zacht vuur (liefst op een sudderplaatje) pruttelen.

  5. Stap 5

    • 1 el Koopmans Allesbinder

    Na 3 uur haal je de takjes tijm eruit en bind je het stoofpotje met de Allesbinder.

  6. Stap 6

    Laat nu je stoofpotje goed afkoelen in een ondiepe schaal, dat gaat het snelst.

Bladerdeeghapjes maken

Elektrisch 200°C / Hetelucht 180°C

  1. Stap 7

    Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor. Bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.

  2. Stap 8

    • 2 pakken Koopmans Hartige Taartdeeg (uit de vriezer)

    Leg de velletjes deeg voor hartige taart op het werkblad.

  3. Stap 9

    Schep een flinke eetlepel vulling op het plakje hartige taart deeg en maak de randen van het deeg nat met een kwastje en wat water.

  4. Stap 10

    Vouw de flapjes dicht en druk de randen aan met een vork.

  5. Stap 11

    • 1 ei

    • Paprikapoeder (naar smaak)

    • Sesamzaad (naar smaak)

    • Zout

    Bestrijk de bovenkant met wat losgeklopt ei en garner met zeezout, sesamzaad of paprikapoeder.

Flapjes Bakken

  1. Stap 12

    Bak de flapjes in ongeveer 20-25 minuten goudbruin in het midden van de oven.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.