Dit gezellige kaasfondue in zelfgebakken brood is heerlijk om in te dippen, de borrel of gewoon omdat het heel erg lekker is!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Doe het handwarme water (300 ml) en boter (20 g) of margarine in een beslagkom en voeg de broodmix toe (1 pak Koopmans Volkorenbrood). Houd 1 afgestreken eetlepel van de mix achter voor decoratie.
Meng het geheel met de mixer met deeghaken op de 2de stand door elkaar en kneed het daarna op de hoogste stand in 2 minuten tot een egaal deeg.
Laat het brooddeeg in de kom. afgedekt met een dubbelgevouwen theedoek. 10 minuten rijzen bij kamertemperatuur.
Bekleed de bakplaat met bakpapier. Kneed het deeg met de mixer op de hoogste stand in 30 seconden goed door.
Stort het deeg met behulp van een spatel op de bakplaat (druk het niet plat). Strooi de afgestreken eetlepel mix over het deeg zodat overal bloem zit. Leg de dubbelgevouwen theedoek over het deeg en laat het deeg 45 minuten narijzen.
Verwarm ondertussen de oven voor (elektrisch 220°C / hetelucht 200°C). Haal de theedoek voorzichtig van het deeg, plaats de bakplaat iets onder het midden van de oven.
Bak het brood in circa ongeveer 25 minuten gaar. Haal het brood na het bakken direct van de bakplaat en laat het brood op een rooster afkoelen.
Snijd de paprika's, wortel en komkommer in gelijke repen en hak voor de garnering de peterselie (1 handje) fijn.
Pel en plet het teentje knoflook en smeer de binnenkant van een pan ermee in.
Verwarm de appelsap (250 ml) in de pan en meng de maizena (1 el) in een glas met een scheutje water (20 ml). Voeg het maizena-papje toe en volg met de geraspte kaas (200 g). Verwarm het mengsel al roerende tot alle kaas gesmolten is.
Snijd vervolgens de kap van het rustieke volkorenbrood en hol het brood uit. Bewaar de inhoud van het brood om het vervolgens in de kaasfondue te kunnen dippen.
Vul het brood met de kaasfondue, garneer met de peterselie en serveer met de gesneden groenten.
Vervang eventueel de appelsap door een gelijke hoeveelheid droge witte wijn.
Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.