📦 Let op: Door grote drukte bij PostNL kan je bestelling een dagje later aankomen.

Shop Recepten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Shop

Naar de shop Profiel Winkelwagen

Meer van bakken.nl

Recepten Bak & spaar shop
Brood Brownies
Cake
Bananenbrood Cupcakes Kruidcake Kwarkcake Stroopwafelcake
Hartig
Borrelhapjes Bladerdeeg Hartige taart
Koekjes
No Bake
Kwarktaart MonChoutaart
Pannenkoeken
American Pancakes
Taart
Appeltaart Cheesecake Chocoladetaart Kwarktaart Lemon Meringue Mini taartjes MonChoutaart
Toetjes
Thema's
Valentijn Pasen Bakken met kinderen Rainbow Unicorn Kindertraktaties Moederdag Verjaardag Sinterklaas Oud & Nieuw Halloween Kerst
Tips & Tricks
Recepten
Kaasfondue in brood

Kaasfondue in brood

Dit recept is van: Koopmans

Koopmans Brood - Kaasfondue
Kaasfondue in brood
Info Benodigdheden Stappen

Dit gezellige kaasfondue in zelfgebakken brood is heerlijk om in te dippen, de borrel of gewoon omdat het heel erg lekker is!

65 min. Bereidingstijd
25 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
4 Porties
Kaas Brood Hartig Hapjes Brunch
Log in om je favoriete recepten te bewaren

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (ongezouten roomboter)
    20 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Koopmans Volkorenbrood
    1 Pak
    Koopmans Volkorenbrood
  • Water (handwarm)
    300 ml
    Water (handwarm)
  •  
    1
    Paprika (geel)
  • Knoflook
    1 Teentje(s)
    Knoflook
  •  
    5 stuks
    Komkommer
  •  
    1 handje(s)
    Peterselie

 

  • Paprika (rood)
    1
    Paprika (rood)
  • Kleine wortel
    1
    Kleine wortel
  •  
    250 ml
    Appelsap
  •  
    200 g
    Geraspte (belegen) kaas
  • Koopmans Maizena
    1 el (eetlepels)
    Koopmans Maizena
  • Water
    20 ml
    Water

Keukenspullen

  • Bakplaat
    Bakplaat
    Productdetails
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Mengkom
    Mengkom
    Productdetails
    ${ error }
    € 11,99
  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken
    Productdetails
    ${ error }
    € 49,00

Stappen

1. Volkoren brooddeeg maken

Doe het handwarme water (300 ml) en boter (20 g) of margarine in een beslagkom en voeg de broodmix toe (1 pak Koopmans Volkorenbrood). Houd 1 afgestreken eetlepel van de mix achter voor decoratie.

Meng het geheel met de mixer met deeghaken op de 2de stand door elkaar en kneed het daarna op de hoogste stand in 2 minuten tot een egaal deeg.

Laat het brooddeeg in de kom. afgedekt met een dubbelgevouwen theedoek. 10 minuten rijzen bij kamertemperatuur.

Bekleed de bakplaat met bakpapier. Kneed het deeg met de mixer op de hoogste stand in 30 seconden goed door.

Stort het deeg met behulp van een spatel op de bakplaat (druk het niet plat). Strooi de afgestreken eetlepel mix over het deeg zodat overal bloem zit. Leg de dubbelgevouwen theedoek over het deeg en laat het deeg 45 minuten narijzen.

2. Volkoren brood bakken

Verwarm ondertussen de oven voor (elektrisch 220°C / hetelucht 200°C). Haal de theedoek voorzichtig van het deeg, plaats de bakplaat iets onder het midden van de oven.

Bak het brood in circa ongeveer 25 minuten gaar. Haal het brood na het bakken direct van de bakplaat en laat het brood op een rooster afkoelen.

3. Kaasfondue maken

Snijd de paprika's, wortel en komkommer in gelijke repen en hak voor de garnering de peterselie (1 handje) fijn.

Pel en plet het teentje knoflook en smeer de binnenkant van een pan ermee in.

Verwarm de appelsap (250 ml) in de pan en meng de maizena (1 el) in een glas met een scheutje water (20 ml). Voeg het maizena-papje toe en volg met de geraspte kaas (200 g). Verwarm het mengsel al roerende tot alle kaas gesmolten is.

Snijd vervolgens de kap van het rustieke volkorenbrood en hol het brood uit. Bewaar de inhoud van het brood om het vervolgens in de kaasfondue te kunnen dippen.

Vul het brood met de kaasfondue, garneer met de peterselie en serveer met de gesneden groenten.

Witte wijn

Vervang eventueel de appelsap door een gelijke hoeveelheid droge witte wijn.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

 

 

Voor 23:00 besteld? Dezelfde werkdag op de bus.

 

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

WhatsApp

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2021 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.