Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Vegan borrelhapjes van bladerdeeg met spinazie

Vrolijke en lekkere vegan bladerdeeghapjes in de vorm van een mini calzone voor bij de borrel, gevuld met champignons en spinazie. Leuk voor de feestdagen!

Bereiden

30 min

Baktijd

15 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

10 hapjes

Voorbereiden

Elektrisch 180°C / Hetelucht 175°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    • 1 pak Koopmans Bladerdeeg

    Laat de plakjes bladerdeeg los van elkaar met het folie onder op het aanrechtblad licht ontdooien.

Maak een vegan spinazie champignon vulling

  1. Stap 3

    • 2 tenen knoflook

    • 2 rode ui

    • 250 g champignons (kastanje)

    Pel en snijd de knoflook en rode ui fijn. Snijd de champignons in vieren.

  2. Stap 4

    • Scheutje olijfolie

    • 150 g spinazie (baby-)

    • 2 el balsamico

    • Zout

    • Snufje peper

    Verhit een scheutje olijfolie en fruit de knoflook en de ui aan. Voeg de champignons toe en breng op smaak met peper en zout. Voeg wanneer de champignons bruin kleuren de balsamico azijn toe en laat het geheel 5 minuten karamelliseren. Voeg tot slot de spinazie toe en bak tot deze geslonken is.

    Laat het champignon-spinazie mengsel als het te vochtig is uitlekken in een zeef.

  3. Stap 5

    Verdeel het champignon-spinazie mengsel over één hoek van het bladerdeeg en vouw deze diagonaal dicht. Druk de randjes aan met een vork. Bestrijk de bovenkant van de mini calzones met wat olijfolie.

Bak je vegan bladerdeeg hapjes

  1. Stap 6

    • 1 tl chili vlokken

    Bak de mini calzones in onvgeveer 15 minuten in de oven en strooi er de chilivlokken over zodra ze uit de oven zijn.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.