Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
New York Cheesecake

New York Cheesecake

Een razend populaire klassieker!

Dit recept is van: Bakken.nl

  1. New York Cheesecake recept
Item 1 of 1
New York Cheesecake
info
Benodigdheden
Stappen

Cheesecake maken is met ons New York cheesecake recept super eenvoudig. De roomkaas, boter en kruimelige koekjes maken van dit cheesecake recept een simpele maar super lekkere taart. New York Cheesecake zoals hij ooit bedoeld was!

40 min.Bereidingstijd
240 min.Opstijftijd
Moeilijkheid
16Porties
Bewaartip

Je kunt dit recept 2 dagen in de koelkast en 3 maanden in de diepvries bewaren.

MonChouCheesecakeTaartThema receptenVerjaardag

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koekjes (bijv. Digestive tarwebiscuits)
    150 g (gram)
    Koekjes (bijv. Digestive tarwebiscuits)
  • Ei
    4 Stuk(s)
    Ei
  • Boter (ongezouten roomboter)
    80 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • MonChou®
    800 g
    MonChou®
  • Suiker (kristalsuiker)
    150 g
    Suiker (kristalsuiker)

 

  • Citroenaroma (bijv. Dr. Oetker)
    1 tl (theelepels)
    Citroenaroma (bijv. Dr. Oetker)
  • Verse slagroom (onbereid)
    180 g
    Verse slagroom (onbereid)
  • Custard (bijv. Koopmans)
    2 el (eetlepels)
    Custard (bijv. Koopmans)
  • Crème fraîche
    250 g
    Crème fraîche
  • Poedersuiker
    30 g
    Poedersuiker

Keukenspullen

  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Handmixer
    Handmixer
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

  1. springvorm met bakpapier>
Item 1 of 1

1. Voorbereiding

Verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 160°C).

Smelt de roomboter (80 g) in een pannetje of in de magnetron.

Bekleed de springvorm met bakpapier of vet de vorm in.

  1. gesmolten boter>
Item 1 of 1

2. Bodem maken

Verkruimel de koekjes (150 g) en meng de gesmolten boter door de kruimels.

Verdeel de kruimelkoekbodem over de springvorm en maak een opstaand randje van 2 cm. Druk de kruimels aan met de bolle kant van een lepel voor een mooie gelijkmatige bodem.

Zet de bodem ongeveer tien minuten in de koelkast, zodat de bodem lekker stevig wordt als de boter weer stolt. 🥶

  1. vulling roeren>
Item 1 of 1

3. Cheesecakevulling maken

Meng de Roomkaas (800 g), kristalsuiker (150 g) en het citroenaroma (1 tl) tot een glad mengsel.

Spatel één voor één de eieren (4 stuks) door het cheesecake-mengsel.

Klop de slagroom (180 g) en de custard (2 el) lobbig. (🤓 Lobbig = wat dikker geklopt, maar nog net niet stevig. Vergelijkbare dikte als yoghurt).

Schep de slagroom door het cheesecake-mengsel.

    Item 1 of 1

    4. New York Cheesecake bakken

    Haal de springvorm uit de koelkast en verdeel het cheesecake-mengsel over de bodem. Strijk glad met een paletmes of mes.

    Bak de cheesecake in ongeveer 45 minuten gaar. Laat de oven aanstaan.

    Laat de cheesecake op een rooster afkoelen terwijl je de topping maakt.

    Baktip

    Een cheesecake scheurt snel. Je verkleint het risico op scheuren door de oven niet te hoog te zetten en niet tussendoor te openen!

    1. Topping maken>
    Item 1 of 1

    5. Topping maken

    Meng de crème fraîche (250 g) met de poedersuiker (30 g).

    Verdeel de crème fraîche over de cheesecake en bak de cheesecake nog 10 minuten in de warme oven.

    Deze topping zorgt voor een extra frisse smaak, een prachtig vlak oppervlak en werkt een scheurtje in de cheesecake handig weg!

    Bakken.nl

    Over ons

    Algemene voorwaarden

    Privacybeleid

    Cookiebeleid

    Compliance

    Nieuwsbrief

    Klantenservice

    Contact

    Veelgestelde vragen

    Sociale media

    Instagram

    Facebook

    Pinterest

    © 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.