Annet

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Sinterklaas cheesecake met kruidnoten

Een recept voor een heerlijke cheesecake gebakken vanaf de basis met een bodem van kruidnoten. Super leuk voor 't heerlijk avondje.

Bereiden

30 min

Opstijftijd

240 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

16 taartpunten

Bodem bereiden

 1. Stap 1

  • 225 g kruidnootjes

  • 75 g roomboter

  • 1½ tl Cointreau (of rum naar smaak en keuze)

  Verkruimel de kruidnootjes met een foodprocessor of hakmolen. Smelt ondertussen in een pannetje de roomboter. Doe de kruidnoten kruimels bij de gesmolten boter en roer dit goed door. Voeg naar keuze en smaak eventueel wat cointreau of rum toe.

  Geen foodprocessor?

  Doe de kruidnootjes dan in een schone theedoek en sla ze stuk met een bijvoorbeeld een deegroller.

 2. Stap 2

  Bkleed de springvorm met bakpapier en stort het mengsel op de bodem van de springvorm. Druk de bodem aan met de bolle kant van een lepel. Zet de springvorm een half uur in de koelkast om op te laten stijven.

Cheesecakemengsel maken

 1. Stap 3

  • 6 blaadjes Dr. Oetker Gelatine

  Week de blaadjes gelatine in ruim koud water. Zet apart.

 2. Stap 4

  • 300 g witte chocolade

  Smelt de witte chocolade au bain-marie. Neem een bakkwast en bestrijk de kruidnoot bodem voorzichtig met een dun laagje witte chocolade. Zet de rest van de witte chocolade apart.

 3. Stap 5

  • 2 el limoensap

  Neem een pannetje en warm de limoensap op.

 4. Stap 6

  • 300 g slagroom

 5. Stap 7

  • 400 g roomkaas (stevige variant)

  Klopt de roomkaas, met het schraapsel van het vanillestokje, met een garden los. Voeg de witte chocolade toe aan de roomkaas. Meng dit goed door.

 6. Stap 8

  Neem het pannetje met de limoensap. Voeg de gelatineblaadjes, met aanhangend water, toe. Wacht tot de gelatineblaadjes zijn opgelost. Voeg een schep roomkaas met witte chocolade toe. Roer dit goed door. Voeg dit mengsel uit het pannetje toe aan de kom met roomkaas met witte chocolade.

 7. Stap 9

  Voeg als laatste de lobbige geklopte slagroom toe. Spatel het mengsel in de taartvorm op de met witte chocolade bestreken kruidnoot bodem. Strijk de bovenkant van de taart glad. Laat de taart nu minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.

Cheesecake decoreren

 1. Stap 10

  Nadat de cheesecake goed is opgesteven kun je de taartrand lossnijden en de rand van de springvorm verwijderen.

 2. Stap 11

  • Sinterklaassnoep

  Versier de de koude taartvlak voor serveren met sinterklaassnoepgoed. Een handje strooigoed en een chocoladeletter doen al wonderen. Een heerlijk avondje gewenst!

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.