Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Sinterklaas cheesecake met kruidnoten

Sinterklaas cheesecake met kruidnoten

Dit recept is van: Annet

  1. Sinterklaas cheesecake met kruidnoten recept
Item 1 of 1
Sinterklaas cheesecake met kruidnoten
info
Benodigdheden
Stappen

Een recept voor een heerlijke cheesecake, gebakken vanaf de basis met een bodem van kruidnoten. Super leuk voor 'het heerlijk avondje'!

30 min.Bereidingstijd
240 min.Opstijftijd
Moeilijkheid
16Porties
Cointreau of rum

In dit recept is Cointreau verwerkt, maar je kunt dit vervangen door een rum naar keuze. Je kunt de alcohol natuurlijk ook helemaal weglaten!

Geen foodprocessor?

Heb je geen foodprocessor of hakmolentje? Doe de kruidnootjes dan in een schone theedoek en sla ze stuk met een bijvoorbeeld een deegroller.

CheesecakeKruidnotenWitte chocoladeSinterklaasTaartPepernotenThema receptenFeestdagen

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Kruidnoten
    225 g
    Kruidnoten
  • Boter (ongezouten roomboter)
    75 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  •  
    1.5 tl (theelepels)
    Cointreau
  • Gelatine (Dr. Oetker)
    6 blaadje(s)
    Gelatine (Dr. Oetker)
  • Witte chocolade
    300 g
    Witte chocolade

 

  • Limoensap
    2 el (eetlepels)
    Limoensap
  • Verse slagroom (onbereid)
    300 g
    Verse slagroom (onbereid)
  • Roomkaas
    400 g
    Roomkaas
  • Sinterklaassnoep
    Sinterklaassnoep
  • Vanillestokje
    Vanillestokje

Keukenspullen

  •  
    Foodprocessor
  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Steelpan
    Steelpan
  • Spatel
    Spatel
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Bodem bereiden

Verkruimel de kruidnootjes (225 g) met een foodprocessor of hakmolen. Smelt ondertussen in een pannetje de roomboter (75 g).

Doe de kruidnotenkruimels bij de gesmolten boter en roer dit goed door. Voeg naar keuze en smaak eventueel wat Cointreau of rum toe. Bekleed de springvorm met bakpapier en stort het mengsel op de bodem van de springvorm. Druk de bodem aan met de bolle kant van een lepel.

Zet de springvorm een half uur in de koelkast om op te laten stijven.

2. Sinterklaas cheesecakemengsel maken

Week de blaadjes gelatine in ruim koud water. Zet apart. Smelt de witte chocolade (300 g) au bain-marie. Neem een bakkwast en bestrijk de kruidnootbodem voorzichtig met een dun laagje witte chocolade. Zet de rest van de gesmolten witte chocolade apart. Neem een pannetje en warm de limoensap (2 el) op. Klop de roomkaas (400 g), met het schraapsel van het vanillestokje, met een garde los. Voeg de witte chocolade toe aan de roomkaas. Meng dit goed door.

Neem het pannetje met de limoensap. Voeg de gelatineblaadjes, met aanhangend water, toe. Wacht tot de gelatineblaadjes zijn opgelost.

Voeg een schep roomkaas met witte chocolade toe. Roer dit goed door. Voeg dit mengsel uit het pannetje toe aan de kom met roomkaas met witte chocolade. Klop de slagroom (300 g) lobbig en voeg deze ook toe.

Spatel het mengsel in de taartvorm op de met witte chocolade bestreken kruidnootbodem. Strijk de bovenkant van de taart glad. Laat de taart nu minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.

3. Sinterklaas cheesecake decoreren

Nadat de cheesecake goed is opgesteven kun je de taartrand lossnijden en de rand van de springvorm verwijderen. Versier de de koude taart vlak voor serveren met snoepgoed. Een handje strooigoed en een chocoladeletter doen al wonderen.

Een heerlijk avondje gewenst!

Meer Sinterklaastaarten en -cakes

  1. Arretjescake van pepernoten
    Gemiddeld
    4
    20 min.
  2. Sinterklaas cheesecake met kruidnoten
    Moeilijk
    5
    30 min.
  3. Sinterklaastulband
    Makkelijk
    0
    20 min.
  4. Sinterklaastaart van brownies
    Makkelijk
    0
    15 min.
  5. Speculaascake met sinterklaassnoep
    Makkelijk
    1
    15 min.
  6. Sinterklaastaart met pepernotencrème
    Gemiddeld
    2
    45 min.
Item 1 of 6

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.