Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Appelkruimel cheesecake bars

Appelkruimel cheesecake bars

Dit recept is van: Annet

  1. Appelkruimel cheesecake bars maken
Item 1 of 1
Appelkruimel cheesecake bars
info
Benodigdheden
Stappen

Deze Appelkruimel cheesecake bars wil je maken. De havermout en pecannoten geven de bars een stevige bite en zorgen voor een heerlijke smaak! Perfect om uit te delen.

15 min.Bereidingstijd
45 min.Baktijd
Moeilijkheid
15 barsPorties
CheesecakeAppelsHavermoutCrumbleHerfstKaneelMonChou

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Havermoutkoekjes
    165 g (gram)
    Havermoutkoekjes
  • Pecannoten (ongezouten)
    50 g (gram)
    Pecannoten (ongezouten)
  • Boter (ongezouten roomboter)
    50 g (gram)
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Appel (bijv. Elstar of Jonagold)
    4 Stuk(s)
    Appel (bijv. Elstar of Jonagold)
  • Kaneel
    1.5 tl (theelepels)
    Kaneel
  • Suiker (kristalsuiker)
    Suiker (kristalsuiker)
  • Bloem
    70 g (gram)
    Bloem
  • Witte basterdsuiker
    25 g (gram)
    Witte basterdsuiker

 

  • Boter of margarine
    25 g (gram)
    Boter of margarine
  • Havermout
    4 el (eetlepels)
    Havermout
  • Water
    1 el (eetlepels)
    Water
  • MonChou®
    400 g (gram)
    MonChou®
  • Poedersuiker
    150 g (gram)
    Poedersuiker
  • Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
  • Maizena (bijv. Koopmans)
    2 el (eetlepels)
    Maizena (bijv. Koopmans)
  • Ei
    2 Stuk(s)
    Ei

Keukenspullen

  • Brownie bakvorm (of ovenschaal)
    Brownie bakvorm (of ovenschaal)
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  •  
    Snijplank
  • Mes
    Mes

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Koekbodem bereiden

Verkruimel de havermoutkoekjes (165 g) in een blender of in een plasticzak door eroverheen te rollen met een deegroller. Hak de pecannoten (50 g) grof.

Smelt de boter (50 g) in een pannetje. Voeg de verkruimelde koekjes en de gehakte pecannoten aan de gesmolten boter toe en roer dit goed door elkaar.

Bekleed de bakvorm met bakpapier. Druk de kruimels plat op de bodem van de bakvorm.

2. Appelvulling maken

Schil de appels (4 stuks) en snij deze in blokjes van 1 centimeter. Voeg de kaneel (1 grote tl) en eventueel wat suiker toe aan de appelblokjes. Zet vervolgens apart.

3. Kruimeltopping bereiden

Doe de bloem (70 g), witte basterdsuiker (25 g), boter (25 g), kaneel (0.5 tl) en het water (1 el) in een kom en kneed tot een kruimelig deeg.

Voeg als laatste de havermout (4 el) toe en verdeel door het kruimeldeeg. Zet het kruimeldeeg apart.

4. Cheesecakevulling bereiden

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Klop de roomkaas (400 g), poedersuiker (150 g), vanillesuiker (1 zakje) en maïzena (2 el) met een mixer tot een dik glad beslag. Voeg de eieren (2 stuks) één voor één toe en klop na elk ei het beslag even goed door. Voor je het volgende ei toevoegt moet het beslag glad en romig zijn.

Klop het beslag na het toevoegen van het laatste ei nog 1 minuut op de hoogste stand. Is de cheesecakevulling luchtig? Verdeel het dan over de bodem.

Bak de cheesecake 30 minuten in het midden van de oven (zonder de appels en het kruimeldeeg.)

Haal de cheesecake uit de oven. Leg de appelblokjes voorzichtig op de cheesecake en strooi hierna de kruimeltopping over de appels.

Bak de cheesecake nogmaals 15-20 minuten in de oven. Laat de cheesecake helemaal afkoelen en zet 'm daarna minimaal 2 uur in de koelkast.

5. Cheesecake bars decoreren

Bestrooi de cheesecake voor het serveren met een hand pecannoten.

Meer frisse cheesecake recepten

  1. Cheesecake bites met passievrucht en Oreo
    Gemiddeld
    3
    20 min.
  2. Cheesecake met blauwe bessen
    Gemiddeld
    4
    20 min.
  3. New York Cheesecake
    Moeilijk
    4
    40 min.
  4. Roze koek cheesecake
    Makkelijk
    4
    20 min.
  5. Glutenvrije cheesecake met lemoncurd
    Moeilijk
    4
    10 min.
Item 1 of 5

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.