🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Cheesecake on a stick

Cheesecake on a stick

Dit recept is van: Bakken.nl team

Cheesecake on a stick
Cheesecake on a stick
Info Benodigdheden Stappen

Cheesecake on a stick is perfect voor feestjes of een middag bakken met kinderen. Haal alle ingrediënten van dit feestelijke recept in huis en laat je verrassen door het resultaat: knapperig door de koekjes en heerlijk romig door de cheesecake en chocoladeglazuur.

45 min. Bereidingstijd
65 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
12 Porties
Begin een dag van tevoren

Het is aan te raden om de cheesecake in de ochtend óf een dag van tevoren te maken omdat deze langdurig moet afkoelen en opstijven.

Cheesecake Kindertraktaties Chocolade MonChou Decoreren Pecannoten Thema recepten Bakken met kinderen
4
25 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koekjes (bijv. Digestive tarwebiscuits)
    150 g (gram)
    Koekjes (bijv. Digestive tarwebiscuits)
  • Boter (ongezouten roomboter)
    170 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Crème fraîche
    125 g
    Crème fraîche
  • MonChou®
    600 g
    MonChou®
  • Ei
    3 Stuk(s)
    Ei
  • Eidooier
    1 Stuk(s)
    Eidooier
  • Custard (bijv. Koopmans)
    1 el (eetlepels)
    Custard (bijv. Koopmans)

 

  • Suiker (kristalsuiker)
    350 g
    Suiker (kristalsuiker)
  • Water
    100 ml
    Water
  • Verse slagroom (onbereid)
    125 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Zout
    0.5 tl (theelepels)
    Zout
  • Dr. Oetker Glazuur Choco
    2 Zakje(s)
    Dr. Oetker Glazuur Choco
  • Pecannoten
    100 g
    Pecannoten

Keukenspullen

  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  • Pan
    Pan
  • Spatel
    Spatel
    Bestel dit product online
  • Houten stokje
    8
    Houten stokje
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 150°C / hetelucht 130°C).

Bekleed de springvorm met bakpapier en vet in met boter of bakspray.

2. Bodem bereiden

Smelt de roomboter (80 g) in een pannetje of in de magnetron.

Verkruimel de koekjes (150 g) en meng de gesmolten boter door de kruimels.

Verdeel de kruimelkoekbodem over de springvorm. Druk de kruimels aan met de bolle kant van een lepel voor een mooie gelijkmatige bodem.

Zet de bodem ongeveer tien minuten in de koelkast, zodat de bodem lekker stevig wordt als de boter weer stolt.

3. Cheesecake maken

Mix de roomkaas (600 g) en kristalsuiker (150 g) tot een glad mengsel.

Spatel één voor één de eieren (3 stuks) door het cheesecake-mengsel. Meng vervolgens de eidooier (1) en custard (1 el) door het mengsel.

Verdeel het beslag over de kruimelbodem.

Plaats de bakplaat in het midden van de oven bak de cheesecake in ca 60-70 minuten gaar.

Zet de oven uit. Laat de cheesecake nog 1 à 2 uur in de oven staan, met de ovendeur op een kier. Zet de cheesecake hierna minimaal 2 uur in de koelkast.

Laat de cheesecake in de bakvorm goed afkoelen (ca. 1,5 uur) en plaats vervolgens minimaal 2 uur in de koelkast.

Cheesecake gaar?

Controleer of de cheesecake gaar is door de bakplaat in de oven voorzichtig heen en weer te schuiven. De cheesecake is gaar als de buitenkant stevig is en in het midden nog wat meebeweegt en beetje zacht is, net als bij een pudding.

4. Salted caramel maken

Doe de suiker (200 g) en het water (100 ml) in een steelpan. De suiker moet volledig onder water staan. Verwarm langzaam op laag vuur tot het begint te pruttelen en de kleur verandert. Niet roeren, anders kan de suiker weer gaan kristaliseren.

Zodra de karamel een warm bruine kleur heeft gekregen voeg je de boter (90 g) toe. Roer nu met een houten lepel door tot alle boter goed is opgelost.

Haal de pan van het vuur en voeg de slagroom (125 ml) direct toe. Roer goed erdoor en voeg het zout (0,5 tl) toe .

5. Cheesecake on a stick maken en versieren

Neem de cheesecake uit de koeling en snijd deze in puntjes. Steek in ieder puntje een stevig stokje.

Breng voor het chocoglazuur (2 zakjes) wat water aan de kook. Giet dit voorzichtig in een kom. Leg vervolgens het zakje chocoglazuur 10 minuten in het hete water. Haal het zakje uit het water en kneed goed door. Knip een punt van het zakje en schenk de chocolade over de puntjes cheesecake en laat uitharden.

Decoreer de cheesecake met de gezouten karamel door hier een speels zigzagpatroon mee te maken en garneer met grof gehakte pecannoten (100 g).

Over dit recept

Bakken.nl team

Dit recept is van Bakken.nl team

De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.