Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Bladerdeeg pakketje met pompoen, geitenkaas en tijm

Bladerdeeg pakketje met pompoen, geitenkaas en tijm

Dit recept is van: Bakken.nl team

  1. Bladerdeeg pakketje pompoen geitenkaas tijm
Item 1 of 1
Bladerdeeg pakketje met pompoen, geitenkaas en tijm
info
Benodigdheden
Stappen

Vlecht met bladerdeeg een fraai hartig hapje, feestelijk gevuld met onder andere pompoen, geitenkaas en tijm. Heerlijk voor bij de bubbels!

25 min.Bereidingstijd
25 min.Baktijd
Moeilijkheid
HapjesHartige receptenOud & NieuwGeitenkaasTijmWinterBorrelhapjesPompoenThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  •  
    400 g
    Pompoenstukje
  • Olijfolie
    160 ml
    Olijfolie
  • Verse tijm
    5 takje(s)
    Verse tijm
  • Bladerdeeg Roomboter (Koopmans)
    1 Pak
    Bladerdeeg Roomboter (Koopmans)
  • Rode ui
    1 null
    Rode ui

 

  • Pecannoten
    1 handje(s)
    Pecannoten
  • Peper
    1 snufje(s)
    Peper
  • Zout
    1 snufje(s)
    Zout
  • Geitenkaas (zacht)
    125 g
    Geitenkaas (zacht)
  • Ei
    1 null
    Ei

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Bakplaat
    Bakplaat

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 180°C) en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Vulling bereiden

Verdeel de pompoenstukjes (400 g) over de bakplaat. Besprenkel met wat olijfolie en leg tijm (3 takjes) op de pompoen. Rooster de pompoen 15 tot 20 minuten in de oven. Laat de vulling hierna eerst afkoelen. Ondertussen ontdooi je het bladerdeeg (1 pak). Leg hiervoor de velletjes bladerdeeg met de folie naar boven op een werkblad. Verwijder vervolgens de folie. Meng de pompoen met de rode ui (1 ui, gesnipperd) en de pecannoten (1 handje) en breng de vulling eventueel verder op smaak met wat peper en zout.

Liever zelf bladerdeeg maken?

In het artikel 'Zelf bladerdeeg maken' leggen wij je uit hoe je dit doet.

3. Vlechten en bakken

Snijd de bladerdeegvellen aan de linker- en rechterkant vijf keer 3,5 cm in, zodat er strookjes ontstaan om mee te vlechten. Vul de bladerdeegvellen met een grote lepel van het pompoenmengsel en verdeel hier wat gebrokkelde zachte geitenkaas (125 g) over. Vlecht vervolgens de stroken om en om naar binnen, van boven schuin naar beneden, zodat de vulling ingepakt is.

Plaats de pakketjes op de bakplaat. Kluts een ei los en bestrijk hiermee de bladerdeegpakketjes. Rits de tijm van de overige twee takjes en verdeel over de pakketjes.

Plaats 15 tot 20 minuten in het midden van de oven, tot de pakketjes mooi goudbruin gekleurd zijn.

Bladerdeeg bewaren

Wil je meer weten over het bewaren van bladerdeeg? In ons artikel 'Bladerdeeg opnieuw invriezen' vind je alles wat je moet weten.

Over dit recept

Bakken.nl team

Dit recept is van Bakken.nl team

De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.

Meer recepten met pompoen

  1. Pompoen meringue taart
    Erg moeilijk
    0
    90 min.
  2. Vegan cheesecake met pompoen
    Moeilijk
    4
    30 min.
  3. Bladerdeeg pakketje met pompoen, geitenkaas en tijm
    Makkelijk
    5
    25 min.
  4. Glutenvrije pompoentaart
    Moeilijk
    0
    30 min.
Item 1 of 4

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.