🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Cheesecake met blauwe bessensaus

Cheesecake met blauwe bessensaus

Dit recept is van: Annet

cheesecake-met-blauwe-bessensaus
Cheesecake met blauwe bessensaus
Info Benodigdheden Stappen

Een heerlijke romige cheesecake met een prachtig marmereffect. Gevuld met bessensaus en chocolate chips. Gebakken in een vierkante vorm, waardoor deze cheesecake ook heel geschikt is voor een high tea. Zo snijd je er makkelijk kleine vierkante smulhapjes uit.

20 min. Bereidingstijd
65 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
16 Porties
Cheesecake Taart Blauwe bessen Jam MonChou
3
45 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  •  
    160 g
    Bastognekoek
  • Boter (ongezouten roomboter)
    65 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Dr. Oetker Chocolate Chips
    0.5 Zakje(s)
    Dr. Oetker Chocolate Chips
  • Kwark
    300 g
    Kwark
  • Suiker (kristalsuiker)
    125 g
    Suiker (kristalsuiker)

 

  • Roomkaas
    200 g
    Roomkaas
  • Ei
    2 Stuk(s)
    Ei
  •  
    Sap van één limoen
  •  
    5.5 el (eetlepels)
    Blauwe bessenjam

Keukenspullen

  •  
    Bakvorm (vierkant)
  • Bakpapier
    Bakpapier
  •  
    Hakmolen
  • Steelpan
    Steelpan
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  •  
    Staafmixer
  • Spuitzak
    Spuitzak
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Bekleed de bakvorm met bakpapier.

Maak met de hakmolen koekkruimels van de bastognekoeken (160 g). Smelt de boter (65 g) in een pannetje. Roer de koekkruimels goed door de boter. Stort de massa in de bakvorm en maak het plat met de bolle kant van een lepel.

Bedek de bodem van de taart met de chocolate chips (0,5 zakje). Zet de bakvorm in de koelkast om op te stijven.

Verwarm de oven ondertussen voor (elektrisch 135°C / hetelucht 135°C).

2. Cheesecake bereiden

Maak ondertussen ook de vulling voor de cheesecake. Klop de kwark (300 g), suiker (125 g), roomkaas (200 g), eieren (2 stuks) en het sap van de limoen (1 stuk) met de mixer op een lage stand door elkaar. Blijf kloppen totdat alles goed gemengd is.

Stort het mengsel voorzichtig in de taartvorm. Verdeel tijdens het storten goed, zodat de chocolate chips niet verschuiven naar één kant.

3. Cheesecake decoreren en bakken

Pureer de blauwe bessenjam (5-6 el) met een staafmixer. Doe de bessensaus in een spuitzak. Knip er een klein stukje af. Maak strepen op de cheesecakevulling met ongeveer 1,5 centimeter tussen de strepen.

Neem de achterkant van een vorkje of lepel en maak rondtrekkende bewegingen door de rijen bessensaus. Zo ontstaat er een marmerpatroon.

Bak de cheesecake 40-45 minuten. Zet hierna de oventemperatuur terug naar 100 graden. Bak de cheesecake nog 20 minuten. Laat de cheesecake volledig in de oven afkoelen.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.