Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Bananenbrood met citroen-cheesecake swirl

Een heerlijke variatie op bananenbrood. Een bananenbrood met een frisromige citroen-cheesecake swirl.

Bereiden

15 min

Baktijd

70 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

25 plakjes

Voorbereiden

Elektrisch 160°C / Hetelucht 160°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor. Plaats het rooster iets onder het midden van de oven.

  2. Stap 2

    Vet de cakevorm goed in met boter en bestuif de binnenkant met bloem.

Maak een beslag voor bananenbrood

  1. Stap 3

    • 125 g roomboter

    Klop met een mixer met garden de boter zacht in een beslagkom.

  2. Stap 4

    • 4 bananen

    Prak de bananen met een vork.

  3. Stap 5

    • 4 eieren

    • 1 pak Koopmans Bananenbrood

    Voeg de bananen, de eieren en de mix voor bananenbrood aan de boter toe en mix het geheel met de mixer met garden op de laagte stand in 1 minuut tot een egaal beslag. Verdeel de helft van het beslag over de cakevorm.

Maak een citroen-cheesecakebeslag

  1. Stap 6

    • 1 citroen

    Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit.

  2. Stap 7

    • 300 g MonChou

    • 1 ei

    • 1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker

    Mix de citroenrasp en het citroensap met de MonChou, het ei en het zakje suiker met vanillesmaak tot een glad en romig geheel.

Bak je bananenbrood met cheesecakeswirl

  1. Stap 8

    Verdeel het citroen-cheesecakebeslag over het laagje bananenbroodbeslag in de cakevorm en dek af met het resterende bananenbroodbeslag.

  2. Stap 9

    Bak het bananenbrood in de oven in 65-70 minuten gaar en goudbruin.

  3. Stap 10

    Laat het bananenbrood op een rooster 10 minuten afkoelen in de vorm. Haal het bananenbrood vervolgens uit de cakevorm en laat verder afkoelen.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.