Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Feestelijke eindejaars borrelhapjes

Heerlijke pakketjes roomboter bladerdeeg gevuld met groene aspergetips, oude kaas en een plakje serranoham. Dat gaat er altijd wel in met de feestdagen! In een handomdraai zijn deze gemaakt en klaar voor bij de borrel!

Bereiden

25 min

Baktijd

25 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

20 hapjes

Voorbereiden

Elektrisch 200°C / Hetelucht 200°C

  1. Stap 1

    • 10 plakjes Koopmans Bladerdeeg Roomboter

    Verwarm de oven voor op 200 graden. Ontdooi de plakjes bladerdeeg zoals aangegeven op de verpakking.

Hapjes met serranoham

  1. Stap 2

    • 100 g geraspte kaas (oude kaas)

    • 6 plakjes serranoham

    • 4 takjes tijm

    Maak 2 rijen van 5 plakjes bladerdeeg naast elkaar en druk deze tegen elkaar zodat er een grote langwerpige plak deeg ontstaat. Verdeel de geraspte kaas en de plakjes serranoham over het deeg. Rol het deeg op en snijd plakken van 1 - 2 centimeter dik.

  2. Stap 3

    • 1 ei

    Kluts het ei met een vork los en bestrijk de borrelhapjes met de helft van het eimengsel. Garneer de met serranoham en oude kaas gevulde bladerdeegrolletjes met tijm.

Hapjes met aspergetips

  1. Stap 4

    Leg 6 ontdooide plakjes bladerdeeg klaar. Snijd de brie in plakken en leg op iedere plak bladerdeeg een stukje brie met daarop een paar aspergetips. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper.

  2. Stap 5

    Vouw twee hoeken bladerdeeg naar elkaar en druk tegen elkaar aan. Bestrijk met wat losgeklopt ei en garneer de brie-asperge pakketjes met sesamzaadjes.

Borrelhapjes bakken

  1. Stap 6

    Bak de borrelhapjes in 20 - 25 minuten goudbruin en gaar.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.