Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Cheesecake met witte chocolade en frambozen

Cheesecake met witte chocolade en frambozen

Dit recept is van: Bakken.nl team

  1. Witte-chocolade-frambozen-cheesecake
Item 1 of 1
Cheesecake met witte chocolade en frambozen
info
Benodigdheden
Stappen

Hoe lekker! Witte chocolade, romige cheesecake en frisse frambozen. Met dit recept maak je een raspberry cheesecake met witte chocolade.

20 min.Bereidingstijd
70 min.Baktijd
Moeilijkheid
12Porties
CheesecakeTaartFrambozenChocoladeWitte chocoladeMonChou

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (ongezouten roomboter)
    80 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Koekjes (bijv. Digestive tarwebiscuits)
    150 g (gram)
    Koekjes (bijv. Digestive tarwebiscuits)
  • Crème fraîche
    125 g
    Crème fraîche
  • MonChou®
    600 g
    MonChou®
  • Suiker (kristalsuiker)
    150 g (gram)
    Suiker (kristalsuiker)

 

  • Custard (bijv. Koopmans)
    1 el (eetlepels)
    Custard (bijv. Koopmans)
  • Ei
    3 Stuk(s)
    Ei
  • Eidooier
    1 Stuk(s)
    Eidooier
  • Witte chocolade
    300 g
    Witte chocolade
  • Frambozen
    225 g
    Frambozen

Keukenspullen

  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Pan
    Pan
  • Lepel
    Lepel

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 150°C / hetelucht 130°C).

Bekleed de springvorm met bakpapier en vet in met boter of bakspray.

2. Kruimelbodem maken

Smelt de roomboter (80 g) in een pannetje of in de magnetron.

Maal de koekjes (150 g) fijn en meng de gesmolten boter door de kruimels.

Verdeel de kruimelkoekbodem over de springvorm. Druk de kruimels aan met de bolle kant van een lepel voor een mooie gelijkmatige bodem.

Zet de bodem ongeveer tien minuten in de koelkast, zodat de bodem lekker stevig wordt als de boter weer stolt.

3. Cheesecake met witte chocolade en frambozen maken

Mix de roomkaas (600 g), crème fraîche (125 g) en kristalsuiker (150 g) tot een glad mengsel.

Mix één voor één de eieren (3 stuks) door het cheesecake-mengsel. Meng vervolgens de eidooier (1) en custard (1 el) door het mengsel (niet luchtig kloppen).

Smelt een deel van de witte chocolade (100 g) au bain-marie. Voeg de gesmolten chocolade toe en roer het nog een keer goed door.

Schenk de helft van het cheesecakemengsel over de kruimelbodem en strooi een deel van de frambozen (100 g) over het cheesecakebeslag.

Verdeel daarna de rest van het cheesecakebeslag over de frambozen, zodat het fruit volledig is bedekt.

4. Cheesecake met frambozen bakken

Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de cheesecake met frambozen in 60 - 70 minuten gaar en iets gebruind. Let op: haal de cheesecake direct uit de oven als deze begint te rijzen.

Is de cheesecake gaar?

Controleer of de cheesecake gaar is door de bakplaat in de oven voorzichtig heen en weer te schuiven. De cheesecake is gaar als de buitenkant stevig is en in het midden nog wat meebeweegt.

Laat de cheesecake met frambozen in de bakvorm goed afkoelen (ongeveer 1,5 uur) en laat daarna de cheesecake minimaal twee uur in de koelkast afkoelen.

Schaaf met een mes witte chocolade (200 g) schaafsel van de reep. Garneer de cheesecake met de rest van de verse frambozen (125 g) en de witte chocolade.

Over dit recept

Bakken.nl team

Dit recept is van Bakken.nl team

De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.