Voor de echte slof-lovers onder ons heeft Koopmans nu een extra grote Ronde Vruchtenslof! Dat betekent extra veel taart om van te genieten. Maak deze zomerse variant met een romige cheesecaketopping en tropisch fruit. Je maakt de slof eenvoudig in een springvorm.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Plaats het rooster onderin de oven en verwarm de oven voor op de aangegeven temperatuur (Elektrische oven: 210 °C, Heteluchtoven: 200 °C en Gasoven: Stand 5) .
Vet de springvorm in met boter of met bakspray.
Klop met de mixer met gardes de boter (200 g) zacht in een mengkom. Voeg de bakmix (1 pak) en het water (1 el) toe.
Mix het geheel met een mixer met gardes op de laagste stand tot een kruimeldeeg en kneed het daarna met de hand door tot een samenhangend deeg.
Maak een bol van het deeg en druk dit gelijkmatig uit over de bodem van de springvorm. Plaats de springvorm op het rooster onderin de oven (bij combimagnetron niet op de glasplaat, maar op een bakplaat of rooster bakken).
Bak de slof in 15-17 minuten gaar en goudbruin.
Klop de slagroom (175 ml) met de vanille suiker (40 g) en de klop-fix (2 zakjes) op tot een stevige slagroom.
Roer de roomkaas (225 g) los en roer de kokosrasp (20 g) door de roomkaas. Schep de opgeklopte slagroom door de roomkaas. Breng evt. op smaak met meer suiker of meer kokos. Doe de vulling in een spuitzak en laat deze even opstijven in de koelkast (ongeveer 30 minuten).
Spuit de topping in toefjes op de sloffenbodem.
Maak de mango (1 stuk) schoon en snij het vruchtvlees in blokjes. Leg dit op de cheesecake topping. Snij als laatste de passievrucht (1 stuk) doormidden en verdeel het vruchtvlees over de mangoblokjes. Versier de slof eveventueel met extra kokosrasp.