Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Hartige kaassoesjes

Hartige kaassoesjes

Dit recept is van: Danna

  1. kaassoesjes
Item 1 of 1
Hartige kaassoesjes
info
Benodigdheden
Stappen

Maak je eigen hartige soesjesdeeg vanaf de basis met kristalbloem, bak ze en vul met een heerlijk kaasmengsel. Lekker bij de borrel.

30 min.Bereidingstijd
25 min.Baktijd
Moeilijkheid
25Porties
Oud & NieuwHartige receptenKaasSoezenBorrelhapjesThema receptenHigh tea

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Melk
    100 ml
    Melk
  • Water
    100 ml
    Water
  • Boter (ongezouten roomboter)
    100 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Zout
    1 snufje(s)
    Zout
  • Koopmans Patentbloem Kristal
    100 g
    Koopmans Patentbloem Kristal
  • Ei
    4 Stuk(s)
    Ei
  • Gruyère (geraspt)
    200 g
    Gruyère (geraspt)
  • Roomkaas
    400 g
    Roomkaas
  •  
    1 tl (theelepels)
    Mosterd

 

  •  
    1 scheutje(s)
    Worcestersaus
  •  
    1 snufje(s)
    Cayennepeper
  • Peper
    Peper
  • Slagroom (ongezoet)
    200 ml
    Slagroom (ongezoet)
  • Gelatine (Dr. Oetker)
    6 blaadje(s)
    Gelatine (Dr. Oetker)
  • Water
    3 el (eetlepels)
    Water
  •  
    Paprikapoeder
  •  
    Peterselie
  •  
    1 handje(s)
    Walnoot

Keukenspullen

  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Steelpan
    Steelpan
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Spuitzak (met glad spuitmondje)
    Spuitzak (met glad spuitmondje)
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor ( elektrisch 210°C / hetelucht 200°C). Bekleed de bakplaat met bakpapier.

2. Maak hartig soesjesdeeg

Doe de melk (100 ml), het water (100 ml), de boter (100 g) en het zout (snufje) in een steelpan. Breng het langzaam aan de kook en zorg ervoor dat alle boter gesmolten is. Haal de pan van het vuur en voeg in 1 keer de Koopmans Patentbloem Kristal (100 g) toe. Roer goed door tot alle bloem is opgenomen en zet de pan terug op het vuur. Roer een paar minuten door op het vuur totdat de bloem een beetje plakt aan de bodem en het geheel een glanzende bal wordt. Doe het deeg hierna in een koude kom en laat het een paar minuten afkoelen. Voeg één voor één de eieren (4 stuks) toe en zorg ervoor dat elk ei helemaal is opgenomen voordat het volgende ei erbij gaat. Voeg de geraspte Gruyère (100 g) toe en roer even goed door.

3. Hartige soesjes bakken

Doe het soesjesdeeg in een spuitzak met een glad spuitmondje en spuit kleine toefjes op een met bakpapier bekleed bakblik. De puntjes die ontstaan na het spuiten druk je even plat met een natte vinger. Bak de soesjes in ongeveer 20-25 minuten af tot ze gaar en goudbruin zijn.

4. Maak een stevige kaasvulling

Meng de roomkaas (400 g), geraspte Gruyère (100 g), mosterd (1 tl), worcestersaus (scheutje), en een snufje cayennepeper, zout en peper in een kom en maak op smaak. Week intussen de gelatineblaadjes in koud water. Voeg de slagroom (200 ml) toe aan het kaasmengsel en roer met een mixer tot de slagroom dikker wordt. Verwarm de gelatine (6 blaadjes) met het water (3 el) in een pannetje op laag vuur. Zodra de gelatine opgelost is, roer deze met een spatel door het kaasmengsel en zet dit in de koelkast.

5. Vul je hartige kaassoesjes

Snijd het kapje van de soesjes en vul deze met de kaasmousse, dat kan met een spuitzak of een lepel. Zet de kapjes er weer op en garneer met paprikapoeder, een walnootje of peterselie.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.