Cheesecake on a stick is perfect voor feestjes of een middag bakken met kinderen. Haal alle ingrediënten van dit feestelijke recept in huis en laat je verrassen door het resultaat: knapperig door de koekjes en heerlijk romig door de cheesecake en chocoladeglazuur.
Het is aan te raden om de cheesecake in de ochtend óf een dag van tevoren te maken omdat deze langdurig moet afkoelen en opstijven.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrisch 150°C / hetelucht 130°C).
Bekleed de springvorm met bakpapier en vet in met boter of bakspray.
Smelt de roomboter (80 g) in een pannetje of in de magnetron.
Verkruimel de koekjes (150 g) en meng de gesmolten boter door de kruimels.
Verdeel de kruimelkoekbodem over de springvorm. Druk de kruimels aan met de bolle kant van een lepel voor een mooie gelijkmatige bodem.
Zet de bodem ongeveer tien minuten in de koelkast, zodat de bodem lekker stevig wordt als de boter weer stolt.
Mix de roomkaas (600 g) en kristalsuiker (150 g) tot een glad mengsel.
Spatel één voor één de eieren (3 stuks) door het cheesecake-mengsel. Meng vervolgens de eidooier (1) en custard (1 el) door het mengsel.
Verdeel het beslag over de kruimelbodem.
Plaats de bakplaat in het midden van de oven bak de cheesecake in ca 60-70 minuten gaar.
Zet de oven uit. Laat de cheesecake nog 1 à 2 uur in de oven staan, met de ovendeur op een kier. Zet de cheesecake hierna minimaal 2 uur in de koelkast.
Laat de cheesecake in de bakvorm goed afkoelen (ca. 1,5 uur) en plaats vervolgens minimaal 2 uur in de koelkast.
Controleer of de cheesecake gaar is door de bakplaat in de oven voorzichtig heen en weer te schuiven. De cheesecake is gaar als de buitenkant stevig is en in het midden nog wat meebeweegt en beetje zacht is, net als bij een pudding.
Doe de suiker (200 g) en het water (100 ml) in een steelpan. De suiker moet volledig onder water staan. Verwarm langzaam op laag vuur tot het begint te pruttelen en de kleur verandert. Niet roeren, anders kan de suiker weer gaan kristaliseren.
Zodra de karamel een warm bruine kleur heeft gekregen voeg je de boter (90 g) toe. Roer nu met een houten lepel door tot alle boter goed is opgelost.
Haal de pan van het vuur en voeg de slagroom (125 ml) direct toe. Roer goed erdoor en voeg het zout (0,5 tl) toe .
Neem de cheesecake uit de koeling en snijd deze in puntjes. Steek in ieder puntje een stevig stokje.
Breng voor het chocoglazuur (2 zakjes) wat water aan de kook. Giet dit voorzichtig in een kom. Leg vervolgens het zakje chocoglazuur 10 minuten in het hete water. Haal het zakje uit het water en kneed goed door. Knip een punt van het zakje en schenk de chocolade over de puntjes cheesecake en laat uitharden.
Decoreer de cheesecake met de gezouten karamel door hier een speels zigzagpatroon mee te maken en garneer met grof gehakte pecannoten (100 g).
De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.