Een heerlijke variatie op bananenbrood. Een bananenbrood met een frisromige citroen-cheesecakeswirl.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 160°C). Plaats het rooster iets onder het midden van de oven.
Vet de cakevorm goed in met boter en bestuif de binnenkant met bloem.
Klop met een mixer met garden de boter (125 g) zacht in een beslagkom.
Prak de bananen (4 stuks) met een vork.
Voeg de bananen, de eieren (4 stuks) en de mix voor bananenbrood (1 pak) aan de boter toe en mix het geheel met de mixer met garden op de laagte stand in 1 minuut tot een egaal beslag. Verdeel de helft van het beslag over de cakevorm.
Rasp de schil van de citroen (1 stuk) en pers het sap uit.
Mix de citroenrasp en het citroensap met de MonChou (300 g), het ei (1 stuk) en de vanillesuiker (1 zakje) tot een glad en romig geheel.
Verdeel het citroen-cheesecakebeslag over het laagje bananenbroodbeslag in de cakevorm en dek af met het resterende bananenbroodbeslag.
Bak het bananenbrood in de oven in 65-70 minuten gaar en goudbruin.
Laat het bananenbrood op een rooster 10 minuten afkoelen in de vorm. Haal het bananenbrood vervolgens uit de cakevorm en laat verder afkoelen.
Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.