Even snel een heerlijk borrelhapje maken. Deze maak je met peer, gorgonzola en honing. Je kunt ook kiezen voor een andere kaas: peer is ook heel lekker met brie.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 180°C). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Snijd de plakjes bladerdeeg uit het pak Koopmans Bladerdeeg Roomboter doormidden. Vervolgens snijd je deze beiden helften overdwars, zodat je vier langwerpige driehoekjes krijgt. Was de peren (3 stuks), halveer ze over de lengte, verwijder het klokhuis en snijd ze vervolgens in dunne plakjes. Hak de Dr. Oetker Hazelnoten (50 g) grof, rits de blaadjes van de takjes verse tijm (3 stuks) en meng beiden met de honing (4 el). Verkruimel de gorgonzola (100 g). Smeer elk driehoekje in met het honingmengsel, 1 à 2 plakjes peer en een beetje gorgonzola. Rol de driehoekjes op tot croissantjes.
Bestrijk de borrelhapjes met losgeklopt ei (1 stuk) en verdeel ze over de bakplaat. Plaats de bakplaat 16 tot 18 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Serveer de bladerdeeg borrelhapjes met peer, blauwe gorgonzola kaas en honing op een chique bord.
Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.