Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Cheesecake met witte chocolade en frambozen

Hoe lekker! Witte chocolade, romige cheesecake en frisse frambozen. Met dit recept maak je een raspberry cheesecake met witte chocolade.

Bereiden

15 min

Baktijd

70 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

10 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch 120°C / Hetelucht 110°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    • 200 g Bakken.nl Cheesecakemix

    Vouw de bakvorm en zet de vorm op de bakplaat.

Kruimelbodem maken

  1. Stap 3

    • 75 g boter

    • 250 g Bakken.nl Kandijkoekjesbodem

    Smelt de boter in een pannetje op het vuur.

  2. Stap 4

    Neem de pan van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix erdoor. Bedek de bodem van de bakvorm gelijkmatig met de massa en druk stevig aan met de bolle kant van een eetlepel.

Cheesecake met witte chocolade en frambozen maken

  1. Stap 5

    • 200 g crème fraîche

    • 400 g MonChou

    Doe samen met de MonChou en de crème fraîche in een kom en mix met de mixer op de laagste stand tot een glad cheescakemengsel.

  2. Stap 6

    • 4 eieren

    • 100 g witte chocolade (gesmolten)

    Voeg de eieren en de cheesecakemix toe. Mix met de mixer op de laagste stand in 30 seconden tot een glad mengsel. Voeg de gesmolten chocolade toe en roer het nog een keer goed door.

  3. Stap 7

    • 100 g frambozen

    Schenk de helft van het cheesecake mengsel over de kruimelbodem en strooi 100 gram frambozen over het cheesecake beslag.

  4. Stap 8

    Verdeel daarna de rest van het cheesecake beslag over de frambozen, zodat het fruit volledig is bedekt.

Cheesecake met frambozen bakken

  1. Stap 9

    Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de cheesecake met frambozen in 60 - 70 minuten gaar en iets gebruind. Let op: haal de cheesecake direct uit de oven als deze begint te rijzen.

    Is de cheesecake gaar?

    Controleer of de cheesecake gaar is door de bakplaat in de oven voorzichtig heen en weer te schuiven. De cheesecake is gaar als de buitenkant stevig is en in het midden nog wat meebeweegt.

  2. Stap 10

    Laat de cheesecake met frambozen in de bakvorm goed afkoelen (ongeveer 1,5 uur) en laat daarna de cheesecake minimaal twee uur in de koelkast afkoelen.

  3. Stap 11

    • 125 g frambozen

    • 200 g witte chocolade

    Schaaf met een mes witte chocolade schaafsel van de reep. Garneer de cheesecake met de verse frambozen en de witte chocolade.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.