Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Cheesecake on a stick

Cheesecake on a stick

Dit recept is van: Bakken.nl team

  1. Cheesecake on a stick
Item 1 of 1
Cheesecake on a stick
info
Benodigdheden
Stappen

Cheesecake on a stick is perfect voor feestjes of een middag bakken met kinderen. Haal alle ingrediënten van dit feestelijke recept in huis en laat je verrassen door het resultaat: knapperig door de koekjes en heerlijk romig door de cheesecake en chocoladeglazuur.

45 min.Bereidingstijd
65 min.Baktijd
Moeilijkheid
12Porties
Begin een dag van tevoren

Het is aan te raden om de cheesecake in de ochtend óf een dag van tevoren te maken omdat deze langdurig moet afkoelen en opstijven.

CheesecakeKindertraktatiesChocoladeMonChouDecorerenPecannotenThema receptenBakken met kinderen

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koekjes (bijv. Digestive tarwebiscuits)
    150 g (gram)
    Koekjes (bijv. Digestive tarwebiscuits)
  • Boter (ongezouten roomboter)
    170 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Crème fraîche
    125 g
    Crème fraîche
  • MonChou®
    600 g
    MonChou®
  • Ei
    3 Stuk(s)
    Ei
  • Eidooier
    1 Stuk(s)
    Eidooier
  • Custard (bijv. Koopmans)
    1 el (eetlepels)
    Custard (bijv. Koopmans)

 

  • Suiker (kristalsuiker)
    350 g
    Suiker (kristalsuiker)
  • Water
    100 ml
    Water
  • Verse slagroom (onbereid)
    125 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Zout
    0.5 tl (theelepels)
    Zout
  • Dr. Oetker Glazuur Choco
    2 Zakje(s)
    Dr. Oetker Glazuur Choco
  • Pecannoten
    100 g
    Pecannoten

Keukenspullen

  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Pan
    Pan
  • Spatel
    Spatel
    Bestel dit product online
  • Houten stokje
    8 null
    Houten stokje
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 150°C / hetelucht 130°C).

Bekleed de springvorm met bakpapier en vet in met boter of bakspray.

2. Bodem bereiden

Smelt de roomboter (80 g) in een pannetje of in de magnetron.

Verkruimel de koekjes (150 g) en meng de gesmolten boter door de kruimels.

Verdeel de kruimelkoekbodem over de springvorm. Druk de kruimels aan met de bolle kant van een lepel voor een mooie gelijkmatige bodem.

Zet de bodem ongeveer tien minuten in de koelkast, zodat de bodem lekker stevig wordt als de boter weer stolt.

3. Cheesecake maken

Mix de roomkaas (600 g) en kristalsuiker (150 g) tot een glad mengsel.

Spatel één voor één de eieren (3 stuks) door het cheesecake-mengsel. Meng vervolgens de eidooier (1) en custard (1 el) door het mengsel.

Verdeel het beslag over de kruimelbodem.

Plaats de bakplaat in het midden van de oven bak de cheesecake in ca 60-70 minuten gaar.

Zet de oven uit. Laat de cheesecake nog 1 à 2 uur in de oven staan, met de ovendeur op een kier. Zet de cheesecake hierna minimaal 2 uur in de koelkast.

Laat de cheesecake in de bakvorm goed afkoelen (ca. 1,5 uur) en plaats vervolgens minimaal 2 uur in de koelkast.

Cheesecake gaar?

Controleer of de cheesecake gaar is door de bakplaat in de oven voorzichtig heen en weer te schuiven. De cheesecake is gaar als de buitenkant stevig is en in het midden nog wat meebeweegt en beetje zacht is, net als bij een pudding.

4. Salted caramel maken

Doe de suiker (200 g) en het water (100 ml) in een steelpan. De suiker moet volledig onder water staan. Verwarm langzaam op laag vuur tot het begint te pruttelen en de kleur verandert. Niet roeren, anders kan de suiker weer gaan kristaliseren.

Zodra de karamel een warm bruine kleur heeft gekregen voeg je de boter (90 g) toe. Roer nu met een houten lepel door tot alle boter goed is opgelost.

Haal de pan van het vuur en voeg de slagroom (125 ml) direct toe. Roer goed erdoor en voeg het zout (0,5 tl) toe .

5. Cheesecake on a stick maken en versieren

Neem de cheesecake uit de koeling en snijd deze in puntjes. Steek in ieder puntje een stevig stokje.

Breng voor het chocoglazuur (2 zakjes) wat water aan de kook. Giet dit voorzichtig in een kom. Leg vervolgens het zakje chocoglazuur 10 minuten in het hete water. Haal het zakje uit het water en kneed goed door. Knip een punt van het zakje en schenk de chocolade over de puntjes cheesecake en laat uitharden.

Decoreer de cheesecake met de gezouten karamel door hier een speels zigzagpatroon mee te maken en garneer met grof gehakte pecannoten (100 g).

Over dit recept

Bakken.nl team

Dit recept is van Bakken.nl team

De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.