Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verkruimel de havermoutkoekjes (165 g) in een blender of in een plasticzak door eroverheen te rollen met een deegroller. Hak de pecannoten (50 g) grof.
Smelt de boter (50 g) in een pannetje. Voeg de verkruimelde koekjes en de gehakte pecannoten aan de gesmolten boter toe en roer dit goed door elkaar.
Bekleed de bakvorm met bakpapier. Druk de kruimels plat op de bodem van de bakvorm.
Schil de appels (4 stuks) en snij deze in blokjes van 1 centimeter. Voeg de kaneel (1 grote tl) en eventueel wat suiker toe aan de appelblokjes. Zet vervolgens apart.
Doe de bloem (70 g), witte basterdsuiker (25 g), boter (25 g), kaneel (0.5 tl) en het water (1 el) in een kom en kneed tot een kruimelig deeg.
Voeg als laatste de havermout (4 el) toe en verdeel door het kruimeldeeg. Zet het kruimeldeeg apart.
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Klop de roomkaas (400 g), poedersuiker (150 g), vanillesuiker (1 zakje) en maïzena (2 el) met een mixer tot een dik glad beslag. Voeg de eieren (2 stuks) één voor één toe en klop na elk ei het beslag even goed door. Voor je het volgende ei toevoegt moet het beslag glad en romig zijn.
Klop het beslag na het toevoegen van het laatste ei nog 1 minuut op de hoogste stand. Is de cheesecakevulling luchtig? Verdeel het dan over de bodem.
Bak de cheesecake 30 minuten in het midden van de oven (zonder de appels en het kruimeldeeg.)
Haal de cheesecake uit de oven. Leg de appelblokjes voorzichtig op de cheesecake en strooi hierna de kruimeltopping over de appels.
Bak de cheesecake nogmaals 15-20 minuten in de oven. Laat de cheesecake helemaal afkoelen en zet 'm daarna minimaal 2 uur in de koelkast.
Bestrooi de cheesecake voor het serveren met een hand pecannoten.