🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Appelkruimel cheesecake bars

Appelkruimel cheesecake bars

Dit recept is van: Annet

Appelkruimel cheesecake bars maken
Appelkruimel cheesecake bars
Info Benodigdheden Stappen

Deze Appelkruimel cheesecake bars wil je maken. De havermout en pecannoten geven de bars een stevige bite en zorgen voor een heerlijke smaak! Perfect om uit te delen.

15 min. Bereidingstijd
45 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
15 bars Porties
Cheesecake Appel Havermout Crumble Herfst Kaneel MonChou
4
4 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Havermoutkoekjes
    165 g (gram)
    Havermoutkoekjes
  • Pecannoten (ongezouten)
    50 g (gram)
    Pecannoten (ongezouten)
  • Boter (ongezouten roomboter)
    50 g (gram)
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Appel (bijv. Elstar of Jonagold)
    4 Stuk(s)
    Appel (bijv. Elstar of Jonagold)
  • Kaneel
    1.5 tl (theelepels)
    Kaneel
  • Suiker (kristalsuiker)
    Suiker (kristalsuiker)
  • Bloem
    70 g (gram)
    Bloem
  • Witte basterdsuiker
    25 g (gram)
    Witte basterdsuiker

 

  • Boter of margarine
    25 g (gram)
    Boter of margarine
  • Havermout
    4 el (eetlepels)
    Havermout
  • Water
    1 el (eetlepels)
    Water
  • MonChou®
    400 g (gram)
    MonChou®
  • Poedersuiker
    150 g (gram)
    Poedersuiker
  • Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
  • Maizena (bijv. Koopmans)
    2 el (eetlepels)
    Maizena (bijv. Koopmans)
  • Ei
    2 Stuk(s)
    Ei

Keukenspullen

  • Brownie bakvorm (of ovenschaal)
    Brownie bakvorm (of ovenschaal)
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  •  
    Snijplank
  • Mes
    Mes

Stappen

1. Koekbodem bereiden

Verkruimel de havermoutkoekjes (165 g) in een blender of in een plasticzak door eroverheen te rollen met een deegroller. Hak de pecannoten (50 g) grof.

Smelt de boter (50 g) in een pannetje. Voeg de verkruimelde koekjes en de gehakte pecannoten aan de gesmolten boter toe en roer dit goed door elkaar.

Bekleed de bakvorm met bakpapier. Druk de kruimels plat op de bodem van de bakvorm.

2. Appelvulling maken

Schil de appels (4 stuks) en snij deze in blokjes van 1 centimeter. Voeg de kaneel (1 grote tl) en eventueel wat suiker toe aan de appelblokjes. Zet vervolgens apart.

3. Kruimeltopping bereiden

Doe de bloem (70 g), witte basterdsuiker (25 g), boter (25 g), kaneel (0.5 tl) en het water (1 el) in een kom en kneed tot een kruimelig deeg.

Voeg als laatste de havermout (4 el) toe en verdeel door het kruimeldeeg. Zet het kruimeldeeg apart.

4. Cheesecakevulling bereiden

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Klop de roomkaas (400 g), poedersuiker (150 g), vanillesuiker (1 zakje) en maïzena (2 el) met een mixer tot een dik glad beslag. Voeg de eieren (2 stuks) één voor één toe en klop na elk ei het beslag even goed door. Voor je het volgende ei toevoegt moet het beslag glad en romig zijn.

Klop het beslag na het toevoegen van het laatste ei nog 1 minuut op de hoogste stand. Is de cheesecakevulling luchtig? Verdeel het dan over de bodem.

Bak de cheesecake 30 minuten in het midden van de oven (zonder de appels en het kruimeldeeg.)

Haal de cheesecake uit de oven. Leg de appelblokjes voorzichtig op de cheesecake en strooi hierna de kruimeltopping over de appels.

Bak de cheesecake nogmaals 15-20 minuten in de oven. Laat de cheesecake helemaal afkoelen en zet 'm daarna minimaal 2 uur in de koelkast.

5. Cheesecake bars decoreren

Bestrooi de cheesecake voor het serveren met een hand pecannoten.

Meer frisse cheesecake recepten

Cheesecake bites met passievrucht en Oreo
Gemiddeld
3
20 min.
Cheesecake met blauwe bessen
Gemiddeld
4
20 min.
New York Cheesecake
Moeilijk
4
40 min.
Roze koek cheesecake
Makkelijk
4
20 min.
Glutenvrije cheesecake met lemoncurd
Moeilijk
4
10 min.
 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.