Een makkelijk cheesecakerecept, voor een heerlijke frisse cheesecake met een vleugje citroen en blauwe bessen!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrisch 150°C / hetelucht 130°C).
Bekleed de springvorm met bakpapier en vet in met boter of bakspray.
Smelt de roomboter (80 g) in een pannetje of in de magnetron.
Verkruimel de koekjes (150 g) en meng de gesmolten boter door de kruimels.
Verdeel de kruimelkoekbodem over de springvorm. Druk de kruimels aan met de bolle kant van een lepel voor een mooie gelijkmatige bodem.
Zet de bodem ongeveer tien minuten in de koelkast, zodat de bodem lekker stevig wordt als de boter weer stolt.
Pers de citroen (1 stuks).
Mix de roomkaas (600 g), crème fraîche (125 g), kristalsuiker (150 g) en het citroensap tot een glad mengsel.
Mix één voor één de eieren (3 stuks) door het cheesecake-mengsel. Meng vervolgens de eidooier (1) en custard (1 el) door het mengsel (niet luchtig kloppen).
Schenk de helft van het cheesecakemengsel over de kruimelbodem en strooi blauwe bessen (100 g) over het cheesecakebeslag.
Verdeel daarna de rest van het cheesecakebeslag over de blauwe bessen, zodat het fruit volledig is bedekt.
Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de cheesecake in 60 à 70 minuten. Let op: haal de cheesecake direct uit de oven als deze begint te rijzen.
Laat de cheesecake in de bakvorm goed afkoelen (ongeveer 1,5 uur) en laat daarna de cheesecake minimaal twee uur in de koelkast afkoelen.
Garneer de cheesecake met de blauwe bessen (125 g) en rasp de schil van de citroen erover.
Controleer of de cheesecake gaar is door de bakplaat in de oven voorzichtig heen en weer te schuiven. De cheesecake is gaar als de buitenkant stevig is en in het midden nog wat meebeweegt.
De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.