Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Borrelhapjes met peer, gorgonzola en honing

Even snel een heerlijk borrelhapje maken. Deze maak je met peer, gorgonzola en honing. Je kunt ook kiezen voor een andere kaas: peer is ook heel lekker met brie.

Bereiden

15 min

Baktijd

16 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

30 stuks

Voorbereiden

Elektrisch 200°C / Hetelucht 180°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Borrelhapjes maken

  1. Stap 2

    • 1 pak Koopmans Bladerdeeg Roomboter

    Snijd de plakjes bladerdeeg doormidden. Vervolgens snijd je deze beiden helften overdwars, zodat je vier langwerpige driehoekjes krijgt.

  2. Stap 3

    • 3 peren

    Was de peren, halveer ze over de lengte, verwijder het klokhuis en snijd ze vervolgens in dunne plakjes.

  3. Stap 4

    • 100 g gorgonzola

    • 50 g Dr. Oetker Hazelnoten

    • 4 el honing

    • 3 takjes verse tijm

    Hak de hazelnoten grof, rits de blaadjes tijm van de takjes en meng beiden met de honing. Verkruimel de gorgonzola.

    Ook lekker

    Gorgonzola heeft een uitgesproken smaak. Wil je liever een toegankelijkere smaak, kies voor brie.

  4. Stap 5

    Smeer elk driehoekje in met het honingmengsel, 1 á 2 plakjes peer en een beetje gorgonzola. Rol de driehoekjes op tot croissantjes.

Borrelhapjes bakken

  1. Stap 6

    • 1 ei (losgeklopt)

    Bestrijk de borrelhapjes met ei en verdeel ze over de bakplaat. Plaats de bakplaat 16 tot 18 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Serveer de bladerdeeg borrelhapjes met peer, blauwe gorgonzola kaas en honing op een chique bord.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.