Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Hartige soezen met tapenade

Hartige soezen met tapenade

Dit recept is van: Bakken.nl team

  1. Hartige soezen met tapenade
Item 1 of 1
Hartige soezen met tapenade
info
Benodigdheden
Stappen

Deze hartige variatie op de klassieke soesjes is verrassend lekker van smaak en heerlijk voor bij de borrel of brunch!

15 min.Bereidingstijd
25 min.Baktijd
Moeilijkheid
32 soezenPorties
KerstHapjesSoezenHartige receptenOud & NieuwThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koopmans Patentbloem Kristal
    75 g
    Koopmans Patentbloem Kristal
  • Boter (ongezouten roomboter)
    60 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Water
    100 ml
    Water
  • Zout
    null snufje(s)
    Zout
  • Ei
    3 null
    Ei

 

  • MonChou®
    800 g
    MonChou®
  •  
    300 g
    Tapenade
  •  
    20 g
    Basilicum
  •  
    16 Stuk(s)
    Olijf
  •  
    32 blaadje(s)
    Basilicum

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Cocktailprikker
    32 null
    Cocktailprikker

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

    Item 1 of 1

    1. Voorbereiden

    Verwarm de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 190°C) en bekleed een bakplaat met bakpapier.

    1. Vul de spuitzak met het soezendeeg>
    2. Verdeel het soezendeeg op de bakplaat>
    Item 1 of 2

    2. Soezendeeg maken

    Doe de boter (60 g), het water (100 ml) en het zout (snufje) in een steelpan met een dikke bodem en breng dit aan de kook. Haal de pan van het vuur en roer de Koopmans Patentbloem Kristal (75 g) er met een houten spatel goed doorheen.

    Zet de pan weer op het vuur en blijf roeren tot het deeg als een bal van de bodem loslaat (na ca. 1 minuut). Haal de pan van het vuur.

    Roer één voor één de eieren (3 stuks) door het beslag totdat ze goed zijn opgenomen.

    Verdeel het soezendeeg met twee lepels in 8 gelijke hoopjes op de bakplaat. Zorg voor voldoende tussenruimte omdat de soezen rijzen tijdens het bakken.

    Spuitzak

    In plaats van twee lepels kun je ook een spuitzak gebruiken om mooie gelijkmatige hoopjes te maken.

      Item 1 of 1

      3. Soezen bakken

      Bak de soezen in ongeveer 20 minuten gaar en goudbruin.

      Laat vervolgens alle soesjes goed afkoelen op een rooster.

      1. How-to 06 ingredienten rond kom>
      Item 1 of 1

      4. Roomkaasvulling maken

      Hak de basilicum (20 g) fijn.

      Meng dan de MonChou (800 g) met de tapenade (300 g) en de gehakte basilicum (20 g). Vul de tweede spuitzak met de roomkaasvulling.

      1. How-to 09 soezen spuitzak>
      2. How-to 10 resultaat>
      Item 1 of 2

      5. Vullen en decoreren

      Halveer de soezen en haal de 'dekseltjes' eraf. Vul de soezen met de roomkaas en leg de dekseltjes erop.

      Decoreer de soezen door een halve olijf en een blaadje basilicum met een prikker in een hartig soesje te prikken.

      Over dit recept

      Bakken.nl team

      Dit recept is van Bakken.nl team

      De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.

      Bakken.nl

      Over ons

      Algemene voorwaarden

      Privacybeleid

      Cookiebeleid

      Compliance

      Nieuwsbrief

      Klantenservice

      Contact

      Veelgestelde vragen

      Sociale media

      Instagram

      Facebook

      Pinterest

      © 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.