Tover een feestje op tafel en laat je verwennen met dit roze koeken cheesecake recept! Je kleurt een deel van het cheesecakebeslag met roze kleurstof en maakt de puntjes helemaal compleet met een toefje slagroom en verse frambozen.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrisch 150°C / hetelucht 130°C). Dit recept heeft de voorkeur voor elektrische oven.
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met bakspray of boter.
Om de zijkant van de cheesecake heel te houden helpt het om de randen ook te bekleden met bakpapier.
Verkruimel de roze koeken (6 stuks) in een kom. Let op dat het geen samenhangende bal wordt. De koeken mogen gerust een beetje uitgedroogd zijn of een nachtje uit de verpakking liggen. Zo zijn de kruimels mooi droog.
Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit aan met de bolle kant van een lepel.
Mix de roomkaas (600 g), crème fraîche (125 g) en kristalsuiker (150 g) tot een glad mengsel.
Spatel één voor één de eieren (3 stuks) door het cheesecake-mengsel. Meng vervolgens de eidooier (1) en custard (1 el) door het mengsel.
Verdeel het beslag in twee gelijke delen. Kleur één deel met kleurstof roze. Verdeel als eerste het roze gedeelte over de kruimelbodem. Druk in het roze beslag de verse frambozen (1 doosje). Doe dit bijvoorbeeld in een cirkel. Let op: leg 4 á 6 frambozen apart voor de decoratie van de taart. Giet vervolgens het witte deel van het beslag over het roze gedeelte. Bak de taart in 50 - 60 minuten gaar.
Laat de cheesecake ongeveer 1,5 uur afkoelen en plaats de taart daarna minimaal 1,5 uur in de koelkast.
Klopt de slagroom (200 ml) met de suiker (2 el) stijf. Doe de slagroom in een spuitzak.
Snij met een scherp mes de bovenkant van de roze koeken af. Snijdt van het roze gedeelte mooie vormen, bijvoorbeeld driehoeken.
Spuit mooie toeven op de cheesecake. Druk in de slagroom een roze koek decoratie of een framboos en je cheesecake is af!