Vlecht met bladerdeeg een fraai hartig hapje, feestelijk gevuld met onder andere pompoen, geitenkaas en tijm. Heerlijk voor bij de bubbels!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 180°C) en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Verdeel de pompoenstukjes (400 g) over de bakplaat. Besprenkel met wat olijfolie en leg tijm (3 takjes) op de pompoen. Rooster de pompoen 15 tot 20 minuten in de oven. Laat de vulling hierna eerst afkoelen. Ondertussen ontdooi je het bladerdeeg (1 pak). Leg hiervoor de velletjes bladerdeeg met de folie naar boven op een werkblad. Verwijder vervolgens de folie. Meng de pompoen met de rode ui (1 ui, gesnipperd) en de pecannoten (1 handje) en breng de vulling eventueel verder op smaak met wat peper en zout.
In het artikel 'Zelf bladerdeeg maken' leggen wij je uit hoe je dit doet.
Snijd de bladerdeegvellen aan de linker- en rechterkant vijf keer 3,5 cm in, zodat er strookjes ontstaan om mee te vlechten. Vul de bladerdeegvellen met een grote lepel van het pompoenmengsel en verdeel hier wat gebrokkelde zachte geitenkaas (125 g) over. Vlecht vervolgens de stroken om en om naar binnen, van boven schuin naar beneden, zodat de vulling ingepakt is.
Plaats de pakketjes op de bakplaat. Kluts een ei los en bestrijk hiermee de bladerdeegpakketjes. Rits de tijm van de overige twee takjes en verdeel over de pakketjes.
Plaats 15 tot 20 minuten in het midden van de oven, tot de pakketjes mooi goudbruin gekleurd zijn.
Wil je meer weten over het bewaren van bladerdeeg? In ons artikel 'Bladerdeeg opnieuw invriezen' vind je alles wat je moet weten.
De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.