Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Hartige soezen met tapenade

Verrassend lekker van smaak, heerlijk voor bij de borrel of brunch: deze hartige variatie op de klassieke soesjes!

Bereiden

15 min

Baktijd

25 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

32 soezen

Voorbereiden

Elektrisch 200°C / Hetelucht 190°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Soezendeeg maken

  1. Stap 2

    • 75 g Koopmans Patentbloem Kristal

    • 60 g boter

    • 100 ml water

    • Snufje zout

    Doe de boter, het water en het zout in een steelpan met een dikke bodem en breng dit aan de kook. Haal de pan van het vuur en roer de bloem er met een houten spatel goed doorheen.

  2. Stap 3

    • 3 eieren

    Zet de pan weer op het vuur en blijf roeren tot het deeg als een bal van de bodem loslaat (na ca. 1 minuut). Haal de pan van het vuur. Roer één voor één de eieren door het beslag totdat ze goed zijn opgenomen.

  3. Stap 4

    Verdeel het soezendeeg met twee lepels in 8 gelijke hoopjes op de bakplaat; zorg voor voldoende tussenruimte omdat de soezen rijzen tijdens het bakken.

Soezen bakken

  1. Stap 5

    Bak de soezen in ongeveer 20 minuten gaar en goudbruin.

  2. Stap 6

    Laat alle soesjes goed afkoelen op een rooster.

Roomkaas vulling maken

  1. Stap 7

    • 800 g MonChou

    • 300 g tapenade

    • 20 g basilicum (fijngehakt)

    Meng ondertussen de MonChou met de tapenade en de basilicum. Vul de tweede spuitzak met de roomkaasvulling.

Vullen en decoreren

  1. Stap 8

    Halveer de soezen en haal de 'dekseltjes' eraf. Vul de soezen met de roomkaas en leg de dekseltjes erop.

  2. Stap 9

    • 16 olijven (gehalveerd)

    • 32 basilicumblaadjes

    Decoreer de soezen door een halve olijf en een blaadje basilicum met een prikker in een hartig soesje te prikken.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.