Deze hartige variatie op de klassieke soesjes is verrassend lekker van smaak en heerlijk voor bij de borrel of brunch!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 190°C) en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Doe de boter (60 g), het water (100 ml) en het zout (snufje) in een steelpan met een dikke bodem en breng dit aan de kook. Haal de pan van het vuur en roer de Koopmans Patentbloem Kristal (75 g) er met een houten spatel goed doorheen.
Zet de pan weer op het vuur en blijf roeren tot het deeg als een bal van de bodem loslaat (na ca. 1 minuut). Haal de pan van het vuur.
Roer één voor één de eieren (3 stuks) door het beslag totdat ze goed zijn opgenomen.
Verdeel het soezendeeg met twee lepels in 8 gelijke hoopjes op de bakplaat. Zorg voor voldoende tussenruimte omdat de soezen rijzen tijdens het bakken.
In plaats van twee lepels kun je ook een spuitzak gebruiken om mooie gelijkmatige hoopjes te maken.
Bak de soezen in ongeveer 20 minuten gaar en goudbruin.
Laat vervolgens alle soesjes goed afkoelen op een rooster.
Hak de basilicum (20 g) fijn.
Meng dan de MonChou (800 g) met de tapenade (300 g) en de gehakte basilicum (20 g). Vul de tweede spuitzak met de roomkaasvulling.
Halveer de soezen en haal de 'dekseltjes' eraf. Vul de soezen met de roomkaas en leg de dekseltjes erop.
Decoreer de soezen door een halve olijf en een blaadje basilicum met een prikker in een hartig soesje te prikken.
De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.