Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Ronde cheesecake mango-passievrucht slof

Ronde cheesecake mango-passievrucht slof

Dit recept is van: Annet

  1. Slof - Cheesecake Mango Passievrucht maken
Item 1 of 1
Ronde cheesecake mango-passievrucht slof
info
Benodigdheden
Stappen

Voor de echte slof-lovers onder ons heeft Koopmans nu een extra grote Ronde Vruchtenslof! Dat betekent extra veel taart om van te genieten. Maak deze zomerse variant met een romige cheesecaketopping en tropisch fruit. Je maakt de slof eenvoudig in een springvorm.

20 min.Bereidingstijd
17 min.Baktijd
Moeilijkheid
12Porties
SlofVerjaardagZomerCheesecakeMangoPassievrucht

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koopmans Ronde Vruchtenslof
    1 Pak
    Koopmans Ronde Vruchtenslof
  • Boter of margarine (op kamertemperatuur)
    200 g (gram)
    Boter of margarine (op kamertemperatuur)
  • Water
    1 el (eetlepels)
    Water
  • Roomkaas
    225 g (gram)
    Roomkaas
  • Kokosrasp
    30 g (gram)
    Kokosrasp

 

  • Slagroom (ongezoet)
    175 ml
    Slagroom (ongezoet)
  • Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
    40 g (gram)
    Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
  • Klop-Fix (Dr. Oetker)
    2 Zakje(s)
    Klop-Fix (Dr. Oetker)
  • Mango
    1 Stuk(s)
    Mango
  • Passievrucht (vers)
    1 Stuk(s)
    Passievrucht (vers)

Keukenspullen

  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Spuitzak (met glad spuitmondje)
    Spuitzak (met glad spuitmondje)
    Bestel dit product online
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats het rooster onderin de oven en verwarm de oven voor op de aangegeven temperatuur (Elektrische oven: 210 °C, Heteluchtoven: 200 °C en Gasoven: Stand 5) .

Vet de springvorm in met boter of met bakspray.

2. Ronde Vruchtenslof bakken

Klop met de mixer met gardes de boter (200 g) zacht in een mengkom. Voeg de bakmix (1 pak) en het water (1 el) toe.

Mix het geheel met een mixer met gardes op de laagste stand tot een kruimeldeeg en kneed het daarna met de hand door tot een samenhangend deeg.

Maak een bol van het deeg en druk dit gelijkmatig uit over de bodem van de springvorm. Plaats de springvorm op het rooster onderin de oven (bij combimagnetron niet op de glasplaat, maar op een bakplaat of rooster bakken).

Bak de slof in 15-17 minuten gaar en goudbruin.

3. Cheesecake topping bereiden

Klop de slagroom (175 ml) met de vanille suiker (40 g) en de klop-fix (2 zakjes) op tot een stevige slagroom.

Roer de roomkaas (225 g) los en roer de kokosrasp (20 g) door de roomkaas. Schep de opgeklopte slagroom door de roomkaas. Breng evt. op smaak met meer suiker of meer kokos. Doe de vulling in een spuitzak en laat deze even opstijven in de koelkast (ongeveer 30 minuten).

4. Ronde Vruchtenslof decoreren

Spuit de topping in toefjes op de sloffenbodem.

Maak de mango (1 stuk) schoon en snij het vruchtvlees in blokjes. Leg dit op de cheesecake topping. Snij als laatste de passievrucht (1 stuk) doormidden en verdeel het vruchtvlees over de mangoblokjes. Versier de slof eveventueel met extra kokosrasp.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.