Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Kaasfondue in brood

Kaasfondue in brood

Dit recept is van: Koopmans

  1. Koopmans Brood - Kaasfondue
Item 1 of 1
Kaasfondue in brood
info
Benodigdheden
Stappen

Dit gezellige kaasfondue in zelfgebakken brood is heerlijk om in te dippen, de borrel of gewoon omdat het heel erg lekker is!

65 min.Bereidingstijd
25 min.Baktijd
Moeilijkheid
4Porties
KaasBroodHartige receptenHapjesBrunchBorrelhapjes

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (ongezouten roomboter)
    20 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Koopmans Volkorenbrood
    1 Pak
    Koopmans Volkorenbrood
  • Water (handwarm)
    300 ml
    Water (handwarm)
  •  
    1 null
    Paprika (geel)
  • Knoflook
    1 Teentje(s)
    Knoflook
  •  
    5 Stuk(s)
    Komkommer
  •  
    1 handje(s)
    Peterselie

 

  • Paprika (rood)
    1 null
    Paprika (rood)
  • Kleine wortel
    1 null
    Kleine wortel
  • Appelsap
    250 ml
    Appelsap
  •  
    200 g
    Geraspte (belegen) kaas
  • Maizena (bijv. Koopmans)
    1 el (eetlepels)
    Maizena (bijv. Koopmans)
  • Water
    20 ml
    Water

Keukenspullen

  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Volkoren brooddeeg maken

Doe het handwarme water (300 ml) en boter (20 g) of margarine in een beslagkom en voeg de broodmix toe (1 pak Koopmans Volkorenbrood). Houd 1 afgestreken eetlepel van de mix achter voor decoratie.

Meng het geheel met de mixer met deeghaken op de 2de stand door elkaar en kneed het daarna op de hoogste stand in 2 minuten tot een egaal deeg.

Laat het brooddeeg in de kom. afgedekt met een dubbelgevouwen theedoek. 10 minuten rijzen bij kamertemperatuur.

Bekleed de bakplaat met bakpapier. Kneed het deeg met de mixer op de hoogste stand in 30 seconden goed door.

Stort het deeg met behulp van een spatel op de bakplaat (druk het niet plat). Strooi de afgestreken eetlepel mix over het deeg zodat overal bloem zit. Leg de dubbelgevouwen theedoek over het deeg en laat het deeg 45 minuten narijzen.

2. Volkoren brood bakken

Verwarm ondertussen de oven voor (elektrisch 220°C / hetelucht 200°C). Haal de theedoek voorzichtig van het deeg, plaats de bakplaat iets onder het midden van de oven.

Bak het brood in circa ongeveer 25 minuten gaar. Haal het brood na het bakken direct van de bakplaat en laat het brood op een rooster afkoelen.

3. Kaasfondue maken

Snijd de paprika's, wortel en komkommer in gelijke repen en hak voor de garnering de peterselie (1 handje) fijn.

Pel en plet het teentje knoflook en smeer de binnenkant van een pan ermee in.

Verwarm de appelsap (250 ml) in de pan en meng de maizena (1 el) in een glas met een scheutje water (20 ml). Voeg het maizena-papje toe en volg met de geraspte kaas (200 g). Verwarm het mengsel al roerende tot alle kaas gesmolten is.

Snijd vervolgens de kap van het rustieke volkorenbrood en hol het brood uit. Bewaar de inhoud van het brood om het vervolgens in de kaasfondue te kunnen dippen.

Vul het brood met de kaasfondue, garneer met de peterselie en serveer met de gesneden groenten.

Witte wijn

Vervang eventueel de appelsap door een gelijke hoeveelheid droge witte wijn.

Over dit recept

Koopmans

Dit recept is van Koopmans

Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.