Kaas en plantaardig, dat is een combinatie die je niet vaak hoort. Toch kun je de lekkerste vegan cheesecake maken! Zonder kaas natuurlijk, maar wel met de heerlijk volle smaak van cheesecake.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Maal de walnoten (90 g) en pompoenpitten (90 g) fijn in een blender. Hak de dadels (150 g) fijn en voeg ze toe aan de walnoten en pompoenpitten in de blender. Mix het tot een stevig geheel.
Leg bakpapier in de springvorm. Verdeel het notenmengsel dan gelijkmatig over de springvorm. Zet het voor 20 minuten in de koelkast.
Was de pompoen (200 g) en dep droog. Snijd het dan in grote stukken en rasp de stukken (of gebruik gesneden stukjes).
Breng de sinaasappelsap (500 ml), de cashewnoten (150 g) en de pompoenrasp aan de kook. Laat het dan op lage temperatuur sudderen gedurende 30 minuten. Roer af en toe door.
Doe het gekookte pompoenmengsel in de blender samen met het vanille-extract, de maple syrup (120 ml), kaneel (1 tl), zout (1 snufje) en kokosolie (60 ml). Mix op de hoogste stand gedurende 1 minuut. Giet het mengsel over de bodem in de springvorm en strijk glad.
Laat de cake gedurende 120 minuten afkoelen in de koelkast.
Pel de sinaasappel en haal de partjes uit elkaar. Gebruik een scherp mes om de sinaasappelschijfjes te snijden en de schil eraf te snijden.
Haal de cake ongeveer 20 minuten voordat je hem serveert uit de koelkast en versier met de partjes sinaasappel en pompoenzaadjes.
De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.