Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Thuisbakkers Recepten
Beequip's Rotterdams Havenwater Cheesecake

Beequip's Rotterdams Havenwater Cheesecake

Dit recept is van: Beequip

  1. Beequip's Rotterdams Havenwater Cheesecake
Item 1 of 1
Beequip's Rotterdams Havenwater Cheesecake
info
Benodigdheden
Stappen
De vanille en karamel in de likeur gaan prachtig samen met de romige textuur van de cheesecake, terwijl de citrus een frisse toets toevoegt. Geniet van deze heerlijke cheesecake met een Rotterdamse twist!
35 min.Bereidingstijd
60 min.Bak- of opstijftijd
Thema receptenHigh teaZoete receptenTaartCheesecake

Benodigdheden

Ingrediënten

  • 200g Bastogne koekjes
  • 100g Ongezouten boter 
  • 600g Roomkaas
  • 150g Suiker
  • 2 Theelepels vanille-extract
  • 3 Eieren
  • 100ml Rotterdams Havenwater likeur

 

  • 125ml Zure room
  • 1 Eetlepel maïzena  
  • 1 Citroen
  • Karamelsaus
  • Honing
  • Slagroom

Keukenspullen

  • Springvorm 23cm
  • Bakpapier
  • Oven
  • Keukenmachine
  • Steelpan
  • Garde

Stappen

Stap: 1

Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 160°C. Bekleed de bodem van een springvorm (ongeveer 23 cm) met bakpapier en vet de randen in met boter.

Stap: 2

Bodem maken: Verkruimel de Bastogne koekjes in een keukenmachine of met een deegroller tot fijne kruimels. Meng de kruimels met de gesmolten boter en druk dit mengsel stevig op de bodem van de springvorm. Zet in de koelkast terwijl je de vulling maakt.

Stap: 3

Vulling bereiden: Klop de roomkaas met de suiker tot een glad mengsel. Voeg één voor één de eieren toe en blijf goed mengen. Voeg vervolgens het vanille-extract, de maïzena, zure room en de Rotterdams Havenwater toe. Mix tot alles goed is opgenomen.

Stap: 4

Bakken: Giet het roomkaasmengsel op de koekjesbodem en strijk de bovenkant glad. Bak de cheesecake in de oven voor ongeveer 50-60 minuten, tot de randen stevig zijn maar het midden nog iets wiebelt. Zet de oven uit, maar laat de cheesecake met de ovendeur op een kier afkoelen om scheuren te voorkomen.

Stap: 5

Afkoelen: Haal de cheesecake uit de oven en laat hem volledig afkoelen op kamertemperatuur. Zet hem daarna minstens 4 uur (bij voorkeur een nacht) in de koelkast om volledig op te stijven.

Stap: 6

Topping: Voeg vlak voor serveren een caramel & honing drizzle toe. Garneer de cheesecake met toefjes slagroom. Rasp een snufje citroenschil om de citrusnoten in de likeur te accentueren. Een dun plakje (geconfijte) citroen maakt de taart af.

Over dit recept

Dit recept is van Beequip

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.