🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Sinterklaas cheesecake met kruidnoten

Sinterklaas cheesecake met kruidnoten

Dit recept is van: Annet

Sinterklaas cheesecake met kruidnoten recept
Sinterklaas cheesecake met kruidnoten
Info Benodigdheden Stappen

Een recept voor een heerlijke cheesecake, gebakken vanaf de basis met een bodem van kruidnoten. Super leuk voor 'het heerlijk avondje'!

30 min. Bereidingstijd
240 min. Opstijftijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
16 Porties
Cointreau of rum

In dit recept is Cointreau verwerkt, maar je kunt dit vervangen door een rum naar keuze. Je kunt de alcohol natuurlijk ook helemaal weglaten!

Geen foodprocessor?

Heb je geen foodprocessor of hakmolentje? Doe de kruidnootjes dan in een schone theedoek en sla ze stuk met een bijvoorbeeld een deegroller.

Cheesecake Kruidnoten Witte chocolade Sinterklaas Taart Pepernoten Thema recepten Feestdagen
5
1 beoordeling Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Kruidnoten
    225 g
    Kruidnoten
  • Boter (ongezouten roomboter)
    75 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  •  
    1.5 tl (theelepels)
    Cointreau
  • Gelatine (Dr. Oetker)
    6 blaadje(s)
    Gelatine (Dr. Oetker)
  • Witte chocolade
    300 g
    Witte chocolade

 

  • Limoensap
    2 el (eetlepels)
    Limoensap
  • Verse slagroom (onbereid)
    300 g
    Verse slagroom (onbereid)
  • Roomkaas
    400 g
    Roomkaas
  • Sinterklaassnoep
    Sinterklaassnoep
  • Vanillestokje
    Vanillestokje

Keukenspullen

  •  
    Foodprocessor
  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  • Steelpan
    Steelpan
  • Spatel
    Spatel
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Bodem bereiden

Verkruimel de kruidnootjes (225 g) met een foodprocessor of hakmolen. Smelt ondertussen in een pannetje de roomboter (75 g).

Doe de kruidnotenkruimels bij de gesmolten boter en roer dit goed door. Voeg naar keuze en smaak eventueel wat Cointreau of rum toe. Bekleed de springvorm met bakpapier en stort het mengsel op de bodem van de springvorm. Druk de bodem aan met de bolle kant van een lepel.

Zet de springvorm een half uur in de koelkast om op te laten stijven.

2. Sinterklaas cheesecakemengsel maken

Week de blaadjes gelatine in ruim koud water. Zet apart. Smelt de witte chocolade (300 g) au bain-marie. Neem een bakkwast en bestrijk de kruidnootbodem voorzichtig met een dun laagje witte chocolade. Zet de rest van de gesmolten witte chocolade apart. Neem een pannetje en warm de limoensap (2 el) op. Klop de roomkaas (400 g), met het schraapsel van het vanillestokje, met een garde los. Voeg de witte chocolade toe aan de roomkaas. Meng dit goed door.

Neem het pannetje met de limoensap. Voeg de gelatineblaadjes, met aanhangend water, toe. Wacht tot de gelatineblaadjes zijn opgelost.

Voeg een schep roomkaas met witte chocolade toe. Roer dit goed door. Voeg dit mengsel uit het pannetje toe aan de kom met roomkaas met witte chocolade. Klop de slagroom (300 g) lobbig en voeg deze ook toe.

Spatel het mengsel in de taartvorm op de met witte chocolade bestreken kruidnootbodem. Strijk de bovenkant van de taart glad. Laat de taart nu minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.

3. Sinterklaas cheesecake decoreren

Nadat de cheesecake goed is opgesteven kun je de taartrand lossnijden en de rand van de springvorm verwijderen. Versier de de koude taart vlak voor serveren met snoepgoed. Een handje strooigoed en een chocoladeletter doen al wonderen.

Een heerlijk avondje gewenst!

Meer Sinterklaastaarten en -cakes

Arretjescake van pepernoten
Gemiddeld
4
20 min.
Sinterklaas cheesecake met kruidnoten
Moeilijk
5
30 min.
Sinterklaastulband
Makkelijk
-
20 min.
Sinterklaastaart van brownies
Makkelijk
-
15 min.
Speculaascake met sinterklaassnoep
Makkelijk
1
15 min.
Sinterklaastaart met pepernotencrème
Gemiddeld
3
45 min.
 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.