Annet

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Cheesecake met blauwe bessensaus

Een heerlijke romige cheesecake met een prachtig marmereffect. Gevuld met bessensaus en chocolade chips. Gebakken in een vierkante vorm, is deze ook heel geschikt voor een high tea. Zo snijd je er makkelijk kleine vierkante smulhapjes uit.

Bereiden

20 min

Baktijd

65 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

16 porties

Voorbereiden

Elektrisch 135°C / Hetelucht 135°C

  1. Stap 1

    Bekleed de bakvorm met bakpapier.

  2. Stap 2

    • 160 g bastognekoek

    • 65 g boter

    Maak met de hakmolen koekkruimels van de bastognekoeken. Smelt de boter in een pannetje. Roer de koekkruimels goed door de boter. Stort de massa in de bakvorm en maak het plat met de bolle kant van een lepel.

  3. Stap 3

    • ½ zakje Dr. Oetker Chocolate Chips

    Bedek de bodem van de taart met de chocolade chips. Zet de bakvorm in de koelkast om op te stijven.

  4. Stap 4

    Verwarm de oven ondertussen voor.

Cheesecake bereiden

  1. Stap 5

    • 300 g kwark

    • 125 g suiker

    • 200 g roomkaas

    • 2 eieren

    • 1 limoen (sap van)

    Maak ondertussen ook de vulling voor de cheesecake. Klop de kwark, suiker, roomkaas, eieren en limoen met de mixer op een lage stand door elkaar. Blijf kloppen totdat alles goed gemengd is.

  2. Stap 6

    Stort het mengsel voorzichtig in de taartvorm. Verdeel tijdens het storten goed zodat de chocoladechips niet verschuiven naar een kant.

Cheesecake decoreren en bakken

  1. Stap 7

    • 5-6 el blauwe bessenjam (van blauwe bessen)

    Pureer de blauwe bessenjam met een staafmixer. Doe de bessensaus in een spuitzak. Knip er een klein stukje af. Maak strepen op de cheesecakevulling met ongeveer 1.5 centimeter tussen de strepen.

  2. Stap 8

    Neem de achterkant van een vorkje of lepel en maak rondtrekkende bewegingen door de rijen bessensaus. Zo ontstaat er een marmer patroon.

  3. Stap 9

    Bak de cheesecake 40-45 minuten. Zet hierna de oventemperatuur terug naar 100 graden. Bak de cheesecake nog 20 minuten. Laat de cheesecake volledig in de oven afkoelen.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.