🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Bladerdeeg pakketje met pompoen, geitenkaas en tijm

Bladerdeeg pakketje met pompoen, geitenkaas en tijm

Dit recept is van: Bakken.nl team

Bladerdeeg pakketje pompoen geitenkaas tijm
Bladerdeeg pakketje met pompoen, geitenkaas en tijm
Info Benodigdheden Stappen

Vlecht met bladerdeeg een fraai hartig hapje, feestelijk gevuld met onder andere pompoen, geitenkaas en tijm. Heerlijk voor bij de bubbels!

25 min. Bereidingstijd
25 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
Hapjes Hartige recepten Oud & Nieuw Geitenkaas Tijm Winter Borrelhapjes Pompoen Thema recepten
5
1 beoordeling Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  •  
    400 g
    Pompoenstukje
  • Olijfolie
    160 ml
    Olijfolie
  • Verse tijm
    5 takje(s)
    Verse tijm
  • Bladerdeeg Roomboter (Koopmans)
    1 Pak
    Bladerdeeg Roomboter (Koopmans)
  • Rode ui
    1
    Rode ui

 

  • Pecannoten
    1 handje(s)
    Pecannoten
  • Peper
    1 snufje(s)
    Peper
  • Zout
    1 snufje(s)
    Zout
  • Geitenkaas (zacht)
    125 g
    Geitenkaas (zacht)
  • Ei
    1
    Ei

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Bakplaat
    Bakplaat

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 180°C) en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Vulling bereiden

Verdeel de pompoenstukjes (400 g) over de bakplaat. Besprenkel met wat olijfolie en leg tijm (3 takjes) op de pompoen. Rooster de pompoen 15 tot 20 minuten in de oven. Laat de vulling hierna eerst afkoelen. Ondertussen ontdooi je het bladerdeeg (1 pak). Leg hiervoor de velletjes bladerdeeg met de folie naar boven op een werkblad. Verwijder vervolgens de folie. Meng de pompoen met de rode ui (1 ui, gesnipperd) en de pecannoten (1 handje) en breng de vulling eventueel verder op smaak met wat peper en zout.

Liever zelf bladerdeeg maken?

In het artikel 'Zelf bladerdeeg maken' leggen wij je uit hoe je dit doet.

3. Vlechten en bakken

Snijd de bladerdeegvellen aan de linker- en rechterkant vijf keer 3,5 cm in, zodat er strookjes ontstaan om mee te vlechten. Vul de bladerdeegvellen met een grote lepel van het pompoenmengsel en verdeel hier wat gebrokkelde zachte geitenkaas (125 g) over. Vlecht vervolgens de stroken om en om naar binnen, van boven schuin naar beneden, zodat de vulling ingepakt is.

Plaats de pakketjes op de bakplaat. Kluts een ei los en bestrijk hiermee de bladerdeegpakketjes. Rits de tijm van de overige twee takjes en verdeel over de pakketjes.

Plaats 15 tot 20 minuten in het midden van de oven, tot de pakketjes mooi goudbruin gekleurd zijn.

Bladerdeeg bewaren

Wil je meer weten over het bewaren van bladerdeeg? In ons artikel 'Bladerdeeg opnieuw invriezen' vind je alles wat je moet weten.

Over dit recept

Bakken.nl team

Dit recept is van Bakken.nl team

De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.

Meer recepten met pompoen

Pompoen meringue taart
Erg moeilijk
-
90 min.
Vegan cheesecake met pompoen
Moeilijk
4
30 min.
Bladerdeeg pakketje met pompoen, geitenkaas en tijm
Makkelijk
5
25 min.
Glutenvrije pompoentaart
Moeilijk
-
30 min.
 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.