Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Cheesecake on a stick

Cheesecake eten was nog nooit zo hip & cool! Probeer zelf de nieuwste trend eens uit en maak een cheesecake on a stick. Het is leuk om te maken én leuk om te eten: als snack, (kinder)traktatie of als showstopper op ieder feestje.

Bereiden

45 min

Baktijd

65 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

8 stuks

Voorbereiden

Elektrisch 120°C / Hetelucht 120°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 120 graden. Vouw de bakvorm volgens de instructies die op de bakvorm vermeld staan. Plaats de vorm hierna op een bakplaat. Let op: verplaats de bakvorm niet meer ná het vullen.

    Begin een dag van te voren

    Handigste is om de cheesecake in de ochtend óf een dag van te voren te maken omdat deze langdurig moet afkoelen en opstijven.

Cheesecake maken

  1. Stap 2

    • 35 g boter

    • Pak Dr. Oetker Cheesecake

    Smelt 35 gram van de boter in een pannetje. Neem van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix met een eetlepel door de gesmolten boter. Bedek de bodem van de bakvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.

  2. Stap 3

    • 200 g crème fraîche

    • 200 g MonChou (kuipje)

    Doe de MonChou en de crème fraîche in een kom en mix dit met de mixer met garden op de laagste stand tot een glad mengsel (niet luchtig kloppen).

  3. Stap 4

    • Pak Dr. Oetker Cheesecake

    • 3 eieren

    Voeg de eieren en de cheesecakemix toe. Mix het met de mixer op de laagste stand 30 seconden tot een glad mengsel (nog steeds niet luchtig kloppen) en schep het beslag om met een spatel.

  4. Stap 5

    Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de cheesecake ca. 60 - 70 minuten. Controleer of de cheesecake gaar is door de bakplaat in de oven voorzichtig heen-en-weer te schuiven. De cheesecake is gaar als de buitenkant stevig is en in het midden nog wat meebeweegt en een beetje zacht is, zoals bij pudding.

    Let op

    Als de cheesecake begint te rijzen, haal deze dan direct uit de oven.

  5. Stap 6

    Laat de cheesecake in de bakvorm goed afkoelen (ca. 1,5 uur) en plaats vervolgens minimaal 2 uur in de koelkast.

Salted caramel maken

  1. Stap 7

    • 200 g suiker

    • 100 ml water

    Doe de suiker en het water in een steelpan. De suiker moet volledig onder water staan. Verwarm langzaam op laag vuur tot het begint te pruttelen en de kleur verandert. Niet roeren, anders kan de suiker weer gaan kristalliseren.

  2. Stap 8

    • 90 g boter

    Zodra de karamel een warm bruine kleur heeft gekregen voeg je de boter toe. Roer nu met een houten lepel door tot alle boter goed is opgelost.

  3. Stap 9

    • 125 ml slagroom

    • 0,5 tl zout

    Haal de pan van het vuur en voeg de slagroom direct toe. Roer goed erdoor en voeg het zout toe.

Cheesecake on a stick maken en versieren

  1. Stap 10

    Neem de cheesecake uit de koeling em snijd deze in puntjes. Steek in ieder puntje een stevig stokje.

  2. Stap 11

    • 2 zakjes Dr. Oetker Glazuur Choco

    Breng voor het chocoglazuur wat water aan de kook. Giet dit voorzichtig in een kom. Leg vervolgens het zakje chocoglazuur 10 minuten in het hete water. Haal het zakje uit het water en kneed goed door.

  3. Stap 12

    Knip een punt van het zakje en schenk de chocolade over de puntjes cheesecake en laat uitharden.

  4. Stap 13

    • 100 g pecannoten (grofgehakt)

    Decoreer de cheesecake met de gezouten karamel door hier een speels zig-zag patroon mee te maken en garneer met grof gehakte pecannoten.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.