🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Shop Recepten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Shop

Naar de shop Profiel Winkelwagen

Meer van bakken.nl

Recepten Bak & spaar shop
Brood Brownies
Cake
De beste bananenbrood recepten Cupcakes Kruidcake Kwarkcake Stroopwafelcake
Hartig
Borrelhapjes Bladerdeeg Hartige taart
Koekjes
No Bake
Kwarktaart MonChoutaart
Pannenkoeken
American Pancakes
Taart
Appeltaart Cheesecake Chocoladetaart Kwarktaart Lemon Meringue Mini taartjes MonChoutaart
Toetjes
Thema's
Valentijn Pasen Bakken met kinderen: kidsproof recepten voor jonge bakkers Rainbow Unicorn Kindertraktaties Moederdag Verjaardag Sinterklaas Oud & Nieuw Halloween Kerst
Baktips
Recepten
Hartige kaassoesjes

Hartige kaassoesjes

Dit recept is van: Danna

kaassoesjes
Hartige kaassoesjes
Info Benodigdheden Stappen

Maak je eigen hartige soesjesdeeg vanaf de basis met kristalbloem, bak ze en vul met een heerlijk kaasmengsel. Lekker bij de borrel.

30 min. Bereidingstijd
25 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
25 Porties
Oud & Nieuw Hartig Kaas Soezen: de allerlekkerste recepten op een rij! Borrelhapjes Thema's
Log in om je favoriete recepten te bewaren

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Melk
    100 ml
    Melk
  • Water
    100 ml
    Water
  • Boter (ongezouten roomboter)
    100 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Zout
    snufje(s)
    Zout
  • Koopmans Patentbloem Kristal
    100 g
    Koopmans Patentbloem Kristal
  • Ei
    4 stuks
    Ei
  •  
    200 g
    Gruyère (geraspt)
  • Roomkaas
    400 g
    Roomkaas
  •  
    1 tl (theelepels)
    Mosterd

 

  •  
    scheutje(s)
    Worcestersaus
  •  
    snufje(s)
    Cayennepeper
  • Peper
    Peper
  • Slagroom
    200 ml
    Slagroom
  • Gelatine (Dr. Oetker)
    6 blaadje(s)
    Gelatine (Dr. Oetker)
    Productdetails
    ${ error }
    € 0,95
  • Water
    3 el (eetlepels)
    Water
  •  
    Paprikapoeder
  •  
    Peterselie
  •  
    handje(s)
    Walnoot

Keukenspullen

  • Bakplaat
    Bakplaat
    Productdetails
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Steelpan
    Steelpan
  • Mengkom
    Mengkom
    Productdetails
    ${ error }
    € 11,99
  •  
    Spuitzak (met glad spuitmondje)
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
    ${ error }
    € 49,00

Stappen

1. Voorbereiden

Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor ( elektrisch 210°C / hetelucht 200°C). Bekleed de bakplaat met bakpapier.

2. Maak hartig soesjesdeeg

Doe de melk (100 ml), het water (100 ml), de boter (100 g) en het zout (snufje) in een steelpan. Breng het langzaam aan de kook en zorg ervoor dat alle boter gesmolten is. Haal de pan van het vuur en voeg in 1 keer de Koopmans Patentbloem Kristal (100 g) toe. Roer goed door tot alle bloem is opgenomen en zet de pan terug op het vuur. Roer een paar minuten door op het vuur totdat de bloem een beetje plakt aan de bodem en het geheel een glanzende bal wordt. Doe het deeg hierna in een koude kom en laat het een paar minuten afkoelen. Voeg één voor één de eieren (4 stuks) toe en zorg ervoor dat elk ei helemaal is opgenomen voordat het volgende ei erbij gaat. Voeg de geraspte Gruyère (100 g) toe en roer even goed door.

3. Hartige soesjes bakken

Doe het soesjesdeeg in een spuitzak met een glad spuitmondje en spuit kleine toefjes op een met bakpapier bekleed bakblik. De puntjes die ontstaan na het spuiten druk je even plat met een natte vinger. Bak de soesjes in ongeveer 20-25 minuten af tot ze gaar en goudbruin zijn.

4. Maak een stevige kaasvulling

Meng de roomkaas (400 g), geraspte Gruyère (100 g), mosterd (1 tl), worcestersaus (scheutje), en een snufje cayennepeper, zout en peper in een kom en maak op smaak. Week intussen de gelatineblaadjes in koud water. Voeg de slagroom (200 ml) toe aan het kaasmengsel en roer met een mixer tot de slagroom dikker wordt. Verwarm de gelatine (6 blaadjes) met het water (3 el) in een pannetje op laag vuur. Zodra de gelatine opgelost is, roer deze met een spatel door het kaasmengsel en zet dit in de koelkast.

5. Vul je hartige kaassoesjes

Snijd het kapje van de soesjes en vul deze met de kaasmousse, dat kan met een spuitzak of een lepel. Zet de kapjes er weer op en garneer met paprikapoeder, een walnootje of peterselie.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

 

 

Voor 23:00 besteld? Dezelfde werkdag op de bus.

 

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

WhatsApp

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2021 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.