Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Hartige soezen met tapenade

Verrassend lekker van smaak, heerlijk voor bij de borrel of brunch: deze hartige variatie op de klassieke soesjes!

Bereiden

15 min

Baktijd

25 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

32 soezen

Voorbereiden

Elektrisch 200°C / Hetelucht 190°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor en bekleed een bakplaat met bakpapier.

  2. Stap 2

    • 1 pak Dr. Oetker Basismix Soezen

    Doe de basismix voor soezen in een beslagkom.

Soezenbeslag maken

  1. Stap 3

    • 3 eieren

    • 75 ml zonnebloemolie

    • 120 ml water

    • 1 tl Italiaanse kruiden

    Voeg de eieren, de olie, het water en de Italiaanse kruiden toe aan de soezenmix en meng dit alles met een mixer met garden door elkaar. Klop het geheel hierna in 3 minuten tot een glad soezenbeslag.

Soezen bakken

  1. Stap 4

    Vul één van de bijgeleverde spuitzakken met het beslag. Houd de spuitzak ca. 1 cm boven de bakplaat en spuit 16 hoopjes in 4 rijen van 4. Bak de soezen in ongeveer 20 minuten gaar en goudbruin.

  2. Stap 5

    Vul de spuitzak met het resterende beslag en herhaal de vorige stap. Laat alle soesjes goed afkoelen op een rooster.

Roomkaas vulling maken

  1. Stap 6

    • 800 g MonChou

    • 300 g tapenade

    • 20 g basilicum (fijngehakt)

    Meng ondertussen de MonChou met de tapenade en de basilicum. Vul de tweede spuitzak met de roomkaasvulling.

Vullen en decoreren

  1. Stap 7

    Halveer de soezen en haal de 'dekseltjes' eraf. Vul de soezen met de roomkaas en leg de dekseltjes erop.

  2. Stap 8

    • 16 olijven (gehalveerd)

    • 32 basilicumblaadjes

    Decoreer de soezen door een halve olijf en een blaadje basilicum met een prikker in een hartig soesje te prikken.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.