Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Cheesecake met blauwe bessensaus

Cheesecake met blauwe bessensaus

Dit recept is van: Annet

  1. cheesecake-met-blauwe-bessensaus
Item 1 of 1
Cheesecake met blauwe bessensaus
info
Benodigdheden
Stappen

Een heerlijke romige cheesecake met een prachtig marmereffect. Gevuld met bessensaus en chocolate chips. Gebakken in een vierkante vorm, waardoor deze cheesecake ook heel geschikt is voor een high tea. Zo snijd je er makkelijk kleine vierkante smulhapjes uit.

20 min.Bereidingstijd
65 min.Baktijd
Moeilijkheid
16 Porties
CheesecakeTaartBlauwe bessenJamMonChou

Benodigdheden

Ingrediënten

  •  
    160 g
    Bastognekoek
  • Boter (ongezouten roomboter)
    65 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Dr. Oetker Chocolate Chips
    0.5 Zakje(s)
    Dr. Oetker Chocolate Chips
  • Kwark
    300 g
    Kwark
  • Suiker (kristalsuiker)
    125 g
    Suiker (kristalsuiker)

 

  • Roomkaas
    200 g
    Roomkaas
  • Ei
    2 Stuk(s)
    Ei
  •  
    Sap van één limoen
  •  
    5.5 el (eetlepels)
    Blauwe bessenjam

Keukenspullen

  •  
    Bakvorm (vierkant)
  • Bakpapier
    Bakpapier
  •  
    Hakmolen
  • Steelpan
    Steelpan
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  •  
    Staafmixer
  • Spuitzak
    Spuitzak
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Bekleed de bakvorm met bakpapier.

Maak met de hakmolen koekkruimels van de bastognekoeken (160 g). Smelt de boter (65 g) in een pannetje. Roer de koekkruimels goed door de boter. Stort de massa in de bakvorm en maak het plat met de bolle kant van een lepel.

Bedek de bodem van de taart met de chocolate chips (0,5 zakje). Zet de bakvorm in de koelkast om op te stijven.

Verwarm de oven ondertussen voor (elektrisch 135°C / hetelucht 135°C).

2. Cheesecake bereiden

Maak ondertussen ook de vulling voor de cheesecake. Klop de kwark (300 g), suiker (125 g), roomkaas (200 g), eieren (2 stuks) en het sap van de limoen (1 stuk) met de mixer op een lage stand door elkaar. Blijf kloppen totdat alles goed gemengd is.

Stort het mengsel voorzichtig in de taartvorm. Verdeel tijdens het storten goed, zodat de chocolate chips niet verschuiven naar één kant.

3. Cheesecake decoreren en bakken

Pureer de blauwe bessenjam (5-6 el) met een staafmixer. Doe de bessensaus in een spuitzak. Knip er een klein stukje af. Maak strepen op de cheesecakevulling met ongeveer 1,5 centimeter tussen de strepen.

Neem de achterkant van een vorkje of lepel en maak rondtrekkende bewegingen door de rijen bessensaus. Zo ontstaat er een marmerpatroon.

Bak de cheesecake 40-45 minuten. Zet hierna de oventemperatuur terug naar 100 graden. Bak de cheesecake nog 20 minuten. Laat de cheesecake volledig in de oven afkoelen.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.