🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Vegan borrelhapjes van bladerdeeg met spinazie

Vegan borrelhapjes van bladerdeeg met spinazie

Dit recept is van: Koopmans

Vegan borrelhapjes bladerdeeg spinazie recept
Vegan borrelhapjes van bladerdeeg met spinazie
Info Benodigdheden Stappen

Vrolijke en lekkere vegan bladerdeeghapjes in de vorm van een mini-calzone voor bij de borrel, gevuld met champignons en spinazie. Leuk voor de feestdagen!

30 min. Bereidingstijd
15 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
10 Porties
Borrelhapjes Vegan bakken Spinazie Champignons Bladerdeeg Kerst Thema recepten Lactosevrij bakken High tea
4
2 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bladerdeeg (bijv. Koopmans)
    1 Pak
    Bladerdeeg (bijv. Koopmans)
  • Knoflook
    2 Teentje(s)
    Knoflook
  • Rode ui
    2 Stuk(s)
    Rode ui
  • Champignon (kastanje)
    250 g
    Champignon (kastanje)
  • Olijfolie
    scheutje(s)
    Olijfolie

 

  • Spinazie (baby)
    150 g
    Spinazie (baby)
  • Balsamico azijn
    2 el (eetlepels)
    Balsamico azijn
  • Zout
    Zout
  • Peper
    snufje(s)
    Peper
  •  
    1 tl (theelepels)
    Chilivlokken

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Koekenpan
    Koekenpan
  • Vork
    Vork
  •  
    Vergiet

Stappen

1. Zo maak je ze!

2. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 175°C). Laat de plakjes bladerdeeg (1 pak Koopmans Bladerdeeg) los van elkaar met het folie onder op het aanrechtblad licht ontdooien.

3. Maak een vegan spinazie-champignonvulling

Pel en snijd de knoflook (2 tenen) en rode ui (2 uien) fijn.

Snijd de (kastanje)champignons (250 g) in vieren. Verhit een scheutje olijfolie en fruit de knoflook en de ui aan.

Voeg de champignons toe en breng op smaak met peper en zout.

Voeg wanneer de champignons bruin kleuren de balsamico-azijn (2 el) toe en laat het geheel 5 minuten karamelliseren.

Voeg tot slot de spinazie (150 g) toe en bak tot deze geslonken is. Verdeel het champignon-spinaziemengsel over één hoek van het bladerdeeg en vouw deze diagonaal dicht.

Druk de randjes aan met een vork.

Bestrijk de bovenkant van de mini-calzones met wat olijfolie.

Laten uitlekken

Laat het champignon-spinaziemengsel als het te vochtig is uitlekken in een zeef.

4. Bak je vegan bladerdeeghapjes

Bak de mini-calzones ongeveer 15 minuten in de oven totdat ze goudbruin zijn. Haal uit de oven en strooi de chilivlokken (1 tl) erover.

Over dit recept

Koopmans

Dit recept is van Koopmans

Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.

Meer recepten met bladerdeeg

Appelflappen
Makkelijk
4
10 min.
Luxe perenflappen
Gemiddeld
5
15 min.
Kersenflappen
Makkelijk
4
15 min.
Vegan borrelhapjes van bladerdeeg met spinazie
Makkelijk
4
30 min.
Kip in bladerdeeg
Makkelijk
4
15 min.
 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.