Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Vegan cheesecake met pompoen

Kaas en plantaardig, dat is een combinatie die je niet vaak hoort. Toch kun je de lekkerste vegan cheesecake maken! Zonder kaas natuurlijk, maar wel met de heerlijk volle smaak van cheesecake.

Bereiden

30 min

Opstijftijd

120 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

10-12 taartpunten

Cheesecakebodem maken

  1. Stap 1

    • 150 g dadels

    • 90 g pompoenzaadjes

    • 90 g walnoten

    Maal de walnoten en pompoenzaadjes fijn in een blender. Hak de dadels fijn en voeg ze toe aan de walnoten en pompoelzaadjes in de blender. Mix het tot een stevig geheel.

  2. Stap 2

    Leg bakpapier in de springvorm. Verdeel het notenmengsel dan gelijkmatig over de springvorm. Zet het voor 20 minuten in de koelkast.

Pompoenvulling maken

  1. Stap 3

    • 200 g pompoen (Hokkaido of gesneden pompoenstukjes)

    Was de pompoen en dep droog. Snijd het dan in grote stukken en rasp de stukken.

  2. Stap 4

    • 150 g cashewnoten

    • 500 ml sinaasappelsap

    Breng de sinaasappelsap, het amandelschaafsel en de pompoenrasp aan de kook. Laat het dan op lage temperatuur sudderen gedurende 30 minuten. Roer af en toe door.

  3. Stap 5

    • 1 tl kaneel

    • 60 ml kokosolie

    • 120 ml maple syrup

    • 1 el Dr. Oetker Vanille Aroma

    • 1 snufje zout

    Doe het gekookte pompoenmengsel in de blender samen met het vanille extract, de maple syrup, kaneel, zout en kokosolie. Mix op de hoogste stand gedurende 1 minuut. Giet het mengsel over de bodem in de springvorm en strijk glad.

  4. Stap 6

    Laat de cake gedurende 120 minuten afkoelen in de koelkast.

Cheesecake versieren

  1. Stap 7

    • 10 g pompoenzaadjes

    • 1 sinaasappel

    Pel de sinaasappel en haal de partjes uit elkaar. Haal de cake ongeveer 20 minuten voordat je hem serveert uit de koelkast en versier met de partjes sinaasappel en pompoenzaadjes.

    Sinaasappel snijden

    Gebruik een scherp mes om de sinaasappelschijfjes te snijden en de schil eraf te snijden.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.