Danna

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Havermouttaart met abrikozen-cheesecake vulling

Laat de appels maar liggen. Deze havermoutappeltaart vul je met een cheesecakevulling en abrikozen. Een romige smaakvariatie met fris fruit.

Bereiden

40 min

Baktijd

50 min

Niveau

Uitdagend

Aantal

12 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch 175°C / Hetelucht 160°C

  1. Stap 1

    Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Vet de springvorm in met boter of een bakspray.

    Bakpapier

    Als je een stuk bakpapier op de bodem van de springvorm legt, dan kun je de taart makkelijk uit de vorm krijgen en je beschermt de bakvorm.

Havermoutdeeg maken

  1. Stap 3

    • 150 g boter

    • 1 ei

    Roer 150 g boter zacht in een beslagkom en klop 1 ei los in een bakje.

  2. Stap 4

    • 1 pak Koopmans Havermoutappeltaart

    Doe 1/3 van het ei in de beslagkom samen met de mix.

  3. Stap 5

    Mix dit tot een grof kruimelig havermoutdeeg met een mixer met garden.

  4. Stap 6

    Vet de bakvorm in en bedek de bodem met bakpapier.

  5. Stap 7

    Doe 1/3 van het taartdeeg in de springvorm en bedek daar de bodem mee, bedek daarna met 1/3 deel de randen.

  6. Stap 8

    • 1 blik abrikozen (halve)

    Zet de springvorm in de koelkast en laat de abrikozen uitlekken in een zeef of vergiet.

Cheesecake vulling maken

  1. Stap 9

    • 500 g roomkaas

    • 100 g suiker

    • 3 eieren

    • 2 el Koopmans Maizena

    Maak de cheesecake vulling door 500 g roomkaas, 100 g suiker, 3 eieren en 2 el maizena te mengen met de mixer.

  2. Stap 10

    Schenk de cheesecake vulling op de bodem van de havermouttaart en bedek de cheesecakevulling helemaal met abrikozen (bolle kant naar boven).

  3. Stap 11

    Bedek het met het resterende kruimeldeeg.

Havermouttaart bakken

  1. Stap 12

    Bak de havermouttaart met cheesecakevulling in ongeveer 60 minuten gaar en goudbruin.

  2. Stap 13

    Laat de havermouttaart met cheesecakevulling ongeveer een uur afkoelen in de vorm.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.