Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Bladerdeeg pakketje met pompoen, geitenkaas en tijm

Vlecht met bladerdeeg een fraai hartig hapje, feestelijk gevuld met onder andere pompoen, geitenkaas en tijm. Heerlijk voor bij de bubbels!

Bereiden

25 min

Baktijd

18 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

10 stuks

Voorbereiden

Elektrisch 200°C / Hetelucht 180°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Vulling bereiden

  1. Stap 2

    • 400 g pompoenstukjes

    • Scheutje olijfolie

    • 3 takjes tijm

    Verdeel de pompoenstukjes over de bakplaat. Besprenkel met wat olijfolie en leg 3 takjes tijm op de pompoen. Rooster de pompoen 15 tot 20 minuten in de oven.

  2. Stap 3

    • 1 pak Koopmans Bladerdeeg Roomboter

    Laat de vulling hierna eerst afkoelen. Ondertussen ontdooi je het bladerdeeg. Leg de velletjes bladerdeeg met de folie naar boven op een werkblad. Verwijder vervolgens de folie.

  3. Stap 4

    • 1 rode ui (gesnipperd)

    • Handje pecannoten

    • Snufje peper

    • Snufje zout

    Meng de pompoen met de rode ui en de pecannoten en breng de vulling eventueel verder op smaak met wat peper en zout.

Vlechten en bakken

  1. Stap 5

    Snijd de bladerdeegvellen aan de linker- en rechterkant vijf keer 3,5 cm in zodat er strookjes ontstaan om mee te vlechten.

  2. Stap 6

    • 125 g geitenkaas (zachte)

    Vul de bladerdeegvellen met een grote lepel van het pompoenmengsel en verdeel hier wat gebrokkelde zachte geitenkaas over. Vlecht vervolgens de stroken om en om naar binnen, van boven schuin naar beneden, zodat de vulling ingepakt is.

  3. Stap 7

    • 1 ei

    • 2 takjes tijm

    Plaats de pakketjes op de bakplaat. Kluts een ei los en bestrijk hiermee de bladerdeegpakketjes. Rits de tijm van de overige takjes en verdeel over de pakketjes. Plaats 15 tot 20 minuten in het midden van de oven, tot de pakketjes mooi goudbruin gekleurd zijn.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.