🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Shop Recepten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Shop

Naar de shop Profiel Winkelwagen

Meer van bakken.nl

Recepten Bak & spaar shop
Brood Brownies
Cake
De beste bananenbrood recepten Cupcakes Kruidcake Kwarkcake Stroopwafelcake
Hartig
Borrelhapjes Bladerdeeg Hartige taart
Koekjes
No Bake
Kwarktaart MonChoutaart
Pannenkoeken
American Pancakes
Taart
Appeltaart Cheesecake Chocoladetaart Kwarktaart Lemon Meringue Mini taartjes MonChoutaart
Toetjes
Thema's
Valentijn Pasen Bakken met kinderen: kidsproof recepten voor jonge bakkers Rainbow Unicorn Kindertraktaties Moederdag Verjaardag Sinterklaas Oud & Nieuw Halloween Kerst
Baktips
Recepten
Vegan borrelhapjes van bladerdeeg met spinazie

Vegan borrelhapjes van bladerdeeg met spinazie

Dit recept is van: Koopmans

Vegan borrelhapjes bladerdeeg spinazie
Vegan borrelhapjes van bladerdeeg met spinazie
Info Benodigdheden Stappen

Vrolijke en lekkere vegan bladerdeeghapjes in de vorm van een mini-calzone voor bij de borrel, gevuld met champignons en spinazie. Leuk voor de feestdagen!

30 min. Bereidingstijd
15 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
10 Porties
Borrelhapjes Vegan Spinazie Champignons Bladerdeeg Kerst Thema's
Log in om je favoriete recepten te bewaren

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bladerdeeg (Koopmans)
    1 Pak
    Bladerdeeg (Koopmans)
  • Knoflook
    2 Teentje(s)
    Knoflook
  • Rode ui
    2
    Rode ui
  • Champignon (kastanje)
    250 g
    Champignon (kastanje)
  • Olijfolie
    scheutje(s)
    Olijfolie

 

  • Spinazie (baby-)
    150 g
    Spinazie (baby-)
  • Balsamico azijn
    2 el (eetlepels)
    Balsamico azijn
  • Zout
    Zout
  • Peper
    snufje(s)
    Peper
  •  
    1 tl (theelepels)
    Chilivlokken

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Bakplaat
    Bakplaat
    Productdetails
  • Koekenpan
    Koekenpan
  • Vork
    Vork
  •  
    Vergiet

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 175°C). Laat de plakjes bladerdeeg (1 pak Koopmans Bladerdeeg) los van elkaar met het folie onder op het aanrechtblad licht ontdooien.

2. Maak een vegan spinazie-champignonvulling

Pel en snijd de knoflook (2 tenen) en rode ui (2 uien) fijn.

Snijd de (kastanje)champignons (250 g) in vieren. Verhit een scheutje olijfolie en fruit de knoflook en de ui aan.

Voeg de champignons toe en breng op smaak met peper en zout.

Voeg wanneer de champignons bruin kleuren de balsamico-azijn (2 el) toe en laat het geheel 5 minuten karamelliseren.

Voeg tot slot de spinazie (150 g) toe en bak tot deze geslonken is. Verdeel het champignon-spinaziemengsel over één hoek van het bladerdeeg en vouw deze diagonaal dicht.

Druk de randjes aan met een vork.

Bestrijk de bovenkant van de mini-calzones met wat olijfolie.

Laten uitlekken

Laat het champignon-spinaziemengsel als het te vochtig is uitlekken in een zeef.

3. Bak je vegan bladerdeeghapjes

Bak de mini-calzones in ongeveer 15 minuten in de oven en strooi de chilivlokken (1 tl) erover zodra ze uit de oven zijn.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

 

 

Voor 23:00 besteld? Dezelfde werkdag op de bus.

 

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

WhatsApp

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2021 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.