Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

New York Cheesecake

New York cheesecake recept: lekker romig met monchou! In dit recept leggen we stap voor stap uit hoe je deze heerlijke cheesecake maakt!

Bereiden

40 min

Baktijd

45 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

16 taartpunten

Voorbereiden

  1. Stap 1

    Bekleed een springvorm met bakpapier of vet de vorm in.

Bodem maken

  1. Stap 2

    • 130 g tarwebiscuits

    • 80 g boter (Gesmolten)

    Verkruimel de tarwe biscuits. Meng er gesmolten boter door. Verdeel de kruimelkoekbodem over de springvormbodem en maak een opstaand randje van ongeveer 2 cm.

  2. Stap 3

    Zet de bodem ongeveer tien minuten in de koelkast.

Cheesecake vulling maken

  1. Stap 4

    • 800 g MonChou

    • 150 g suiker

    • 1 tl Dr. Oetker Citroen Aroma

    • 4 eieren

    Meng de roomkaas, suiker en citroenaroma tot een glad cheescake mengsel. Roer daarna de eieren er één voor één kort door.

  2. Stap 5

    • 180 g slagroom

    • 2 el Koopmans Custard

    Klop de slagroom met de custard lobbig. Meng het daarna door het New York Cheesecake mengsel.

New York cheesecake bakken

Elektrisch 180°C / Hetelucht 160°C

  1. Stap 6

    Verwarm de oven voor.

  2. Stap 7

    Haal de springvorm uit de koelkast en verdeel het cheesecake mengsel over de bodem. Strijk glad. Bak de cheesecake in ongeveer 45 minuten gaar. Laat de oven nog aan staan.

Topping maken

  1. Stap 8

    • 250 g crème fraîche

    • 30 g poedersuiker

    Laat de cheesecake ongeveer tien minuten afkoelen op een rooster. Meng ondertussen de crème fraîche met de poedersuiker.

  2. Stap 9

    Verdeel de crème fraîche over de cheesecake en bak de cheesecake nog tien minuten in de warme oven.

  3. Stap 10

    Laat de New York cheesecake afkoelen en zet 'm daarna nog minimaal vier uur in de koelkast, zodat hij goed stevig wordt.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.