Een recept voor een heerlijke cheesecake, gebakken vanaf de basis met een bodem van kruidnoten. Super leuk voor 'het heerlijk avondje'!
In dit recept is Cointreau verwerkt, maar je kunt dit vervangen door een rum naar keuze. Je kunt de alcohol natuurlijk ook helemaal weglaten!
Heb je geen foodprocessor of hakmolentje? Doe de kruidnootjes dan in een schone theedoek en sla ze stuk met een bijvoorbeeld een deegroller.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verkruimel de kruidnootjes (225 g) met een foodprocessor of hakmolen. Smelt ondertussen in een pannetje de roomboter (75 g).
Doe de kruidnotenkruimels bij de gesmolten boter en roer dit goed door. Voeg naar keuze en smaak eventueel wat Cointreau of rum toe. Bekleed de springvorm met bakpapier en stort het mengsel op de bodem van de springvorm. Druk de bodem aan met de bolle kant van een lepel.
Zet de springvorm een half uur in de koelkast om op te laten stijven.
Week de blaadjes gelatine in ruim koud water. Zet apart. Smelt de witte chocolade (300 g) au bain-marie. Neem een bakkwast en bestrijk de kruidnootbodem voorzichtig met een dun laagje witte chocolade. Zet de rest van de gesmolten witte chocolade apart. Neem een pannetje en warm de limoensap (2 el) op. Klop de roomkaas (400 g), met het schraapsel van het vanillestokje, met een garde los. Voeg de witte chocolade toe aan de roomkaas. Meng dit goed door.
Neem het pannetje met de limoensap. Voeg de gelatineblaadjes, met aanhangend water, toe. Wacht tot de gelatineblaadjes zijn opgelost.
Voeg een schep roomkaas met witte chocolade toe. Roer dit goed door. Voeg dit mengsel uit het pannetje toe aan de kom met roomkaas met witte chocolade. Klop de slagroom (300 g) lobbig en voeg deze ook toe.
Spatel het mengsel in de taartvorm op de met witte chocolade bestreken kruidnootbodem. Strijk de bovenkant van de taart glad. Laat de taart nu minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
Nadat de cheesecake goed is opgesteven kun je de taartrand lossnijden en de rand van de springvorm verwijderen. Versier de de koude taart vlak voor serveren met snoepgoed. Een handje strooigoed en een chocoladeletter doen al wonderen.
Een heerlijk avondje gewenst!