🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Kaasfondue in brood

Kaasfondue in brood

Dit recept is van: Koopmans

Koopmans Brood - Kaasfondue
Kaasfondue in brood
Info Benodigdheden Stappen

Dit gezellige kaasfondue in zelfgebakken brood is heerlijk om in te dippen, de borrel of gewoon omdat het heel erg lekker is!

65 min. Bereidingstijd
25 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
4 Porties
Kaas Brood Hartige recepten Hapjes Brunch Borrelhapjes
3
1 beoordeling Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (ongezouten roomboter)
    20 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Koopmans Volkorenbrood
    1 Pak
    Koopmans Volkorenbrood
  • Water (handwarm)
    300 ml
    Water (handwarm)
  •  
    1
    Paprika (geel)
  • Knoflook
    1 Teentje(s)
    Knoflook
  •  
    5 Stuk(s)
    Komkommer
  •  
    1 handje(s)
    Peterselie

 

  • Paprika (rood)
    1
    Paprika (rood)
  • Kleine wortel
    1
    Kleine wortel
  • Appelsap
    250 ml
    Appelsap
  •  
    200 g
    Geraspte (belegen) kaas
  • Maizena (bijv. Koopmans)
    1 el (eetlepels)
    Maizena (bijv. Koopmans)
  • Water
    20 ml
    Water

Keukenspullen

  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken
    Productdetails

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Volkoren brooddeeg maken

Doe het handwarme water (300 ml) en boter (20 g) of margarine in een beslagkom en voeg de broodmix toe (1 pak Koopmans Volkorenbrood). Houd 1 afgestreken eetlepel van de mix achter voor decoratie.

Meng het geheel met de mixer met deeghaken op de 2de stand door elkaar en kneed het daarna op de hoogste stand in 2 minuten tot een egaal deeg.

Laat het brooddeeg in de kom. afgedekt met een dubbelgevouwen theedoek. 10 minuten rijzen bij kamertemperatuur.

Bekleed de bakplaat met bakpapier. Kneed het deeg met de mixer op de hoogste stand in 30 seconden goed door.

Stort het deeg met behulp van een spatel op de bakplaat (druk het niet plat). Strooi de afgestreken eetlepel mix over het deeg zodat overal bloem zit. Leg de dubbelgevouwen theedoek over het deeg en laat het deeg 45 minuten narijzen.

2. Volkoren brood bakken

Verwarm ondertussen de oven voor (elektrisch 220°C / hetelucht 200°C). Haal de theedoek voorzichtig van het deeg, plaats de bakplaat iets onder het midden van de oven.

Bak het brood in circa ongeveer 25 minuten gaar. Haal het brood na het bakken direct van de bakplaat en laat het brood op een rooster afkoelen.

3. Kaasfondue maken

Snijd de paprika's, wortel en komkommer in gelijke repen en hak voor de garnering de peterselie (1 handje) fijn.

Pel en plet het teentje knoflook en smeer de binnenkant van een pan ermee in.

Verwarm de appelsap (250 ml) in de pan en meng de maizena (1 el) in een glas met een scheutje water (20 ml). Voeg het maizena-papje toe en volg met de geraspte kaas (200 g). Verwarm het mengsel al roerende tot alle kaas gesmolten is.

Snijd vervolgens de kap van het rustieke volkorenbrood en hol het brood uit. Bewaar de inhoud van het brood om het vervolgens in de kaasfondue te kunnen dippen.

Vul het brood met de kaasfondue, garneer met de peterselie en serveer met de gesneden groenten.

Witte wijn

Vervang eventueel de appelsap door een gelijke hoeveelheid droge witte wijn.

Over dit recept

Koopmans

Dit recept is van Koopmans

Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.