Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Vegan borrelhapjes van bladerdeeg met spinazie

Vegan borrelhapjes van bladerdeeg met spinazie

Dit recept is van: Koopmans

  1. Vegan borrelhapjes bladerdeeg spinazie recept
Item 1 of 1
Vegan borrelhapjes van bladerdeeg met spinazie
info
Benodigdheden
Stappen

Vrolijke en lekkere vegan bladerdeeghapjes in de vorm van een mini-calzone voor bij de borrel, gevuld met champignons en spinazie. Leuk voor de feestdagen!

30 min.Bereidingstijd
15 min.Baktijd
Moeilijkheid
10Porties
BorrelhapjesVegan bakkenSpinazieChampignonsBladerdeegKerstThema receptenLactosevrij bakkenHigh tea

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bladerdeeg (bijv. Koopmans)
    1 Pak
    Bladerdeeg (bijv. Koopmans)
  • Knoflook
    2 Teentje(s)
    Knoflook
  • Rode ui
    2 Stuk(s)
    Rode ui
  • Champignon (kastanje)
    250 g
    Champignon (kastanje)
  • Olijfolie
    null scheutje(s)
    Olijfolie

 

  • Spinazie (baby)
    150 g
    Spinazie (baby)
  • Balsamico azijn
    2 el (eetlepels)
    Balsamico azijn
  • Zout
    Zout
  • Peper
    null snufje(s)
    Peper
  •  
    1 tl (theelepels)
    Chilivlokken

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Koekenpan
    Koekenpan
  • Vork
    Vork
  •  
    Vergiet

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Zo maak je ze!

2. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 175°C). Laat de plakjes bladerdeeg (1 pak Koopmans Bladerdeeg) los van elkaar met het folie onder op het aanrechtblad licht ontdooien.

3. Maak een vegan spinazie-champignonvulling

Pel en snijd de knoflook (2 tenen) en rode ui (2 uien) fijn.

Snijd de (kastanje)champignons (250 g) in vieren. Verhit een scheutje olijfolie en fruit de knoflook en de ui aan.

Voeg de champignons toe en breng op smaak met peper en zout.

Voeg wanneer de champignons bruin kleuren de balsamico-azijn (2 el) toe en laat het geheel 5 minuten karamelliseren.

Voeg tot slot de spinazie (150 g) toe en bak tot deze geslonken is. Verdeel het champignon-spinaziemengsel over één hoek van het bladerdeeg en vouw deze diagonaal dicht.

Druk de randjes aan met een vork.

Bestrijk de bovenkant van de mini-calzones met wat olijfolie.

Laten uitlekken

Laat het champignon-spinaziemengsel als het te vochtig is uitlekken in een zeef.

4. Bak je vegan bladerdeeghapjes

Bak de mini-calzones ongeveer 15 minuten in de oven totdat ze goudbruin zijn. Haal uit de oven en strooi de chilivlokken (1 tl) erover.

Over dit recept

Koopmans

Dit recept is van Koopmans

Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.

Meer recepten met bladerdeeg

  1. Appelflappen
    Makkelijk
    4
    10 min.
  2. Luxe perenflappen
    Gemiddeld
    5
    15 min.
  3. Kersenflappen
    Makkelijk
    4
    15 min.
  4. Vegan borrelhapjes van bladerdeeg met spinazie
    Makkelijk
    4
    30 min.
  5. Kip in bladerdeeg
    Makkelijk
    4
    15 min.
Item 1 of 5

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.