🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.
Verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 175°C). Laat de plakjes bladerdeeg (1 pak Koopmans Bladerdeeg) los van elkaar met het folie onder op het aanrechtblad licht ontdooien.
Pel en snijd de knoflook (2 tenen) en rode ui (2 uien) fijn.
Snijd de (kastanje)champignons (250 g) in vieren. Verhit een scheutje olijfolie en fruit de knoflook en de ui aan.
Voeg de champignons toe en breng op smaak met peper en zout.
Voeg wanneer de champignons bruin kleuren de balsamico-azijn (2 el) toe en laat het geheel 5 minuten karamelliseren.
Voeg tot slot de spinazie (150 g) toe en bak tot deze geslonken is. Verdeel het champignon-spinaziemengsel over één hoek van het bladerdeeg en vouw deze diagonaal dicht.
Druk de randjes aan met een vork.
Bestrijk de bovenkant van de mini-calzones met wat olijfolie.
Laat het champignon-spinaziemengsel als het te vochtig is uitlekken in een zeef.
Bak de mini-calzones in ongeveer 15 minuten in de oven en strooi de chilivlokken (1 tl) erover zodra ze uit de oven zijn.