Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Borrelhapjes met peer, gorgonzola en honing

Borrelhapjes met peer, gorgonzola en honing

Dit recept is van: Koopmans

  1. borrelhapjes met peer en gorgonzola W
Item 1 of 1
Borrelhapjes met peer, gorgonzola en honing
info
Benodigdheden
Stappen

Even snel een heerlijk borrelhapje maken. Deze maak je met peer, gorgonzola en honing. Je kunt ook kiezen voor een andere kaas: peer is ook heel lekker met brie.

15 min.Bereidingstijd
16 min.Baktijd
Moeilijkheid
30Porties
Hartige receptenOud & NieuwBladerdeegPeerGorgonzolaHoningBorrelhapjesThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bladerdeeg Roomboter (Koopmans)
    1 Pak
    Bladerdeeg Roomboter (Koopmans)
  • Peer
    3 Stuk(s)
    Peer
  • Gorgonzola
    100 g
    Gorgonzola
  • Dr. Oetker Hazelnoten
    50 g
    Dr. Oetker Hazelnoten

 

  • Honing
    4 el (eetlepels)
    Honing
  • Verse tijm
    3 takje(s)
    Verse tijm
  • Ei (losgeklopt)
    1 Stuk(s)
    Ei (losgeklopt)

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Bakplaat
    Bakplaat

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 180°C). Bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Borrelhapjes maken

Snijd de plakjes bladerdeeg uit het pak Koopmans Bladerdeeg Roomboter doormidden. Vervolgens snijd je deze beiden helften overdwars, zodat je vier langwerpige driehoekjes krijgt. Was de peren (3 stuks), halveer ze over de lengte, verwijder het klokhuis en snijd ze vervolgens in dunne plakjes. Hak de Dr. Oetker Hazelnoten (50 g) grof, rits de blaadjes van de takjes verse tijm (3 stuks) en meng beiden met de honing (4 el). Verkruimel de gorgonzola (100 g). Smeer elk driehoekje in met het honingmengsel, 1 à 2 plakjes peer en een beetje gorgonzola. Rol de driehoekjes op tot croissantjes.

3. Borrelhapjes bakken

Bestrijk de borrelhapjes met losgeklopt ei (1 stuk) en verdeel ze over de bakplaat. Plaats de bakplaat 16 tot 18 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Serveer de bladerdeeg borrelhapjes met peer, blauwe gorgonzola kaas en honing op een chique bord.

Over dit recept

Koopmans

Dit recept is van Koopmans

Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.