Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Mini appelkruimel-cheesecake

Mini appelkruimel-cheesecake

Dit recept is van: Annet

  1. Bakken.nl - Recept - Mini appelkruimel-cheesecake
Item 1 of 1
Mini appelkruimel-cheesecake
info
Benodigdheden
Stappen

Mini appelkruimel-cheesecake: een heerlijke combinatie van cheesecake en appelkruimel. Perfect als toetje of bij de koffie! Dit appelkruimel-cheesecake-recept bestaat uit een laagje monchou, appelvulling en een kruimeltopping. Zo lekker dat je er bijna van wegdroomt! Niet alleen is deze mini appelkruimel-cheesecake onweerstaanbaar lekker, hij is ook nog eens makkelijk te maken! Je hoeft absoluut geen ervaren bakker te zijn. Probeer hem snel!

15 min.Bereidingstijd
120 min.Opstijftijd
Moeilijkheid
6-8Porties
Zoete receptenCheesecakeAppelsHerfst

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koopmans Appelkruimeltaart
    null Half pak (205g)
    Koopmans Appelkruimeltaart
  • Roomboter (of margarine)
    50 g (gram)
    Roomboter (of margarine)
  • Ei
    2 Stuk(s)
    Ei
  • Appel
    250 g
    Appel
  • Suiker (fijne)
    3 Eetlepel(s)
    Suiker (fijne)
  • Kaneel
    3 tl (theelepels)
    Kaneel
  • Boter of margarine
    2 Eetlepel(s)
    Boter of margarine

 

  • Honing
    3 Eetlepel(s)
    Honing
  • Dr. Oetker MonChoutaart
    Dr. Oetker MonChoutaart
  • MonChou® (op kamertemperatuur)
    100 g (gram)
    MonChou® (op kamertemperatuur)
  •  
    125 ml
    Slagroom (ongeklopt)
  • Boter of margarine
    30 g (gram)
    Boter of margarine
  • Water (kamertemperatuur)
    50 ml
    Water (kamertemperatuur)

Keukenspullen

  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Steelpan
    Steelpan
  •  
    Ronde bakvorm (verwijderbare onderkant)

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

    Item 1 of 1

    1. Voorbereiden

    Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor op  160 graden (heteluchtoven) of 180 graden (elektrische oven).

    Zet een bakplaat klaar met bakpapier.

    1. mini appelkruimel-cheesecake stap>
    2. Bakken.nl - Recept - Mini appelkruimel cheesecake>
    3. Bakken.nl - Recept - Mini appelkruimel cheesecake>
    Item 1 of 3

    2. Kruimeltopping bereiden

    Snijd de boter (50g) in dobbelsteentjes en doe deze in een kom. Voeg de appelkruimeltaartmix toe en meng het geheel met een mixer met garden tot een kruimelig deeg.   

    Voeg als laatste het halve ei toe en meng nog even kort. Zet het deeg in de koelkast voor 15 minuten.   

    Verdeel kruimeldeeg over het bakblik.

    Bak de kruimels in circa 20-25 minuten gaar en goudbruin. 

    Laat de bakplaat circa 1 uur afkoelen. 

      Item 1 of 1

      3. Appelblokjes bereiden

      Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in blokjes. Meng de appelblokjes met de suiker en kaneel. 

      Verhit de boter of olie (2 eetlepels) in een pan en bak de appelblokjes in 10 minuten bijtgaar, voeg de honing toe en laat het volledig afkoelen. 

        Item 1 of 1

        4. MonChou mix bereiden

        Smelt de boter (30g) in een pannetje. Haal het pannetje van het vuur en roer de inhoud van een half zakje bodemmix door de gesmolten boter. Meng goed door tot kruimeltjes.

        Klop in een kom de Monchou (100 g op kamertemperatuur) met een mixer met gardes op de hoogste stand in 1 minuut glad. 

        Voeg het water (50 ml op kamertemperatuur) en de taartmix aan de MonChou toe en klop dit op de middelste stand tot een egale massa. 

         Voeg de ongeklopte slagroom toe aan het taartmengsel en klop dit met de mixer op de middelste stand in 1½ minuut tot een luchtige massa.  

        1. Bakken.nl - Recept - MonChou appelkruimel - 20x12,8 - 11>
        2. Bakken.nl - Recept - MonChou appelkruimel - 20x12,8 - 12>
        3. Bakken.nl - Recept - MonChou appelkruimel - 20x12,8 - 13>
        4. Bakken.nl - Recept - MonChou appelkruimel - 20x12,8 - 14>
        Item 1 of 4

        5. Opbouwen mini appelkruimel-cheesecake

        Zet de bakringen klaar op bakpapier.

        Bedek de bodem van de bakringen met de bodemmix en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.

        Vul de vormpjes met de MonChou-vulling, leg hierop de appeltjesvulling maak het af met de kruimeltopping (uit stap 1).  

        Laat de taartjes minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.  

        Bakken.nl

        Over ons

        Algemene voorwaarden

        Privacybeleid

        Cookiebeleid

        Compliance

        Nieuwsbrief

        Toegankelijkheidsverklaring

        Klantenservice

        Contact

        Veelgestelde vragen

        Sociale media

        Instagram

        Facebook

        Pinterest

        © 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.