Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Kaasfondue in brood

Dit gezellige kaasfondue in zelfgebakken brood is heerlijk om in te dippen, de borrel of gewoon omdat het heel erg lekker is!

Bereiden

65 min

Baktijd

25 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

4 porties

Volkoren brooddeeg maken

  1. Stap 1

    • 20 g boter (of olie)

    • 1 pak Koopmans Volkorenbrood

    • 300 ml water (handwarm)

    Houd 1 afgestreken eetlepel van de mix achter voor decoratie. Doe het handwarme water en boter of margarine in een beslagkom voeg de broodmix toe.

  2. Stap 2

    Meng het geheel met de mixer met deeghaken op de 2e stand door elkaar een kneed het daarna op de hoogste stand in 2 minuten tot een egaal deeg.

  3. Stap 3

    Laat het brooddeeg in de kom. afgedekt met een dubbelgevouwen theedoek. 10 minuten rijzen bij kamertemperatuur.

  4. Stap 4

    Bekleed de bakplaat met bakpapier. Kneed het deeg met de mixer op de hoogste stand in 30 seconden goed door.

  5. Stap 5

    Stort het deeg met behulp van een spatel op de bakplaat (druk het niet plat). Strooi de afgestreken eetlepel mix over het deeg zodat overal bloem zit. Leg de dubbelgevouwen theedoek over het deeg en laat het deeg 45 minuten narijzen.

Volkoren brood bakken

Elektrisch 220°C / Hetelucht 200°C

  1. Stap 6

    Verwarm ondertussen de oven voor. Haal de theedoek voorzichtig van het deeg, plaats de bakplaat iets onder het midden van de oven.

  2. Stap 7

    Bak het brood in circa ongeveer 25 minuten gaar. Haal het brood na het bakken direct van de bakplaat en laat het brood op een rooster afkoelen.

Kaasfondue maken

  1. Stap 8

    • 1 paprika (geel)

    • 1 knoflook (1 teentje)

    • 0.5 stuks Komkommer

    • 1 handje peterselie (garnering)

    • 1 paprika (rood)

    • 1 wortel

    Snijd de groenten in gelijke repen en hak voor de garnering de peterselie fijn.

  2. Stap 9

    Pel en plet het teentje knoflook en smeer de binnenkant van een pan ermee in.

  3. Stap 10

    • 250 ml appelsap (of droge witte wijn)

    • 200 g geraspte kaas (belegen)

    • 1 el Koopmans Maizena

    • 20 ml water

    Verwarm de witte wijn of de appelsap in de pan en meng de maizena in een glas met een scheutje water. Voeg het maizena-papje toe en volg met de geraspte kaas. Verwarm het mengsel al roerende tot alle kaas gesmolten is.

  4. Stap 11

    Snijd vervolgens de kap van het rustieke volkorenbrood en hol het brood uit. Bewaar de inhoud van het brood om het vervolgens in de kaasfondue te kunnen dippen.

  5. Stap 12

    Vul het brood met de kaasfondue, garneer met de peterselie en serveer met de gesneden groenten.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.