Heerlijke pakketjes roomboterbladerdeeg gevuld met groene aspergetips, oude kaas en een plakje serranoham. Dat gaat er altijd wel in met de feestdagen! In een handomdraai zijn deze gemaakt en klaar voor bij de borrel!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 200°C). Ontdooi de plakjes Koopmans bladerdeeg (10 stuks) zoals aangegeven op de verpakking.
Maak 2 rijen van 5 plakjes bladerdeeg naast elkaar en druk deze tegen elkaar zodat er een grote langwerpige plak deeg ontstaat.
Verdeel de geraspte kaas (100 g) en de serranoham (6 plakjes) over het deeg.
Rol het deeg op en snijd plakken van 1 - 2 centimeter dik.
Kluts het ei (1 stuk) met een vork los en bestrijk de borrelhapjes met de helft van het eimengsel.
Garneer de met serranoham en oude kaas gevulde bladerdeegrolletjes met verse tijm (4 takjes).
Leg de overige ontdooide plakjes bladerdeeg (5 stuks) klaar. Snijd de brie in plakken en leg op iedere plak bladerdeeg een stukje brie met daarop een paar aspergetips. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper.
Vouw twee hoeken bladerdeeg naar elkaar en druk tegen elkaar aan. Bestrijk met wat losgeklopt ei en garneer de brie-aspergepakketjes met sesamzaadjes.
Bak de borrelhapjes in 20 à 25 minuten goudbruin en gaar.
Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.