🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Cheesecake met witte chocolade en frambozen

Cheesecake met witte chocolade en frambozen

Dit recept is van: Bakken.nl team

Witte-chocolade-frambozen-cheesecake
Cheesecake met witte chocolade en frambozen
Info Benodigdheden Stappen

Hoe lekker! Witte chocolade, romige cheesecake en frisse frambozen. Met dit recept maak je een raspberry cheesecake met witte chocolade.

20 min. Bereidingstijd
70 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
12 Porties
Cheesecake Taart Frambozen Chocolade Witte chocolade MonChou
3
30 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (ongezouten roomboter)
    80 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Koekjes (bijv. Digestive tarwebiscuits)
    150 g (gram)
    Koekjes (bijv. Digestive tarwebiscuits)
  • Crème fraîche
    125 g
    Crème fraîche
  • MonChou®
    600 g
    MonChou®
  • Suiker (kristalsuiker)
    150 g (gram)
    Suiker (kristalsuiker)

 

  • Custard (bijv. Koopmans)
    1 el (eetlepels)
    Custard (bijv. Koopmans)
  • Ei
    3 Stuk(s)
    Ei
  • Eidooier
    1 Stuk(s)
    Eidooier
  • Witte chocolade
    300 g
    Witte chocolade
  • Frambozen
    225 g
    Frambozen

Keukenspullen

  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  • Pan
    Pan
  • Lepel
    Lepel

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 150°C / hetelucht 130°C).

Bekleed de springvorm met bakpapier en vet in met boter of bakspray.

2. Kruimelbodem maken

Smelt de roomboter (80 g) in een pannetje of in de magnetron.

Maal de koekjes (150 g) fijn en meng de gesmolten boter door de kruimels.

Verdeel de kruimelkoekbodem over de springvorm. Druk de kruimels aan met de bolle kant van een lepel voor een mooie gelijkmatige bodem.

Zet de bodem ongeveer tien minuten in de koelkast, zodat de bodem lekker stevig wordt als de boter weer stolt.

3. Cheesecake met witte chocolade en frambozen maken

Mix de roomkaas (600 g), crème fraîche (125 g) en kristalsuiker (150 g) tot een glad mengsel.

Mix één voor één de eieren (3 stuks) door het cheesecake-mengsel. Meng vervolgens de eidooier (1) en custard (1 el) door het mengsel (niet luchtig kloppen).

Smelt een deel van de witte chocolade (100 g) au bain-marie. Voeg de gesmolten chocolade toe en roer het nog een keer goed door.

Schenk de helft van het cheesecakemengsel over de kruimelbodem en strooi een deel van de frambozen (100 g) over het cheesecakebeslag.

Verdeel daarna de rest van het cheesecakebeslag over de frambozen, zodat het fruit volledig is bedekt.

4. Cheesecake met frambozen bakken

Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de cheesecake met frambozen in 60 - 70 minuten gaar en iets gebruind. Let op: haal de cheesecake direct uit de oven als deze begint te rijzen.

Is de cheesecake gaar?

Controleer of de cheesecake gaar is door de bakplaat in de oven voorzichtig heen en weer te schuiven. De cheesecake is gaar als de buitenkant stevig is en in het midden nog wat meebeweegt.

Laat de cheesecake met frambozen in de bakvorm goed afkoelen (ongeveer 1,5 uur) en laat daarna de cheesecake minimaal twee uur in de koelkast afkoelen.

Schaaf met een mes witte chocolade (200 g) schaafsel van de reep. Garneer de cheesecake met de rest van de verse frambozen (125 g) en de witte chocolade.

Over dit recept

Bakken.nl team

Dit recept is van Bakken.nl team

De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.